Κανάλι νέων (RSS Feed) του άρθρουΤρέχον άρθρο

ΣΕΠΕ Κέρκυρας: Διαμαρτυρία για τις συλλήψεις μαθητών

Το Δ Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Kέρκυρας καταδικάζει  το κλίμα  τρομοκρατίας που καλλιεργείται με κάθε τρόπο σε βάρος των μαθητών που αγωνίζονται αλλά και των εκπαιδευτικών. Χθες  στηkerkyra Λαμία σήμερα στην Ηγουμενίτσα αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας η τρομοκράτηση των αγωνιζόμενων μαθητών ξεδιπλώνεται τάχιστα.

Στις 7 Οκτώβρη και ενώ οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας έκαναν κατάληψη, οι αστυνομικές δυνάμεις, παρουσία εισαγγελέα, επενέβησαν, κατέστειλαν και συνέλαβαν 20 μαθητές. Μετά τη διαμαρτυρία γονέων αφέθηκαν ελεύθεροι οι 12, ενώ οι υπόλοιποι 8 κρατήθηκαν στο Αυτόφωρο. Συγκεκριμένα 3 μαθητές καταδικάστηκαν σε 20 μέρες φυλάκιση και άλλοι 3 σε 4 μήνες φυλάκιση! Χαρακτηριστικό της τρομοκρατίας που δέχτηκαν είναι πως τους αφαιρέθηκε το δικαίωμα για δικηγόρο και το δικαίωμα για έφεση.

Στο ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας οι δυνάμεις τις αστυνομίας ήταν αυτές  που σταμάτησαν, εκ νέου, την κινητοποίηση – κατάληψη των μαθητών οι οποίοι αντιστέκονται στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης. Δέκα μαθητές συνελήφθησαν και αφέθηκαν ελεύθεροι αφού σχηματίσθηκε σε βάρος τους δικογραφία. Ως εκπαιδευτικοί πιστεύουμε ότι το σχολείο πρέπει να διαμορφώνει ελεύθερες προσωπικότητες κι όχι τρομοκρατημένους μαθητές σήμερα, συμβιβασμένους και μοιρολάτρες ενήλικες αύριο.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους μαθητές του ΕΠΑΛ  Λαμίας και  Ηγουμενίτσας αλλά και σε όλους τους αγωνιζόμενους μαθητές σε όλη  την Ελλάδα που τις μέρες αυτές οδηγούνται ακόμη και ως κατηγορούμενοι στα δικαστήρια.

– Καμία Δίωξη! Να σταματήσει η τρομοκράτηση τώρα!

– Οι αγώνες δεν ποινικοποιούνται!

– Αγώνας και πάλη μαζική για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής!

                                       Απαιτούμε

Να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη των μαθητών της  Λαμίας , Ηγουμενίτσας και κάθε άλλου διωκόμενου μαθητή.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ


1.jpg

Trackback URL



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *