Κανάλι νέων (RSS Feed) του άρθρουΤρέχον άρθρο

Επανέρχονται οι Αιρετοί στα Πειθαρχικά Συμβούλια. Διατάξεις για το πειθαρχικό

Εγκύκλιο εξέδωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γ. Κατρούγκαλος με θέμα: “Διατάξεις νομοσχεδίου «Εκδημοκρατισμός της Διοίκησης- egkyklios Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση- Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις» περί αυτοδίκαιης ή δυνητικής θέσης σε αργία και περί επιβολής της ποινής της οριστικής παύσης”.

Δείτε ποιοι υπάλληλοι μπορούν να τεθούν αυτοδίκαια σε αργία, σε δυνητική αργία, τι γίνεται με το μέτρο της αναστολής άσκησης των καθηκόντων, ποιες είναι οι συνέπειες της θέσης σε αργία. Προβλέπεται πλέον η επιβολή της πειθαρχικής ποινής της οριστικής παύσης μόνο στα περιοριστικώς αναφερόμενα σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα.

Επανακαθορίζεται η σύνθεση των πειθαρχικών συμβουλίων με την προσθήκη νέων μελών σε αυτά προς ενίσχυση της αντιπροσωπευτικότητας των υπαλλήλων στις διαδικασίες ενώπιόν τους. Τα πρωτοβάθμια πειθαρχικά συμβούλια καθίστανται πενταμελή με προσθήκη, ως μελών τους, αιρετών εκπροσώπων των υπαλλήλων, με τους αναπληρωτές τους. Συγκεκριμένα προστίθενται στη σύνθεση των πειθαρχικών συμβουλίων δύο (2) αιρετοί εκπρόσωποι με τους αναπληρωτές τους οι οποίοι είναι μέλη του Πενταμελούς Υπηρεσιακού Συμβουλίου στο οποίο υπάγεται ο διωκόμενος υπάλληλος.

Δείτε εδώ ολόκληρη την εγκύκλιο.

Trackback URL



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *