Πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα, την Παρασκευή 10 Ιουνίου, η ημερίδα της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδαςμε τίτλο «το σχολείο που βιώνουμε, το σχολείο που οραματιζόμαστε», όπου την παρακολούθησαν περισσότεροι από 700 εκπαιδευτικοί.
Εισηγητές ήταν ο Γιώργος Νικολάου, αναπληρωτής καθηγητής Διαπολιτισμικής Αγωγής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Πανεπιστημίου Πατρών «Το σχολείο που θέλουμε ή το σχολείο που θέλουν; Η «απατηλή γοητεία» των σύγχρονων εκπαιδευτικών συνθημάτων και η διεύρυνση των εκπαιδευτικών ανισοτήτων» και ο Μπάμπης Νούτσος, πρώην καθηγητήςΙστορίας και Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων «Ανάμεσα στην κριτική και τις διεκδικήσεις».
Είχαν επίσης συγκροτηθεί από τον τοπικό Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. τέσσερις θεματικές ομάδες: Προσχολικής Αγωγής, Ειδικής Αγωγής, Ιστορίας, Ξένων Γλωσσών.
Χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Κέρκυρας, Νίκος Μεταλληνός και ο Διευθυντής Π.Ε. Κέρκυρας, Χρήστος Άνθης.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου επιθυμεί να ευχαριστήσει όλους τους συναδέλφους για τη μαζικότατη συμμετοχή τόσο στη συζήτηση στα σχολεία όσο και στην ημερίδα και δηλώνει ότι με την ημερίδα αυτή έκλεισε ένας πρώτος κύκλος διεργασιών και δεσμεύεται ότι θα οργανώσει τη συζήτηση και την επόμενη σχολική χρονιά, στην οποία θα δοθεί λόγος στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας (γονείς, καθηγητές) έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα ευρύ κοινωνικό μέτωπο ενάντια στη διάλυση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας.
Στην ημερίδα αναδείχθηκε ότι οι τελευταίες αλλαγές στη λειτουργία των δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων, των τμημάτων ένταξης μοναδικό στόχο έχουν την μείωση των δαπανών για τη δημόσια εκπαίδευση. Οι αλλαγές δεν εκπορεύονται από παιδαγωγικές ή εκπαιδευτικές ανάγκες αλλά στοχεύουν στη μείωση των αναγκών σε εκπαιδευτικό προσωπικό για να μπορέσουν να «ανοίξουν» και να λειτουργήσουν στοιχειωδώς τα σχολεία τον Σεπτέμβρη.