Κανάλι νέων (RSS Feed) του άρθρουΤρέχον άρθρο

ΣΕΠΕ Κέρκυρας: Ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων

Το Δημόσιο Πανεπιστήμιο δέχεται σήμερα ένα συντριπτικό χτύπημα, καθώς η Κυβέρνηση, ακολουθώντας τους σχεδιασμούς της ΕΕ και του ΔΝΤ, βρήκε την ευκαιρία να ολοκληρώσει την από καιρόkerkyra σχεδιασμένη διάλυση της Δημόσιας και Δωρεάν Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Περίπου 1350 εργαζόμενοι, εκ των οποίων οι 900 σχεδόν από το ΕΚΠΑ και το ΕΜΠ, καταδικάζονται σε ανασφάλεια και απόγνωση αφού πάνω από τους μισούς θα απολυθούν. Μαζί με αυτούς καταδικάζονται σε παρακμή οκτώ κορυφαία Πανεπιστήμια της χώρας. Δεν πρόκειται για «άστοχη ενέργεια» αλλά για συνειδητή επιλογή. Σήμερα, ξεδιπλώνεται ολόκληρο το σχέδιο της διάλυσης της Παιδείας ξεκινώντας από το νηπιαγωγείο και φτάνοντας στα Πανεπιστήμια.

Χαιρετίζουμε τους αγώνες των εργαζομένων στα Πανεπιστήμια της χώρας που για 7η εβδομάδα συνεχίζουν την απεργιακή τους κινητοποίηση, ενάντια στις απολύσεις και διαθεσιμότητες. Η επιχείρηση τρομοκράτησης του Υπουργείου Παιδείας δεν θα περάσει. Αφού δεν πέρασαν οι εκβιασμοί και η απειλή επέμβασης των Εισαγγελέων με την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής των λιστών των “διαθεσίμων” από τα πανεπιστήμια, τώρα απειλεί άμεσα όλους τους εργαζομένους ότι θα τεθούν σε αργία με το νέο πειθαρχικό δίκαιο αν δεν στείλουν τα ατομικά τους στοιχεία (να απογραφούν) σε δοσμένη προθεσμία. H κυβέρνηση ζητά από τους εργαζόμενους να σφίξουν μόνοι τους τη θηλιά που τους έχει περάσει στο λαιμό. Χρησιμοποιεί όλα της τα όπλα για να περάσει τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της. Να μην υποκύψει κανένας εργαζόμενος στους εκβιασμούς της Κυβέρνησης. Οι αυταρχικές και απαράδεκτες ενέργειες θα φέρουν ένα και μόνο αποτέλεσμα: τη συνέχιση του αγώνα που δίνει σύσσωμη η πανεπιστημιακή κοινότητα και την ενίσχυσή του από ολόκληρη την κοινωνία μέχρι την απόσυρση του μέτρου της διαθεσιμότητας, μέχρι την ανατροπή της αντεργατικής, αντιεκπαιδευτικής πολιτικής στο σύνολό της!

Το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Κέρκυρας  εκφράζει ολόψυχα την συμπαράσταση και τη αλληλεγγύη του στους απεργούς εργαζόμενους στα Πανεπιστήμια που δεν σκύβουν το κεφάλι.

                                                     Απαιτούμε

  • την άμεση απόσυρση του μέτρου της διαθεσιμότητας – απόλυσης.
  • Αγωνιζόμαστε όλοι μαζί για την ανατροπή της βάρβαρης αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, για ένα σχολείο και ένα Πανεπιστήμιο που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας και όχι τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

1.jpg 

Trackback URL



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *