Κανάλι νέων (RSS Feed) του άρθρουΤρέχον άρθρο

ΣΕΠΕ Κέρκυρας: Γράμμα προς τους γονείς των μαθητών μας

Φίλοι Γονείς, εμείς οι εκπαιδευτικοί της Κέρκυρας, αγωνιζόμαστε ενάντια στις βάρβαρες πολιτικές που έπειτα από οκτώ, δέκα, δεκαπέντε χρόνια εργασίας στο δημόσιο σχολείο, οδηγούνsepe_logo τους συνάδελφους/ισσες αναπληρωτές σε απολύσεις. Είναι η ώρα να μην κάνουμε βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και του δικαιώματος για εργασία!

Δάσκαλοι, καθηγητές, νηπιαγωγοί, εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων και ειδικής αγωγής παλεύουμε αταλάντευτα για την άμεση απόσυρση της τροπολογίας για το σύστημα προσλήψεων, για τα νηπιαγωγεία και τα τμήματα ένταξης. Αγωνιζόμαστε  για μαζικούς διορισμούς στο σύνολο των πραγματικών κενών της εκπαίδευσης, που ανέρχονται σε πάνω από 27.000.

Η συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας ήταν αποκαλυπτική .Αρνήθηκε να  απαντήσει συγκεκριμένα για το ύψος των πιστώσεων για μόνιμους διορισμούς και προσλήψεις αναπληρωτών. Μόνο ανάφερε για ακόμη μία φορά  για τους 20.000 μόνιμους διορισμούς σε βάθος τριετίας, αν… το επιτρέψουν Θεσμοί, ( που δεν το επιτρέπουν) ΕΕ και ΔΝΤ!! ΔΗΛΑΔΗ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΟΡΟΪΔΙΑ!!!

Είναι ολοφάνερο για μας πως η εξοικονόμηση πόρων στη βάση της μείωσης του κόστους αποτελεί την κεντρική επιλογή του Υπουργείου Παιδείας και της Κυβέρνησης. Ο μειωμένος προϋπολογισμός για προσλήψεις, τα εξανεμισμένα κονδύλια ΕΣΠΑ (υπόλοιπο 190 εκ. € μέχρι το 2020, την ώρα που μόνο για τη φετινή χρονιά αξιοποιήθηκαν 160 εκ.) και οι μηδενικοί διορισμοί διαπνέουν το σύνολο των τροπολογιών που κατατίθενται το τελευταίο διάστημα, ή και προτάσεων που γίνονται, με τα οποία ολόκληρες δομές του δημόσιου σχολείου (η προσχολική αγωγή, η ειδική αγωγή και μαθήματα ειδικοτήτων τόσο στην ΠΕ όσο και την ΔΕ) αλλά και θέσεις εργασίας τίθενται υπό αμφισβήτηση και υποβάθμιση. Η εξοικονόμηση προσωπικού θα περάσει μέσα από  συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων στα νηπιαγωγεία, από την κατάργηση διδακτικών αντικειμένων, την πλήρη κατάργηση των ΕΑΕΠ και του ολοημέρου, το πέρασμα των υποστηρικτικών δομών σε πόρους και χρηματοδότηση εκτός υπουργείου παιδείας), την κατεδάφιση ειδικής αγωγής (κατάργηση τμημάτων ένταξης και τέλος παράλληλης στήριξης.

ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Ο ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ!

 Η πολιτική επιδίωξη του Υπουργείου είναι να διασπάσει τους εργαζόμενους και να μας οδηγήσει σε εμφύλιο πόλεμο στον οποίο θα είμαστε όλοι εναντίον όλων, για να επιβιώσουν οι πιο κανίβαλοι από όλους μας.

Διεκδικούμε παιδεία, για το σχολείο της ολόπλευρης μόρφωσης που θα χωρά όλη τη γνώση, όλα τα παιδιά και όλους τους εκπαιδευτικούς.

Με πείσμα και αποφασιστικότητα συνεχίζουμε τη μάχη  για μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ –ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ- ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Trackback URLΑφήστε μια απάντηση