Κανάλι νέων (RSS Feed) του άρθρουΤρέχον άρθρο

ΔΑΚΕ ΠΕ: Η λογική του παραλόγου συνεχίζεται… Ποιοι και γιατί δε θέλουν να λειτουργεί η Δ.Ο.Ε.;

Η λογική του παραλόγου στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. συνεχίζεται…dake

Την ώρα που:

  • ο κλάδος των εκπαιδευτικών ζητά απ’ τους  εκπροσώπους του ενότητα, υπευθυνότητα κι αγωνιστικότητα,
  • τα προβλήματα στην εκπαίδευση και στην καθημερινότητά μας διογκώνονται εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών,
  • διακυβεύεται, λόγω της μη συγκρότησης του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. σε σώμα, η ομαλή λειτουργία της Ομοσπονδίας, δηλαδή το αυτονόητο,
oι παρατάξεις ΔΗ.ΣΥ (πρώην ΠΑΣΚ) και οι αυτοαποκαλούμενες κι «αυτοδιαφημιζόμενες» ως αριστερές παρατάξεις των Παρεμβάσεων, ΕΣΑΚ-ΔΕΕ και ΕΡΑ συνεχίζουν να σφυρίζουν αδιάφορα και να μην αναλαμβάνουν τις ιστορικές τους ευθύνες. Επιδίδονται σε ρεσιτάλ τακτικισμού, δε συναινούν στη συγκρότηση ενωτικού – λειτουργικού – διαπαραταξιακού προεδρείου και «ορθώνοντας τείχη», προτάσσουν το στενό παραταξιακό τους συμφέρον βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τα προβλήματα που προκαλεί η μη συγκρότηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. σε σώμα. Κυριαρχούν, για μια ακόμη φορά, οι ρητορικές κορώνες κι η διχαστική φρασεολογία αντί της σύνθεσης και της συνεργασίας.
Στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. είχαμε μία από τα ίδια, επαναλήφθηκε το έργο των προηγούμενων συνεδριάσεων για τη συγκρότηση του προεδρείου.
Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. με σταθερότητα κι υπευθυνότητα ζήτησε τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων σ’ ένα αντιπροσωπευτικό – λειτουργικό προεδρείο. Θυμίζουμε ότι με σεβασμό στην ευθύνη που μας αναλογεί ως πρώτη δύναμη στον Κλάδο, αναλάβαμε στη συνεδρίαση της Παρασκευής 12-7-2013 τη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. κι επαναλάβαμε, σήμερα 15-7-2013, τη δήλωσή μας ότι και τα άλλα δύο εκλεγμένα μέλη μας στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε θα συμβάλουν αναλαμβάνοντας θέση ευθύνης στο προεδρείο. Τονίσαμε ότι είναι αδύνατο και μη νόμιμο (βλ. Ν. 1264/82) τρία μέλη ν’ αναλάβουν μόνα τους τη διοίκηση της Ομοσπονδίας που απαιτεί τουλάχιστο τετραμελές προεδρείο. Εάν είχαμε τέσσερα εκλεγμένα μέλη θα το πράτταμε. Οι υπόλοιπες παρατάξεις, περιέργως, ετεροκαθορίζονται. Εξαρτούν τη συμμετοχή τους στο προεδρείο από τη συμμετοχή των άλλων, αποποιούμενες, κατά το δοκούν, την αυτόνομη παρουσία τους. Οι αριστερές Παρεμβάσεις – Συσπειρώσεις αγνοώντας ηθελημένα ότι είναι τρίτη δύναμη στον Κλάδο δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες που τους αναλογούν στο προεδρείο και ταυτόχρονα εγκαλούν όλους τους άλλους γιατί δεν πράττουν αυτό που οι ίδιοι οφείλουν!!! Δίνουν άλλοθι και πρωταγωνιστούν από κοινού με τις άλλες παρατάξεις στο θέατρο του παραλόγου.
Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. ζήτησε να πραγματοποιηθούν αλλεπάλληλες συνεδριάσεις του Δ.Σ. και ν’ αναλάβουν κι οι υπόλοιπες παρατάξεις τις ευθύνες τους ώστε να αρθεί το αδιέξοδο. Η πρότασή μας δε συνάντησε την απαιτούμενη ομοφωνία. Οι αριστερές παρατάξεις παραμένουν ταμπουρωμένες στις ανερμάτιστες κι αδιέξοδες απόψεις τους κι εγκλωβισμένες στον μεταξύ τους ανταγωνισμό. Η παράταξη της ΔΗ.ΣΥ. (πρώην ΠΑΣΚ) ζήτησε χρόνο προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες διεργασίες σε… όλους τους χώρους.
Τα μέλη της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. δηλώνουν τη σταθερή επιδίωξή τους για την αποτελεσματική λειτουργία της Ομοσπονδίας και καλούν και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. να πράξουν το ίδιο.
Προκύπτουν όμως, αβίαστα, τα ερωτήματα:
  • Ποιοι και γιατί, δε θέλουν να λειτουργεί η Δ.Ο.Ε. ;
  • Ποιοι επιδιώκουν την αδρανοποίηση του συνδικαλιστικού κινήματος;
  • Ποιες παρατάξεις επενδύουν στη διάλυση της Ομοσπονδίας;
 
Τα 3 μέλη της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.
Κικινής Θανάσης
Κόκκινος Χαράλαμπος
Οικονόμου Τριαντάφυλλος

Trackback URLΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *