Κανάλι νέων (RSS Feed) του άρθρουΤρέχον άρθρο

Κοινή ανακοίνωση ΣΕΠΕ-ΕΛΜΕ Κέρκυρας: Αξιολόγηση

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, μετά από την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, είναι πλέον σαφές ότι υπάρχει απόλυτη κάλυψη για όσους δημοσίους υπαλλήλους δεν επιθυμούν να συμμετέχουν στις διαδικασίες αξιολόγησης – αυτοαξιολόγησης. Συνεπώς καλούνται οι συνάδελφοι καθώς και οι κατέχοντες θέσεις ευθύνης να αρνηθούν οποιαδήποτε εμπλοκή τους  και με οποιοδήποτε τρόπο στη διαδικασία αυτή. Συγκεκριμένα:

  • Οι διευθυντές των σχολικών μονάδων να μη συμμετέχουν στη διαδικασία ατομικής αξιολόγησης στην οποία θα κλιθούν να συμμετέχουν.
  • Να μη συγκαλέσουν Σύλλογο Διδασκόντων που έχει σχέση με τη διαδικασία αξιολόγησης – αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας.
  • Τα στελέχη της εκπαίδευσης να μην αξιολογήσουν κανένα συνάδελφο στο κομμάτι που τους αναλογεί.
  • Οι συνάδελφοι να απέχουν από κάθε διαδικασία αξιολόγησης – αυτοαξιολόγησης  της  σχολικής μονάδας.
  • Οι συνάδελφοι να μη μετέχουν σε καμία διαδικασία ατομικής αξιολόγησης.

Επισημαίνουμε ότι το ζήτημα είναι κορυφαίο γι αυτό και οι εκπαιδευτικοί αλλά και οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι έδωσαν μεγάλη μάχη με εντυπωσιακά ποσοστά συμμετοχής που έφερε σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση.  Απόδειξη γι αυτό είναι ότι υποχρεώθηκε η συγκυβέρνηση να τροποποιήσει το νόμο για την αξιολόγηση ,φυσικά για να ρίξει «στάχτη στα μάτια» και  να διατηρήσει  τις βασικές στοχεύσεις  της που είναι οι απολύσεις δημοσίων  υπαλλήλων και η κατάργηση δομών και υπηρεσιών – κύρια κοινωνικού χαρακτήρα- στο δημόσιο.

Ο αγώνας εισέρχεται  σε μια νέα κρίσιμη φάση που ο καθένας θα κριθεί για τη στάση του τόσο σε ατομικό όσο και συλλογικό επίπεδο.

Σημείωση:

Επισυνάπτεται η απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ την οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει οποιοσδήποτε συνάδελφος σε περίπτωση σε περίπτωση που του ασκηθούν οιασδήποτε φύσης πιέσεις.

Για το ΣΕΠΕ η πρόεδρος                                    Για την ΕΛΜΕ ο πρόεδρος

   ΕΛΕΝΗ ΜΑΛΑΧΑ                                                ΝΙΚΟΣ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ

Trackback URL



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *