Κανάλι νέων (RSS Feed) του άρθρουΤρέχον άρθρο

B. Παληγιάννης: 13.297 δάσκαλοι και νηπιαγωγοί άνεργοι. Άμεση ανάγκη για μόνιμους διορισμούς

Φέτος, και σύμφωνα με τα στοιχεία των αρμοδίων υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας, για την κάλυψη των αναγκών της εκπαίδευσης έως τις 31-5-15 έχουν προσληφθεί στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση 12.056 εκπαιδευτικοί. Από αυτούς 4.543 είναι δάσκαλοι και 2.311 νηπιαγωγοί. (4.205 Π.Ε.70, 338 Π.Ε.70.50, 1.762 Π.Ε.60, 549 Π.Ε.60.50)

Με βάση τον αριθμό των εγγεγραμμένων δασκάλων και νηπιαγωγών στους πίνακες αναπληρωτών σχολικού έτους 2014-2015 (10.721 Π.Ε.70 και 9.879 Π.Ε. 60), διαπιστώνουμε ότι τη φετινή σχολική χρονιά σημειώθηκε ρεκόρ ανεργίας στους παραπάνω κλάδους εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα 5.729 δάσκαλοι και 7.568 νηπιαγωγοί δεν εργάσθηκαν στα δημόσια σχολεία μας.
13.297 δάσκαλοι και νηπιαγωγοί και πολλές δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων ζουν τον εφιάλτη της ανεργίας. Την ίδια στιγμή υπάρχουν εκατοντάδες κενά που δε καλύπτονται λόγω έλλειψης πιστώσεων.

Η πολιτική ηγεσία οφείλει άμεσα να διασφαλίσει τις απαραίτητες πιστώσεις για την κάλυψη όλων των λειτουργικών κενών της επόμενης σχολικής χρονιάς, αφού προηγουμένως ξεκαθαρίσει το θέμα της διαδικασίας, αλλά και του αριθμού μόνιμων διορισμών που θα πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι.

Οι Υπουργοί Παιδείας οφείλουν να γνωρίζουν πως χιλιάδες εκπαιδευτικοί περιμένουν με αγωνία την τελική απόφαση για μόνιμους διορισμούς, ώστε να λήξει η ομηρία τους αφού πολλοί εξακολουθούν να εργάζονται, πέντε, δέκα έως και δεκατέσσερα χρόνια με την ιδιότητα του αναπληρωτή.

Η νέα γενιά εκπαιδευτικών μπορεί να συμβάλλει στην ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης, φτάνει να γίνει αποδεκτό από τους κυβερνώντες ότι τα σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς δε μπορούν να λειτουργήσουν και πως η κάλυψη των κενών με αναπληρωτές είναι μια προσωρινή λύση.

Η κυβέρνηση οφείλει να επενδύσει στην εκπαίδευση, ώστε να αποκτήσουμε ένα σύγχρονο και ποιοτικό σύστημα εκπαίδευσης για να ελπίζουμε σ’ ένα καλύτερο αύριο.

Πάντα στη διάθεσή σας

Παληγιάννης Βασίλειος

Trackback URLΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *