Κανάλι νέων (RSS Feed) του άρθρουΤρέχον άρθρο

Ν. Ράμμος: Μεταθέσεις από και προς το ΠΥΣΠΕ Κέρκυρας. Τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει το ΠΥΣΠΕ

Φίλες και φίλοι συνάδελφοι, μετά τη σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ ανακοινώθηκαν αρχικά από τους αιρετούς ΚΥΣΠΕ Βασίλη Παληγιάννη και Δημήτρη Μπράτη, τα ονόματα των εκπαιδευτικών που πήραν μετάθεcorfu_mapση και αργότερα υπογράφτηκε η σχετική απόφαση από τον Υπουργό Παιδείας. Από το ΠΥΣΠΕ Κέρκυρας προς άλλα ΠΥΣΠΕ μετατίθενται ένας (1) εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας, έξι (6) Νηπιαγωγίνες και μία (1) Δασκάλα. (Ορθό) Προς το ΠΥΣΠΕ Κέρκυρας μετατίθενται εννέα (9) Δάσκαλοι και Δασκάλες και τρεις (3) Νηπιαγωγίνες.

Δείτε εδώ τον πίνακα των μετατιθέμενων από και προς το ΠΥΣΠΕ Κέρκυρας.

Δείτε εδώ όλες τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών Π.Ε. στη Γενική Αγωγή, σε ΣΜΕΑΕ-ΚΕΔΔΥ-ΕΕΕΚ και σε Διαπολιτισμικά έτους 2015-16.

Είναι πλέον γεγονός ότι πρόκειται για τις λιγότερες μεταθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ!

Αξίζει να υπογραμμίσω ότι δεν πραγματοποιήθηκαν μεταθέσεις των μη κοινών ειδικοτήτων διότι δεν έχουν συσταθεί ακόμη (από το 2013) οι οργανικές θέσεις!

Επίσης παρότι το ΠΥΣΠΕ Κέρκυρας είχε εκτιμήσει ότι τα οργανικά κενά εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής είναι -5, «πειράχτηκαν» από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, σύμφωνα με τον πίνακα που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αιρετοί ΚΥΣΠΕ και «έγιναν» +1, με αποτέλεσμα οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί για μετάθεση στην Κέρκυρα να μην ικανοποιηθούν! Βέβαια στο ίδιο «κλίμα» έχουν κινηθεί και οι εκτιμήσεις και των υπολοίπων Περιφερειακών Διευθυντών, ίσως και χειρότερα. Στους ΠΕ 70 π.χ ενώ από το σύστημα προκύπτουν 2758 κενά, οι περιφερειακοί δίνουν 980. Μείωση κατά 65%.

Για του λόγου το αληθές δείτε τον παρακάτω πίνακα:

Κλάδος Έλλειμμα / Πλεόνασμα Προσωπικού Εκτίμηση ΠΥΣΠΕ Εκτίμηση Περιφερειακού Δ/ντή
ΠΕ 06 -1 -22 -10
ΠΕ 11 +17 -5 +1
ΠΕ 16 +6 -8 -5
ΠΕ 60 -97 -61 -55
ΠΕ 70 -59 -28 -25

Αν η ίδια τακτική ακολουθηθεί και στα λειτουργικά κενά, τότε οι αποσπάσεις θα είναι ελάχιστες και ο Σεπτέμβρης θα είναι δύσκολος για τους αναπληρωτές που θα έρθουν αντιμέτωποι με το σκληρό πρόσωπο της ανεργίας, για τους μόνιμους που θα κληθούν να διδάξουν σε πολυπληθή και ανομοιογενή τμήματα, αλλά και κυρίως για τους μαθητές μας που θα είναι οι κύριοι αποδέκτες των περικοπών!

Φίλες και φίλοι συνάδελφοι, τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει το ΠΥΣΠΕ Κέρκυρας για να προσδιορίσει τα οργανικά κενά ανά σχολική μονάδα και θα οριστούν ημερομηνίες για να δηλώσουν σχολεία όσοι εκπαιδευτικοί μετατέθηκαν στο ΠΥΣΠΕ Κέρκυρας, όσοι επιθυμούν μετάθεση εντός ΠΥΣΠΕ και όσοι βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ.

Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.

Στη διάθεσή σας

Νικόλαος Ράμμος

Trackback URL



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *