Κανάλι νέων (RSS Feed) του άρθρουΤρέχον άρθρο

Σχέδιο νόμου προς ψήφιση στη Βουλή για επιπλέον μοριοδότηση των εκπαιδευτικών

Σχέδιο νόμου κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή από τον υπουργό Παιδείας κ. Α. Λοβέρδο, για την ίδρυση και οργάνωση του Συμβουλίου Εθνικής Πολιτικής για την Παιδεία, για την επιπλέον μοριοδότηση των εκπαιδευτικών (μονίμων και αναπληρωτών) που υπηρετούν σε απομακρυσμένες σχολικές μονάδες και για θέματα ιεροδιδασκαλίων ισλαμικής θρησκείας.

Για τους μόνιμους εκπαιδευτικούς διπλασιάζονται τα μόρια των συνθηκών διαβίωσης, από το σχολικό έτος 2014-15, εφόσον υπηρετήσουν για δύο τουλάχιστον χρόνια σε σχολεία που ανήκουν στις κατηγορίες μοριοδότησης Θ και Ι.

Για τους αναπληρωτές, στο σχέδιο νόμου, δεν αναφέρεται τίποτα για το ξεκλείδωμα των πινάκων. Διπλασιάζονται τα μόρια της προϋπηρεσίας, από το σχολικό έτος 2014-15, εφόσον υπηρετήσουν στις σχολικές μονάδες που ανήκουν στις κατηγορίες μοριοδότησης Θ και Ι για τη σύνταξη των πινάκων του άρθρου 3 του Ν.3848/2010, δηλαδή μόνο για τους πίνακες που θα συνταχθούν μετά από διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και όχι για τους πίνακες αναπληρωτών. Επίσης, με μια διετία υπηρέτησης σε αυτά τα σχολεία, διπλασιάζονται τα μόρια των συνθηκών διαβίωσης και τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν για μετάθεση μετά το διορισμό τους.

Δείτε εδώ το σχέδιο νόμου όπως κατατέθηκε στη Βουλή.

Νικόλαος Ράμμος

 

 

Trackback URL



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *