Κανάλι νέων (RSS Feed) του άρθρουΤρέχον άρθρο

ΥΠΠΕΘ: Αυτοδίκαιες απολύσεις εκπαιδευτικών λόγω ορίου ηλικίας

To Υπουργείο Παιδείας. Έρευνας και Θρησκευμάτων απέστειλε διευκρινίσεις σχετικά με τις αυτοδίκαιες απολύσεις εκπαιδευτικών Π.Ε. & Δ.Ε. , λόγω ορίου ηλικίας (67 ετών ). Με α27 06 16 apoliseisυτό ενημερώνει ότι οι αυτοδίκαιες απολύσεις λόγω ορίου ηλικίας των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, θα εξακολουθούν να πραγματοποιούνται με τη λήξη του διδακτικού έτους (21 και 30-6 αντίστοιχα) από τη συμπλήρωση του εξηκοστού έβδομου (67ου) έτους της ηλικίας τους, σύμφωνα με την αριθμ.ΔΙΔΑΔ/Φ.26.26/1118/14154/21-6-2016 επισυναπτόμενη έγγραφη απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης,σε σχετικό ερώτημα της Υπηρεσίας μας.

Τι αναφέρει το έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών:

Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού και κατόπιν τηλεφωνικής μας επικοινωνίας, σας γνωρίζουμε τα εξής όσον αφορά σε θέματα αρμοδιότητάς μας:
Με τις διατάξεις του άρθρου 59 του ν.4369/2016 τροποποιήθηκε το άρθρο 155 του Υπαλληλικού Κώδικα (ν.3528/2007) και ρυθμίστηκε η αυτοδίκαιη απόλυση των δημοσίων υπαλλήλων που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής αυτής. Ειδικότερα ως όριο ηλικίας για την αυτοδίκαιη απόλυση ορίστηκε το 67ο έτος της ηλικίας των υπαλλήλων που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής των διατάξεων αυτών, ενώ καταργήθηκε η παρ. 2 του άρθρου 155 που προέβλεπε την κατ΄ εξαίρεση αυτοδίκαιη απόλυση με τη συμπλήρωση του 60ου έτους ηλικίας και 35 ετών πραγματικής και συντάξιμης δημόσιας υπηρεσίας.

Με τις ως άνω διατάξεις επήλθε μεταβολή στην ηλικία αυτοδίκαιης απόλυσης των υπαλλήλων και όχι σε λοιπές προϋποθέσεις αυτοδίκαιης απόλυσης που τίθενται από άλλες διατάξεις όπως π.χ. εκείνη της παρ. 1 του άρθρου 4 του ν.3687/2008 περί της λήξης του διδακτικού έτους, για την οποία αρμόδιο είναι κατ’ αρχήν το Υπουργείο σας.

Trackback URLΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *