Κανάλι νέων (RSS Feed) του άρθρουΤρέχον άρθρο

ΔΟΕ: Αίτημα αλλαγής ημερομηνίας συνεδρίασης του ΕΣΥΠ λόγω εκλογών αιρετών εκπροσώπων

Κύριε Υπουργέ, Λάβαμε την πρόσκληση για τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (ΕΣΥΠ) που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5/11/2014.doe

Με λύπη μας  διαπιστώνουμε για μια ακόμη φορά ότι δε λαμβάνονται υπόψη οι θέσεις μας ακόμα και αυτές που έχουν σημειολογικό χαρακτήρα. Στην τελευταία συνάντησή μας προ εικοσαημέρου σας είχαμε επισημάνει ότι η 5η Νοεμβρίου 2014 είναι η μόνη ημέρα που δεν μπορεί να υπάρξει συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. λόγω του ότι πραγματοποιούνται οι εκλογές για την ανάδειξη των Αιρετών Εκπροσώπων μας στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Από τη μια δεν έχει πραγματοποιηθεί, ούτε έχει οριστεί η συνάντηση που αφορά τα μεγάλα ζητήματα της δημόσιας εκπαίδευσης και από την άλλη πραγματοποιείτε τη συνάντηση του ΕΣΥΠ στις 5 Νοεμβρίου 2014!!! δηλαδή την ημέρα  που οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ο διοικητικός μηχανισμός της εκπαίδευσης (που έχει την ευθύνη των εκλογών) βρίσκονται σε πλήρη κινητοποίηση προκειμένου να προασπίσουν τις ανωτέρω δημοκρατικές και συλλογικές διαδικασίες. Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η παρουσία των εκπροσώπων μας στη συνεδρίαση του ΕΣΥΠ καθίσταται από δύσκολη έως αδύνατη.

Καταθέτουμε  το αίτημά μας για μετάθεση της ημέρας συνεδρίασης για την επομένη ημέρα (6/11/2014) ή τη μεθεπόμενη (7/11/2014) προκειμένου να παρευρεθούμε, να καταθέσουμε τις προτάσεις μας ευελπιστώντας ότι θα υπάρχει ένας ουσιαστικός και όχι προσχηματικός διάλογος.

Αναμένουμε την άμεση απάντησή σας και την ικαν0ποίηση του δίκαιου αιτήματός μας.

Trackback URL



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *