Κανάλι νέων (RSS Feed) του άρθρουΤρέχον άρθρο

Β. Παληγιάννης & Δ. Μπράτης: Αποχώρηση από τη συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι Οι πρωτοφανείς και κωμικοτραγικές καταστάσεις που καταγγείλαμε με την ανακοίνωσή μας στις 3-9-2013 συνεχίζονται στο Υπουργείο Παιδείας. Όπως γνωρίζετε είχεpal mprat ορισθεί Συμβούλιο (ΚΥΣΠΕ) για τις 3-9-2013, προκειμένου να εξετάσει τις αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ. Το Συμβούλιο εκείνο ανεβλήθη για την Πέμπτη 5-9-2013, προκειμένου να «επικαιροποιηθούν»  τα κενά. Στη συνέχεια και το Συμβούλιο της Πέμπτης ανεβλήθη για σήμερα Παρασκευή 6-9-2013. Τα κενά που απέστειλαν οι Δ/νσεις  Εκπαίδευσης είναι συνολικά  5.222. Συγκεκριμένα:

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ
ΠΕ70 1750
ΠΕ60 1280
ΠΕ06 1004
ΠΕ11 432
ΠΕ16 756
ΣΥΝΟΛΟ 5.222

           

Μετά από 5 ώρες αναμονής η αρμόδια Δ/νση του Υπουργείου Παιδείας ακόμη δεν έχει καταθέσει τα κενά στο Συμβούλιο, τα οποία εξακολουθούν  να «μαγειρεύονται¨ στον 3ο όροφο του Υπ. Παιδείας. Είναι προφανές ότι θέλουν να δώσουν ελάχιστες αποσπάσεις.

Απαιτήσαμε  οι αποσπάσεις να γίνουν με βάση τα πραγματικά λειτουργικά κενά και αυτό δεν έγινε αποδεκτό.

Ύστερα  απ΄  αυτή την εξέλιξη, και με βάση την απόφαση της ΔΟΕ της 3ης Σεπτέμβρη 2013 αποχωρήσαμε από το ΚΥΣΠΕ γιατί σε καμιά περίπτωση δεν θέλουμε να νομιμοποιήσουμε με τη συμμετοχή μας την απαράδεκτη αυτή διαδικασία .

Καταγγέλλουμε σ΄ όλους τους συναδέλφους, τα όσα απαράδεκτα, πρωτόγνωρα και πρωτοφανή συμβαίνουν στο Υπουργείο Παιδείας και καλούμε τη Δ.Ο.Ε να παρέμβει άμεσα προκειμένου να προστατέψει τα δικαιώματα των συναδέλφων.

Μπράτης Δημήτρης

Παληγιάννης Βασίλης

Trackback URL763 Σχόλια προς “Β. Παληγιάννης & Δ. Μπράτης: Αποχώρηση από τη συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ”

  1.   Από ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΑΜΜΟΣ on Σεπ 6, 2013 | Απάντηση

    ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ Ή ΜΑΛΛΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΛΙΓΟΥΣ…

  2.   Από ΣΟΥΡΤΖΙΝΟΣ ΣΠΥΡΟΣ on Σεπ 6, 2013 | Απάντηση

    αγαπητέ Νίκο σήμερα θα κλείσουν σπίτια με αυτό που έκαναν.Υπάρχει περίπτωση για συμπληρωματικές αποσπάσεις

Αφήστε μια απάντηση