Κανάλι νέων (RSS Feed) του άρθρουΤρέχον άρθρο

ΔΟΕ: Απάντηση σε ερωτήματα του Δ.Σ. του ΣΤ΄ Συλλόγου Θεσ/νίκης «Αριστοτέλης»

Συνάδελφοι Σε απάντηση των ερωτημάτων που θέσατε με έγγραφό σας στις 5 Μαρτίου 2015 και αφού λάβαμε υπόψη μας και τη γνώμη της νομικής συμβούλου της Δ.Ο.Ε. έχουμε ναdoe επισημάνουμε τα παρακάτω:

  • Όπως αναφέρεται στη μεγάλη πλειοψηφία των καταστατικών των Συλλόγων, έσοδα του κάθε Συλλόγου αποτελούν οι συνδρομές των φυσικών του μελών. Η αποδοχή ή όχι χρηματικών ποσών ως έσοδα του Συλλόγου έξω από αυτή τη διαδικασία, εάν δεν προβλέπεται από το καταστατικό, είναι θέμα απόφασης του Δ.Σ. ή της Γ.Σ. ανάλογα με τα όσα προβλέπονται στο καταστατικό του Συλλόγου. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. να προβεί σε αποφάσεις ή υποδείξεις για θέμα που αφορά την αυτοτελή  οικονομική λειτουργία Συλλόγου.
  • Σχετικά με το άλλο ερώτημα, σας είναι γνωστό ότι με αποφάσεις της 82ης και της 83ης Γ.Σ. του Κλάδου , ιδρύθηκε και λειτουργεί στη Δ.Ο.Ε. Ταμείο Αλληλοβοήθειας για το οποίο διατίθεται μέρος του ετήσιου προϋπολογισμού λειτουργίας της και έχει ως σκοπό την κάλυψη μέρους των δικαστικών εξόδων συναδέλφων οι οποίοι διώκονται πειθαρχικά. Η απόφαση για την κάλυψη λαμβάνεται από το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έπειτα από θετική εισήγηση του τοπικού Συλλόγου του οποίου ο εκπαιδευτικός είναι μέλος. Είναι, επομένως, σαφές ότι το να προβεί Δ.Σ. άλλου Συλλόγου Εκπαιδευτικών σε κάλυψη εξόδων τέτοιου είδους για εκπαιδευτικούς που δεν είναι μέλη τους εναπόκειται, και σε αυτή την περίπτωση, σε αποφάσεις του Δ.Σ. ή της Γ.Σ. ανάλογα με τα όσα προβλέπονται στο καταστατικό του Συλλόγου.  

  Στη διάθεσή σας για κάθε άλλη διευκρίνιση.

 

Trackback URL



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *