Κανάλι νέων (RSS Feed) του άρθρουΤρέχον άρθρο

ΣΕΠΕ Κέρκυρας: Μηδενικοί μόνιμοι διορισμοί – Ελάχιστες προσλήψεις αναπληρωτών

Ανακοινώθηκε την Παρασκευή 8/4 η πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για το διορισμό των αναπληρωτών για τη νέα σχολική χρονιά. Αφού για καιρό εξήγγειλαν 20.000 διορισμούς σε βάθsepe_logoος τριετίας, για να αποκρύψουν ότι ταυτόχρονα έκοβαν θέσεις εργασίας. Αφού διαφήμισαν τη «μελέτη προς τους θεσμούς για διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών», για να μας δείξουν ότι έκαναν το χρέος τους, αλλά έχασαν στη «διαπραγμάτευση»… προχωρούν σε νέο σύστημα προσλήψεων αναπληρωτών, ώστε να εφαρμόσουν και στους πίνακες των αναπληρωτών τον νόμο-λαιμητόμο 3848 της Διαμαντοπούλου (έως 60 μήνες προϋπηρεσία, βαθμός πτυχίου, ακαδημαϊκά κριτήρια, κοινωνικά κριτήρια, μοριοδότηση επιτυχίας σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ).   

Με την απαράδεκτη τροπολογία το Υπουργείο Παιδείας αποκαλύπτει το σχέδιο του. ΜΗΔΕΝΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ, μειωμένος προϋπολογισμός για προσλήψεις αναπληρωτών, αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις στο σύνολο των εργασιακών σχέσεων και του ωρολογίου προγράμματος με στόχο την εξοικονόμηση προσωπικού και τη μείωση του κόστους με κάθε τίμημα.

Υποτίθεται ότι η πρόταση του Υπουργείου «πατά» πάνω στην απόφαση του ΣτΕ και τη «συνταγματικότητα» του τρόπου πρόσληψης των αναπληρωτών. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια βολική δικαιολογία για την προσαρμογή και διαχείριση με όρους επιχείρησης, της ελαστικής εργασίας, στη νέα, χωρίς εργασιακά  δικαιώματα, εποχή. Η λύση θα ήταν απλά η κατάργηση του Ν. 3848 με πολιτική απόφαση. Η αλήθεια είναι ότι η απόφαση του ΣτΕ βολεύει την αντιλαϊκή πολιτική Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ και αποπροσανατολίζει τους εκπαιδευτικούς.  Οι εκπαιδευτικοί αντί να παλεύουν ενάντια  στην δραστική μείωση των θέσεων εργασίας και τις περικοπές των χρημάτων, θα διαγκωνίζονται για το ποιος θα είναι πιο ικανός να δουλέψει.

Η μοριοδότηση των κριτηρίων που θέτει η πρόταση επιδιώκει να οξύνει το διχασμό, και τις αντιπαραθέσεις που το ίδιο το Υπουργείο χρόνια τώρα καλλιέργησε   μεταξύ των αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Η προϋπηρεσία εξαφανίζεται, το ΣτΕ τελικά «νομοθετεί». Η στόχευση είναι σαφής: οι αναπληρωτές πρέπει να μείνουν διασπασμένοι και διχασμένοι και άρα διαχειρίσιμοι, δίχως εργασιακά δικαιώματα και δίχως να προβάλλουν αντίσταση μέσα από συλλογικές διεκδικήσεις.

ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΤΩΡΑ!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κέρκυρας καλεί όλους τους συναδέλφους μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016 στις 10.00π.μ.

Για τη διευκόλυνση των αναδέλφων στη συγκέντρωση, το Δ.Σ.    κηρύσσει 3ωρη  στάση εργασίας (8π.μ. – 11π.μ).

Διεκδικούμε: Μόνιμους, μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση τώρα, με βάση την προϋπηρεσία και την ημερομηνία λήψης πτυχίου, σύμφωνα με τις μορφωτικές ανάγκες και την κάλυψη των πραγματικών αναγκών της εκπαίδευσης κι όχι ό,τι περισσεύει. Κάλυψη τώρα όλων των κενών –κανείς αναπληρωτής άνεργος.

Κατάργηση του ν. 3848/10 και του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, που απαξιώνει τις σπουδές και τα εργασιακά δικαιώματα των πτυχίων. Όχι στα «προσοντολόγια» και σε οτιδήποτε επιδιώκει την αφαίρεση εργασιακών δικαιωμάτων από το πτυχίο.

Να αποσυρθεί τώρα το σχέδιο διάταξης για   τον τρόπο κατάταξης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

sepe_ypografi

Trackback URL



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *