Κανάλι νέων (RSS Feed) του άρθρουΤρέχον άρθρο

ΔΟΕ: Συγκέντρωση & συλλαλητήριο συμπαράστασης για τον Στ. Γκουλιώνη. Ψήφισμα της 82ηςΓενικής Συνέλευσης

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013 συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συλλαλητήριο στην Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας όπου εκδικαζόταν η υπόθεση του συνάδελφου Στέφανουdoe Γκουλιώνη από το Πειθαρχικό Συμβούλιο. Αντιπροσωπεία της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας αποτελούμενη από τους Κικινή Θανάση, Πετράκη Σταύρο, Αγαπητό Θανάση, Νικολάρα Γιάννη,  Ζορμπά Αχιλλέα και Καλόγηρο Νίκο και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας παρέδωσε την απόφαση του Δ.Σ. και το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των αντιπροσώπων και ζήτησε την άμεση παύση κάθε δίωξης κατά του συνάδελφου Στέφανου Γκουλιώνη. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας στην πόλη της Λάρισας.

Σας επισυνάπτουμε το σχετικό ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης.

Από τη Δ.Ο.Ε.

 

Θέμα: Ψήφισμα – Καταγγελία για τη δίωξη συναδέλφου

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Ο εκπαιδευτικός Γκουλιώνης Στέφανος κινδυνεύει να απολυθεί για «απρεπή συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας»!

Ο εκπαιδευτικός Γκουλιώνης Στέφανος, δάσκαλος του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου για παιδιά με αυτισμό παραπέμπεται άμεσα στο πειθαρχικό με την κατηγορία «της ανάρμοστης για δημόσιο υπάλληλο συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας».

Μια σοβαρή πειθαρχική κατηγορία με βάσει το άρθρο 107 παρ. ε του Ν.4057/2012 που επισύρει και τις ποινές της προσωρινής ή οριστικής παύσης. Αιτία ή πρόφαση για την παραπομπή του Γκουλιώνη Στέφανου είναι η πρωτόδικη καταδίκη του από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας με την ψεύτικη κατηγορία της αντίστασης κατά της αρχής μετά την παντελώς άδικη και αναίτια σύλληψη κατά την παρέλαση την 25η Μαρτίου του 2012 στην Λάρισα. Η υπόθεση αυτή σύντομα (24/10/2013) θα κριθεί στο Εφετείο της Λάρισας και είναι βέβαιο ότι όποια ψευδής κατηγορία και ποινή θα καταπέσουν.

Αυτή τη στιγμή όμως ο εκπαιδευτικός Γκουλιώνης Στέφανος παραπέμπεται στο πειθαρχικό συμβούλιο με την κατηγορία «της ανάρμοστης συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας». Ο νέος πειθαρχικός κώδικας με τον τρόπο αυτό στην ουσία ακυρώνει τα πολιτικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα του δημόσιου υπάλληλου μια και με την αόριστη αυτή κατηγορία στην ουσία δίνει τη δυνατότητα να διωχθεί το φρόνημα και η πολιτική συμπεριφορά ενώ τον υπάλληλο τον κατατάσσει στους επίορκους!!!

Ταυτόχρονα ο 4093/2012, οδηγεί σε αργία τον υπάλληλο που έχει παραπεμφθεί στο πειθαρχικό ακόμα και αν η υπόθεσή του δεν έχει τελεσιδικήσει.

Δηλώνουμε ότι δε θα γίνουμε σύγχρονοι δούλοι που θα φοβούνται να μιλήσουν αλλά συλλογικά θα παλέψουμε ενάντια στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική.

Δε θα επιτρέψουμε ο Στ. Γκουλιώνης, αγωνιστής και άξιος παιδαγωγός να απολυθεί για τη συνδικαλιστική, κοινωνική και πολιτική του στάση και μάλιστα με τη «ρετσινιά» του επίορκου.

 

ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Trackback URLΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *