Κανάλι νέων (RSS Feed) του άρθρουΤρέχον άρθρο

B. Παληγιάννης: Συνεδρίαση επιτροπής αναμόρφωσης του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τις μεταθέσεις και αποσπάσεις εκπαιδευτικών ΠΕ και ΔΕ

Η επιτροπή συνεδρίασε σήμερα Πέμπτη 16/10/14 στο Υπουργείο Παιδείας και έθεσε αρχές και άξονες λειτουργίας, ώστε μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα να ολοκληρώσει το έργο της και να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις που θα οδηγήσουν στην αναμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου έτσι ώστε να αμβλυνθούν και να εξαλειφθούν αδικίες και ανισότητες του υπάρχοντος συστήματος. Ταυτόχρονα, είναι μία ευκαιρία να αντιμετωπίσουμε την πανσπερμία νόμων, προεδρικών διαταγμάτων, υπουργικών αποφάσεων και εγκυκλίων για πλήρη διαφάνεια και αξιοκρατία.

Η πρωτοβουλία της Δ.Ο.Ε. για την πραγματοποίηση των περιφερειακών συσκέψεων θα συμβάλλει θετικά στη διαμόρφωση προτάσεων μέσα από ένα ουσιαστικό, γόνιμο και αποτελεσματικό διάλογο και θα δώσει τη δυνατότητα για πλήρη και λεπτομερή καταγραφή της κάθε κατηγορίας των μετρήσιμων κριτηρίων ώστε οι προτάσεις των αιρετών στην επιτροπή να οδηγήσουν στον εξορθολογισμό της μοριοδότησης των διαφόρων κριτηρίων και στην αναμοριοδότηση όλων των σχολικών μονάδων με ενιαία κριτήρια.

Είναι αδήριτη ανάγκη να οδηγηθούμε σ’ ένα απλό, δίκαιο, κατανοητό, αντικειμενικό και αποδεκτό σύστημα υπηρεσιακών μεταβολών.

Πάντα στη διάθεσή σας

  Παληγιάννης Βασίλειος

 Υ.Γ. Όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να καταθέσουν προτάσεις, σχόλια κτλ., μπορούν να το κάνουν με mail στο paligiannis@hotmail.gr

Trackback URL



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *