Κανάλι νέων (RSS Feed) του άρθρουΤρέχον άρθρο

ΔΑΚΕ ΠΕ: Στο στόχαστρο όσοι εκφράζουν την άποψή τους. Δεν ήταν ο «συνδικαλιστικός εκπρόσωπος της Ν.Δ.» κε Φίλη για να «μην δικαιούται δια να ομιλεί…» ο αιρετός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών ήταν…!

Η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καταγγέλλει την απαράδεκτη ενέργεια του Υπουργού Παιδείας να στοχοποιήσει, εμμέσως πλην σαφώς, στην ομιλία τουdakepe από το βήμα της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής στις 26.04.2016, αιρετό εκπρόσωπο των εκπαιδευτικών, λέγοντας «Το αναφέρω, διότι διάβασα ενός συνδικαλιστικού εκπροσώπου της ΝΔ, μια ψευδή ανακοίνωση, η οποία αναπαράχθηκε από ορισμένα ΜΜΕ ότι κλείνουμε 40 νηπιαγωγεία στη Θεσσαλία… Ψευδέστατη ανακοίνωση. Υπάρχει απάντηση των υπηρεσιών από εκεί…»

Ενημερώνουμε τον κ. Υπουργό ότι οι αιρετοί στα υπηρεσιακά συμβούλια δεν είναι εκπρόσωποι κομμάτων αλλά εκλεγμένοι εκπρόσωποι του κλάδου των εκπαιδευτικών.

Οφείλουν, μάλιστα, στο πλαίσιο ενημέρωσης των συναδέλφων να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους και να ασκούν κριτική στις προθέσεις και στις πράξεις κάθε πολιτικής ηγεσίας. Ιδιαίτερα, οι συνδικαλιστές που εκλέγονται με το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Ανεξάρτητης Κίνησης Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν μακρά ιστορία συγκρούσεων με όλες τις κυβερνήσεις, ανεξαρτήτως κόμματος, που άσκησαν και ασκούν αντιεκπαιδευτική πολιτική.

Είναι αδιανόητο ο κ. Υπουργός να χρησιμοποιεί ως άλλοθι για την εφαρμοζόμενη πολιτική που διαλύει το δημόσιο σχολείο, τις ανακοινώσεις που εκφράζουν αντίθετη άποψη και ασκούν κριτική στην πολιτική αυτή.

Κ. Φίλη, κακό στη δημόσια εκπαίδευση δεν κάνει η ασκούμενη κριτική, κακό κάνει η ασκούμενη κυβερνητική πολιτική.

Εμείς θα συνεχίσουμε να εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην πολιτική αυτή και να πρωταγωνιστούμε στην προσπάθεια ανατροπής της!

Καταδικάζουμε την απαράδεκτη ενέργεια του Υπουργού Παιδείας.

Το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και της άσκησης κριτικής είναι αδιαπραγμάτευτο και αναφαίρετο.

Από τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.

Trackback URL



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *