Κανάλι νέων (RSS Feed) του άρθρουΤρέχον άρθρο

ΔΑΚΕ ΠΕ Κέρκυρας: Η αγωνιστική μας πρόταση στη Γ.Σ. του Συλλόγου μας

Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Κέρκυρας για άλλη μια φορά παρακολουθώντας τις ραγδαίες εξελίξεις στο χώρο της παιδείας αλλά και της κοινωνίας μας και σεβόμενη τον εκπαιδευτικό και τις ανησυχίες του, θεωρεί ότιlogo dake οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις θα πρέπει να διέπονται από σωστό σχεδιασμό, να μη στοχεύουν στην αγωνιστική «εξάντληση» των συναδέλφων, αλλά στη διατήρηση αγωνιστικού φρονήματος στον Κλάδο.

Έτσι λοιπόν στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας προτείναμε απεργιακή εβδομάδα από 23 έως 28/9 που θα περιλαμβάνει τα εξής:

  • Ουσιαστική ενημέρωση της κοινής γνώμης για τις ανησυχίες μας και την αγωνιστική μας δράση.
  • Συνάντηση με τους βουλευτές Κέρκυρας και έκθεση των αιτημάτων μας.
  • Απογευματινές δράσεις ευαισθητοποίησης των γονέων αλλά και της τοπικής κοινωνίας πάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Δημόσιο Σχολείο.
  • Συναντήσεις με τη Δημοτική Αρχή για τα ζητήματα αρμοδιότητάς της.
  • Συμβολικές καταλήψεις της Πρωτοβάθμιας και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.
  • Συμμετοχή σε 48/ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική – πανεργατική απεργία στις 25 και 26/9 με συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια και έκτακτη γενική συνέλευση με την περάτωσή της, για εκτίμηση της κατάστασης και για την παραπέρα πορεία που θα εξετάζει και την προοπτική της επιπλέον κλιμάκωσης.

Συνάδελφε,

Μετά τα πολύ υψηλά ποσοστά συμμετοχής στην 48/ωρη απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ, που είχε αποφασιστεί ομόφωνα από το Γενικό Συμβούλιο της, είναι σαφές ότι η μόνη ρεαλιστική πρόταση είναι αυτή της συνέχισης των πολύμορφων αγωνιστικών κινητοποιήσεων στο πλαίσιο ενός πανδημοσιοϋπαλληλικού – πανεργατικού μετώπου, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα το αντιεκπαιδευτικό σκηνικό που στήνεται με επίφαση τις μνημονιακές  πολιτικές, που αποκαλύπτουν τις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και αφορούν στην περαιτέρω υποβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Με τη συμμετοχή ΟΛΩΝ μας στις κινητοποιήσεις αποδείξαμε ότι δεν επικροτούμε τις επιλογές της Τρόικας γενικότερα, αλλά και στο χώρο της εκπαίδευσης ειδικότερα. Θεωρούμε ότι οι κλαδικοί αγώνες στην παρούσα συγκυρία δε δίνουν προοπτική. Είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας.

Συνάδελφε,

Για άλλη μια φορά καλούμαστε να αναδείξουμε τα προβλήματα μας και να διεκδικήσουμε πίσω τα όνειρα τα οποία μας λήστεψαν. Καλούμε όλους εσάς χωρίς εντυπωσιασμούς, χωρίς τυμπανοκρουσίες να κινηθούμε μεθοδικά, να συναισθανθούμε τον κάθε έναν ξεχωριστά και να μην επιτρέψουμε στην όποια πόλωση να εισβάλλει στους κόλπους μας.

Προτείνουμε λύσεις που θα μπορέσει η πλειονότητα του συλλόγου εκπαιδευτικών να ακολουθήσει.

Για άλλη μια φορά, καλούμε όλους εσάς να συμμετέχετε στις συνελεύσεις έτσι ώστε οι αποφάσεις οι οποίες λαμβάνονται, να έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή ισχύ και να σας βρίσκουν σύμφωνους.

Για άλλη μια φορά, ζητούμε την ανατροφοδότησή σας έτσι ώστε να αναδειχθούν οι όποιες ανησυχίες αλλά και οι όποιες προτάσεις θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη συνέχιση του αγώνα μας.

Συνάδελφε μη σκύβεις το κεφάλι, μην αμφισβητείς τη δύναμη του λόγου και της συμμετοχής σου. Κάνε την οργή συμμετοχή, κάνε την απόγνωση γόνιμο διάλογο και συνασπίσου.

Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα και αν σ’ αυτήν τη χώρα έχουν μείνει κάποιες σπίθες δημοκρατίας, είναι ευθύνη μας και οφείλουμε να το δούμε έτσι ακριβώς, να τις κάνουμε φωτιά.

Εμείς και πρώτοι Εμείς οι δάσκαλοι, οφείλουμε να ταράξουμε τα λιμνάζοντα νερά με όποιο μέσο μπορούμε και να προετοιμάσουμε τους εαυτούς μας αλλά και την κοινωνία, για αυτά που φαίνονται στο βάθος ότι έρχονται.

Υ.Γ.: Στη Γ.Σ. υπήρχε η απαιτούμενη απαρτία. Επικράτησε η πρόταση για 5/μερες απεργίες.

 

Από τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Κέρκυρας

 

 

Trackback URL



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *