Κανάλι νέων (RSS Feed) του άρθρουΤρέχον άρθρο

ΣΕΠΕ Κέρκυρας: Βήματα των Συλλόγων Διδασκόντων για το ζήτημα της ακύρωσης της ΑΕΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Το ΥΠΑΙΘ έστειλε ήδη στα σχολεία τις φόρμες για την περίφημη έκθεση αξιολόγησης της σχολικής μονάδας. Το περιεχόμενό τους επιβεβαιώνει πλήρως τις εκτιμήσεις μαςsepe_logo για την αυτοαξιολόγηση ως μια διαδικασία κατηγοριοποίησης, χειραγώγησης, ασφυκτικού ελέγχου και αυθαιρεσίας, μια διαδικασία που συνδέεται άμεσα και καθοριστικά με την ατομική αξιολόγηση του εκπαιδευτικού. Όσοι-ες θεώρησαν ότι πρόκειται για μια τυπική και ανώδυνη διαδικασία που πιθανόν να λειτουργήσει θετικά ή ανατροφοδοτικά για το εκπαιδευτικό έργο διαψεύστηκαν παταγωδώς.

Επισημαίνουμε :

  1. Η έκθεση αξιολόγησης της σχολικής μονάδας είναι διαφορετική και ως διαδικασία και ως περιεχόμενο από την έκθεση γενικής εκτίμησης.
  2. Η πρώτη εγκύκλιος (190089/Γ1-10.12.2013) ανέφερε ότι η έκθεση γενικής εκτίμησης και η έκθεση αξιολόγησης για τη φετινή σχολική χρονιά συμπίπτουν, κάτι που διαψεύδεται τώρα.

Σε όλη την προηγούμενη περίοδο, κάτω από τις πολύ δύσκολες συνθήκες που επέβαλλε η εγκύκλιος της 25ης Μάρτη 2014, στα σχολεία της πρωτοβάθμιας, αναπτύχθηκε ένα πολύμορφο κίνημα αντίστασης. Εκφράστηκε με ποικίλους τρόπους. Με τη συμμετοχή σε στάσεις εργασίας, με εκδηλώσεις ανυπακοής ή έστω μη συμμετοχής, με την άρνηση έστω και σε ατομικό επίπεδο συμμετοχής στις ομάδες και κατάθεσης προτάσεων στους Συλλόγους Διδασκόντων, ακόμα και με μορφές παθητικής αντίστασης, όπως η μη λειτουργία των ομάδων στις περισσότερες περιπτώσεις.

To Δ. Σ. του συλλόγου μας  καλεί στο εξής για τα ακόλουθα βήματα:

Βήμα 1ο: Η ολομέλεια του συλλόγου διδασκόντων θα πρέπει να εγκρίνει ή να καταψηφίσει τα αποτελέσματα και να αποφασίσει το τελικό κείμενο των ομάδων. Δηλαδή έχει το δικαίωμα ο κάθε σύλλογος διδασκόντων ακόμη και να απορρίψει το τελικό κείμενο και να μη σταλεί τίποτα στο υπουργείο.

Βήμα 2ο :Το Δ.Σ. του συλλόγου μας καλεί τους Διευθυντές /ντριες των Δημ. Σχολείων και τις Προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων να σεβαστούν τις αποφάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων. Αποκλειστικά αρμόδιο όργανο, σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα και όλες τις εγκυκλίους που έχουν αποσταλεί στα σχολεία, για την αυτοαξιολόγηση της  σχολικής μονάδας, ήταν και παραμένει ο Σύλλογος Διδασκόντων.

 Επομένως έπειτα από τη συνεδρίαση της ολομέλειας του Συλλόγου Διδασκόντων, οι συνάδελφοι διευθυντές θα πρέπει να συμπληρώσουν στη φόρμα τις αποφάσεις της πλειοψηφίας του συλλόγου διδασκόντων. 

Στο σημείο αυτό επισημαίνουμε ότι: απαντάμε ΜΟΝΟ στα περιγραφικά τμήματα της φόρμας του Υπουργείου, αφήνοντας τόσο τα αριθμητικά όσο τα αρχικά τμήματα της φόρμας όπου αποτυπώνεται όλη η λειτουργία του σχολείου, ΑΣΥΜΠΛΗΡΩΤΑ. 
Σύμφωνα με την απόφαση της ΔΟΕ.

Για τα ολιγοθέσια σχολεία  και τα νηπιαγωγεία  ισχύει ακριβώς το ίδιο.

Συνάδελφοι η μάχη της αξιολόγησης δεν έχει κριθεί ούτε έχει τελειώσει!

Συνεχίζουμε δυναμικά και αποφασιστικά σε κάθε προσπάθεια επιβολής της!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

sepe_ypografi

Trackback URL



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *