Κανάλι νέων (RSS Feed) του άρθρουΤρέχον άρθρο

ΣΕΠΕ Κέρκυρας: Ψήφισμα συμπαράστασης στον Αιρετό ΑΠΥΣΠΕ Θεσσαλίας Γιώργο Νάστο

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας, ομόφωνα καταγγέλλει την απαράδεκτη, αήθη και προκλητική πράξη του Υπουργού Παιδείας κ. Φίλη, να στοχοποιήσει εμμέσως, πλην σαφώς,sepe_logo μέσα από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής τον Αιρετό ΑΠΥΣΠΕ Θεσσαλίας κ. Γιώργο Nάστο.

Ίδια αντιμετώπιση υπήρξε στη συνέχεια  και από την Περιφερειακή Δ/ντρια Εκπ/σης Θεσσαλίας και όλα αυτά γιατί ο συνάδελφος  αιρετός έβγαλε μια ανακοίνωση, ενημερώνοντας ποια νηπιαγωγεία στη Θεσσαλία έχουν κάτω από 14 νήπια, τα οποία, με βάση την τροπολογία του Υπουργείου, κινδυνεύουν να κλείσουν.

Η  πράξη αυτή του Υπουργού Παιδείας και της υφισταμένης του καταδεικνύει την αντίληψη που έχουν για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να ασκείται η συνδικαλιστική και πολιτική δράση, θέλουν γύρω τους εθελόδουλους και ναιναίκους…  ΟΧΙ  κύριε Φίλη, ο αιρετός είναι εκλεγμένος εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών και όχι διορισμένος κι οφείλει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων και να αποκαλύπτει κάθε φορά τις επιδιώξεις της εξουσίας! Οφείλει να εκφράζει ελεύθερα  τις  απόψεις  του χωρίς το φόβο της στοχοποίησης και των διώξεων!

Ο Σύλλογός μας συμπαραστέκεται στο συνάδελφό Γιώργο Νάστο και δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση πως καταδικάζει κάθε παρέμβαση που έχει ως στόχο  τον  περιορισμό  της συνδικαλιστικής ελευθερίας μέσω της  στοχοποίησης συνδικαλιστών και εργαζομένων.  Θυμίζει δε πως όπως στο παρελθόν   το εκπαιδευτικό κίνημα έχει δώσει πολύ σοβαρές μάχες και πέτυχε να ακυρώσει κάθε νομοθετικό πλέγμα που με φόβητρο τα πειθαρχικά και τις διώξεις προσπάθησε να χειραγωγήσει τους εργαζόμενους, έτσι και τώρα δε θα επιτρέψει την παραμικρή στοχοποίηση!

Οι αιρετοί στα υπηρεσιακά συμβούλια δεν είναι εκπρόσωποι της κυβέρνησης αλλά εκλεγμένοι εκπρόσωποι του κλάδου των εκπαιδευτικών.

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ!!!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

sepe_ypografi

Trackback URL



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *