Κανάλι νέων (RSS Feed) του άρθρουΤρέχον άρθρο

ΣΕΠΕ Κέρκυρας: Βήματα για μπλοκάρισμα της αξιολόγησης

Tι σημαίνει απεργία-αποχή; Σημαίνει ότι απέχουμε από συγκεκριμένο έργο και όχι από κάθε έργο. Δεν είναι στάση εργασίας. Εκτελούμε όλα τα υπόλοιπα καθήκοντά μας (διδακτικά και άλλα διοικητικάsepe_logo και εκπαιδευτικά) εκτός από αυτά που απορρέουν από τις διαδικασίες της αξιολόγησης και της αυτοαξιολόγησης. Με βάση αυτό:

Α. Οι διευθυντές των σχολείων και οι προϊστάμενες νηπιαγωγείων δηλώνοντας απεργία-αποχή:

·       Να μην συμμετέχουν σε καμιά διαδικασία αξιολόγησης.

·       Να μην συμμετέχουν στις διαδικασίες αξιολόγησής τους.

·      Να μην συμμετέχουν στην εξ αποστάσεως επιμόρφωση κι όσοι συμμετείχαν να αποσύρουν τις εργασίες τους.

·       Να μην αξιολογήσουν εκπαιδευτικούς.

·       Να μην πιέζουν τους συναδέλφους προς αυτήν την κατεύθυνση.

Β. Οι εκπαιδευτικοί συνολικά:

·       Δεν αναρτούμε τίποτα στο Παρατηρητήριο της αξιολόγησης.

·       Δεν κάνουμε αίτηση για εθελοντική αξιολόγηση.

·       Δεν παραδίδουμε έκθεση ατομικής αξιολόγησης.

·       Δεν δεχόμαστε κανέναν αξιολογητή στην τάξη.

·       Δε συμβάλλουμε στη διαφοροποίηση του σχολείου μας με οποιονδήποτε τρόπο.

Συγκεκριμένα για τις συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων δημοτικών και νηπιαγωγείων:

Όταν καλούμαστε σε συνεδρίαση συλλόγου διδασκόντων όπου έχει θέμα σχετικό με την αυτοαξιολόγηση-αξιολόγηση (π.χ. σχέδια δράσης, προγραμματισμός ΑΕΕ κλπ.), δηλώνουμε συμμετοχή στην απεργία-αποχή που έχει κηρύξει η ΔΟΕ. Η συμμετοχή μας στην απεργία-αποχή αφορά το συγκεκριμένο και μόνο θέμα, της ημερήσιας διάταξης.

Αν ο σύλλογος διδασκόντων έχει κι άλλα θέματα, συμμετέχουμε σε όλα τα υπόλοιπα και στο θέμα που αφορά την αυτοαξιολόγηση δηλώνουμε ότι συμμετέχουμε στην απεργία-αποχή που έχει κηρύξει η ΔΟΕ.

Όταν η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας συμμετέχουν στην απεργία-αποχή, τότε στο συγκεκριμένο ζήτημα δεν έχει απαρτία ο σύλλογος διδασκόντων και άρα δεν μπορεί να προχωρήσει καμία διαδικασία σχετικά με την αυτοαξιολόγηση.

Στην περίπτωση αυτή ο διευθυντής/ντρια του δημοτικού σχολείου και η προϊσταμένη/ος νηπιαγωγείου γράφει στο βιβλίο πράξεων του διευθυντή/προϊσταμένης ότι λόγω της συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην απεργία-αποχή που έχει κηρύξει η ΔΟΕ με την απόφασή της με αριθμ. Πρωτοκόλου 1201 και με το εξώδικο που απέστειλε προς το Υπουργείο Παιδείας και Οικονομικών, ο σύλλογος διδασκόντων που καλέστηκε με θέμα την εγκύκλιο «Υλοποίηση της Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου της σχολικής μονάδας- Διαδικασίες αυτοαξιολόγησης κατά το σχολικό έτος 2014-2015» – ή με οποιοδήποτε αντίστοιχο θέμα, δεν είχε απαρτία και επομένως δεν προχωρά καμιά διαδικασία.

Οι νηπιαγωγοί της Αλεξανδρούπολης δείχνουν το δρόμο!

Στην Αλεξανδρούπολη  οι εκπαιδευτικοί της Π.Ε. πέτυχαν μια μικρή νίκη στο ζήτημα της αξιολόγησης!

Η διευθύντρια Π.Ε. Έβρου, δίχως να χάσει καιρό για την εφαρμογή της αξιολόγησης-λαιμητόμου, ενημέρωσε  τις προϊσταμένες των νηπιαγωγείων ότι καλούνται να εμφανιστούν 12 απ’ αυτές, Πέμπτη (και άλλες 12 Παρασκευή) σε ραντεβού ανά 15λεπτο, προκειμένου να ξεκινήσει τις διαδικασίες της αξιολόγησής τους. 

Με απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Π.Ε. Αλεξανδρούπολης οι προϊστάμενες των νηπιαγωγείων δεν παρουσιάστηκαν στα καθορισμένα από τη Διεύθυνση ατομικά ραντεβού, αλλά όλες μαζί και με τη συνοδεία του Δ.Σ. του Συλλόγου. Δήλωσαν κατηγορηματικά ότι δε θα δεχτούν να αξιολογηθούν και η Διεύθυνση αναγκάστηκε να αναβάλει τις προγραμματισμένες αξιολογικές διαδικασίες.

Με την αξιολόγηση των προϊσταμένων των νηπιαγωγείων, Υ.ΠΑΙ.Θ. και διοικητικές υπηρεσίες της εκπαίδευσης επιδιώκουν να θέσουν σε άμεση εφαρμογή την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Οι νηπιαγωγοί της Αλεξανδρούπολης σήμερα (και αύριο σ’ όλη την Ελλάδα…) δηλώνουν αποφασισμένες να μην επιτρέψουν τη μετατροπή τους σε πρώτα θύματα της αξιολόγησης. Αποδεικνύουν ότι η εφαρμογή της αξιολόγησης δεν είναι μονόδρομος, η συλλογική μας δράση μπορεί να φέρει την ανατροπή στα σχέδιά τους.

Mε την άμεση κινητοποίηση και το συντονισμό μας μπορούμε να πετύχουμε μικρές νίκες σε κάθε περιοχή αλλά και τη μεγάλη νίκη ενάντια στην πολιτική της αξιολόγησης που οδηγεί στο κλείσιμο σχολείων, τη μισθολογική καθήλωση και τις απολύσεις εκπαιδευτικών!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

sepe_ypografi

Trackback URL



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *