Κανάλι νέων (RSS Feed) του άρθρουΤρέχον άρθρο

Ν. Ράμμος: Οριστικές τοποθετήσεις – μεταθέσεις εντός ΠΥΣΠΕ Κέρκυρας Α΄ φάση

Στις 28 Ιουλίου συνεδρίασε το ΠΥΣΠΕ Κέρκυρας και εξέτασε τις αιτήσεις για οριστικές τοποθετήσεις και μεταθέσεις. Οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί τοποθετήθηκαν σε σχολεία που τα είχαν δηλώσειdiefthinsi στις τρεις πρώτες προτιμήσεις τους ως αποτέλεσμα των πολλών οργανικών κενών αλλά και των κατάλληλων δηλώσεων με βάση τη σειρά στους πίνακες μορίων μετάθεσης.

Συγκεκριμένα:

  • Κλάδος ΠΕ70. Από τους 74 που τελικά υπέβαλαν δήλωση τοποθετήθηκαν οι 68. Δεν κατέστει δυνατό να τοποθετηθούν τρεις εκπαιδευτικοί που μετατέθηκαν από άλλα ΠΥΣΠΕ, διότι οι προτιμήσεις τους για τα σχολεία καλύφθηκαν. Αυτοί θα πρέπει να υποβάλουν νέα δήλωση προτίμησης στα εναπομείναντα οργανικά κενά έως την Τρίτη 29-07-2014 και ώρα 12:00 στη Δ/νση Π.Ε. Κέρκυρας.
  • Κλάδος ΠΕ60. Από τους 11 που τελικά υπέβαλαν δήλωση τοποθετήθηκαν και οι 11.
  • Κλάδοι ΠΕ61 και ΠΕ71. Από τους 2 τοποθετήθηκαν και οι 2.
  • Κλάδος ΠΕ06. Από τους 7 που τελικά υπέβαλαν δήλωση τοποθετήθηκαν οι 4. Δεν κατέστει δυνατό να τοποθετηθεί ένας εκπαιδευτικός που μετατέθηκε από άλλο ΠΥΣΠΕ, διότι οι προτιμήσεις του για τα σχολεία καλύφθηκαν. Αυτός θα πρέπει να υποβάλει νέα δήλωση προτίμησης στα εναπομείναντα οργανικά κενά έως την Τρίτη 29-07-2014 και ώρα 12:00 στη Δ/νση Π.Ε. Κέρκυρας.
  • Κλάδοι ΠΕ11 και ΠΕ16. Δεν έγινε καμία μετάθεση.

Δείτε εδώ τον πίνακα οριστικών τοποθετήσεων – μεταθέσεων εντός ΠΥΣΠΕ.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συναδέλφους, που τοποθετήθηκαν σε νέα σχολεία με τη διαδικασία των μεταθέσεων. Για αυτούς που δεν τα κατάφεραν να τοποθετηθούν στις πρώτες επιλογές τους ελπίζω στις αποσπάσεις που θα γίνουν τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου να τοποθετηθούν στο σχολείο που επιθυμούν.

Είναι γεγονός ότι στο ΠΥΣΠΕ Κέρκυρας θα υπάρξουν πάρα πολλά κενά το Σεπτέμβριο που θα πρέπει να καλυφθούν από αναπληρωτές. Βέβαια η ενδεχόμενη πρόσληψη αναπληρωτών κυρίως μέσω ΕΣΠΑ και το πιθανό ενδεχόμενο προσλήψεώς τους σε συγκεκριμένες δομές (ΕΑΕΠ, Ολοήμερα τμήματα) θα δημιουργήσει κατά πάσα πιθανότητα αδικίες, διότι θα αναγκαστούν μόνιμοι εκπαιδευτικοί να μετακινηθούν για να καλύψουν κάποιο κενό σε άλλο σχολείο και στη θέση τους να τοποθετηθεί αναπληρωτής μέσω ΕΣΠΑ. Εκτιμώ ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος μετακίνησης εκτός νομού.

Για να αντιμετωπισθεί το θέμα των κενών χρειάζονται άμεσα μόνιμοι διορισμοί για να καλυφθούν τα οργανικά κενά και προσλήψεις αναπληρωτών -χωρίς διακρίσεις σε ποιες δομές των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα υπηρετούν- για να καλυφθούν τα λειτουργικά κενά.

Στη διάθεσή σας

Νικόλαος Ράμμος

Trackback URL



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *