Κανάλι νέων (RSS Feed) του άρθρουΤρέχον άρθρο

Δημοσιεύματα σχετικά με την κινητικότητα των εκπαιδευτικών

Διαβάστε παρακάτω δημοσιεύματα για την κινητικότητα των εκπαιδευτικών. Σε αυτά τα δημοσιεύματα γίνεται αναφορά για μετακίνηση 5.000 εκπαιδευτικών από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, για μετατροπή καθηγητών σε… δάσκαλους(!), για μεταφορά στα Δημοτικά Σχολεία 4.500 καθηγητών που περισσεύουν στα Γυμνάσια και στα Λύκεια, για Μετατάξεις, για τη δήλωση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι «η κινητικότητα δεν συνιστά νέες απολύσεις και ότι το μέτρο αυτό θα γίνει κανονικά» και για τους φόβους που επικρατούν. Τα συμπεράσματα δικά σας….

Μεταγραφή στα δημοτικά 5.000 καθηγητών

Τη μετακίνηση 5.000 εκπαιδευτικών από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, στο πλαίσιο άμεσης εφαρμογής της κινητικότητας των 12.500 υπαλλήλων, έθεσαν Κυριάκος Μητσοτάκης και Εύη Χριστοφιλοπούλου πριν από τη διυπουργική σύσκεψη στο υπ. Οικονομικώνστο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης και η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου στο πλαίσιο των προτάσεων που κατατέθηκαν για την κινητικότητα. Ειδικότητες ξένων γλωσσών, Καλλιτεχνικών, Πληροφορικής και γυμναστές στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Οι διαπραγματεύσεις για το Δημόσιο πάντως αναμένεται να είναι επίπονες, καθώς κατά τη χτεσινή συνάντηση μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και των υψηλόβαθμων στελεχών της τρόικας που κράτησε 2,5 ώρες, οι εκπρόσωποι των δανειστών, σύμφωνα με πληροφορίες, κράτησαν «σκληρή» στάση στο θέμα της παράτασης για την κινητικότητα, αλλά άκουσαν με προσοχή τις προτάσεις του υπουργείου κυρίως όσον αφορά τη διαθεσιμότητα των 12.500 υπαλλήλων, με αιχμή την πρόταση για την Εκπαίδευση.

Χωρίς να απορρίπτουν οριστικά το αίτημα για την παράταση στην κινητικότητα, έθεσαν ερωτήματα σχετικά με τα σενάρια που παρουσίασε η ελληνική πλευρά τόσο για το πλεονάζον προσωπικό όσο και για τις απολύσεις και ανανέωσαν το ραντεβού με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για αύριο Τετάρτη.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε: «Είχαμε μια μακρά αλλά πιστεύω εποικοδομητική συζήτηση. Ακουσαν αυτά που είχαμε να τους πούμε», αφήνοντας «ανοιχτά» όλα τα ενδεχόμενα για την κατάληξη των διαπραγματεύσεων.

Λεπτομέρειες στην έντυπη έκδοση του Έθνους.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

“Θαύμα” στην Παιδεία: Μητσοτάκης και Χριστοφιλοπούλου “βαπτίζουν” 5.000 καθηγητές… δασκάλους!

Στο πλαίσιο της άμεσης εφαρμογής της κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκης και η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου έθεσαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα τη μετακίνηση 5.000 εκπαιδευτικών από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, μετατρέποντας δηλαδή τους καθηγητές σε… δάσκαλους!
Το πρόγραμμα, σύμφωνα με το «Εθνος», αφορά συνολικά 8.500 καθηγητές που αναμένεται να κριθούν πλεονάζοντες, εκ των οποίων οι 5.000 θα μετακινηθούν από την Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Πηγή: Η ΑΥΓΗ

Μεταφέρονται στα Δημοτικά Σχολεία 4.500 καθηγητές που περισσεύουν στα Γυμνάσια και Λύκεια-Μετατάξεις

Περίπου 4.500 καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που περισσεύουν, εκτιμά το υπουργείο Παιδείας  πως θα μετακινήσει στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευσης για να καλύψει τις ανάγκες στα Ολοήμερα Σχολεία με Ενιαίο  Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ), δεδομένου ότι από την επόμενη σχολική χρονιά αυξάνονται από 960  στα 1281 (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

 Τους εκπαιδευτικούς αυτούς τους έχει ανάγκη η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και μ αυτό τον τρόπο αποφεύγουμε το μέτρο της διαθεσιμότητας   δήλωσε στο esos υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Παιδείας.
Ηδη ένας μεγάλος αριθμός από τις 4.500 καθηγητές μετακινούνταν από το 2010 για τα Ολοήμερα Δημοτικά.Οι ειδικότητες  καθηγητών που θα μετακινηθούν είναι :
-Πληροφορικής
-Γυμναστές
-Αγγλικής
-Γαλλικής
-Γερμανικής
-Μουσικών
-Καλλιτεχνικών

ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ

Ηδη το 2011 ο τότε Ειδικός Γραμματέας Μιχάλης Κοντογιάννης θεσμοθέτησε 400 οργανικές θέσεις στα Ολοήμερα Δημοτικά , προκειμένου να μεταταχθούν καθηγητές της ΔΕ στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Αυτή η δυνατότητα της μετάταξης  μπορεί να ολοκληρωθεί από τη νυν πολιτική ηγεσία. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

ΩΡΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, πριν την αύξηση του ωραρίου των καθηγητών ΔΕ κατά δύο ώρες , οι εκπαιδευτικοί που διατίθενται, εξ’ ολοκλήρου από τη δευτεροβάθμια στη πρωτοβάθμια εκπαίδευση έχουν ως εβδομαδιαίο ωράριο διδασκαλίας τις είκοσι μία (21) ώρες.
Οι εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων που προσλαμβάνονται ως αναπληρωτές για τις ανάγκες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως για τη διδασκαλία στα Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, ακολουθούν το ωράριο διδασκαλίας που προβλέπεται για την βαθμίδα αυτή.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Να αποφύγουμε διά “ροπάλου” τις απολύσεις εκπαιδευτικών

Η αύξηση του ωραρίου  και οι μεταθέσεις  εκπαιδευτικών έρχονται ακριβώς για να καλύψουν κενά και να μην υπάρξουν υπεραριθμίες, άρα να αποφύγουμε διά ροπάλου όλα τα ενδεχόμενα απολύσεων, είπε προ ημερών, ο  υπουργός Παιδείας  Κ. Αρβανιτόπουλος, στη Βουλή .

Τι είπε ο υπουργός Παιδείας με τον Κ. Μητσοτάκη
«Καταρχήν κάναμε έναν εξορθολογισμό του συστήματος τοποθέτησης των εκπαιδευτικών. Προσθέσαμε δύο ώρες την εβδομάδα, ψηφιοποιήσαμε το σύστημα για να ξέρουμε ποιες είναι οι λειτουργικές ανάγκες των σχολικών μονάδων ανα ειδικότητα, να ξέρουμε πόσους έχουμε, που έχουμε υπεραριθμίες, που έχουμε ελλείμματα κλπ. Με αυτόν τον τρόπο εξορθολογισμού του συστήματος τοποθέτησης εκπαιδευτικών πιστεύω βάσιμα ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα. Αυτά λοιπόν τα συζητήσαμε και είδαμε με τον Υπουργό (Διοικητικής Μεταρρύθμισης) τι έχουμε κάνει, που έχουμε φτάσει και τι άλλο μπορεί να γίνει».
Τα παραπάνω είπε (μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό) ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος  ότι συζήτησε στην πολύωρη συνάντηση με   τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Kυριάκο Μητσοτάκη.
Επίσης ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε από τον υπουργό Παιδείας ότι:
Α.Το υπουργείο Παιδείας,   έχει συνεισφέρει στην κινητικότητα 10.000 αναπληρωτές. Πέρυσι είχαμε από τον κρατικό προϋπολογισμό 12.000 αναπληρωτές. Φέτος θα πέσουμε από τους 12.000 στους 2.000 αναπληρωτές. Ήδη λοιπόν το εκπαιδευτικό σύστημα έχει υποστεί ένα σοκ μείωσης 10.000 εκπαιδευτικών. Αυτοί ήταν συμβασιούχοι επί δεκαετίες. Αυτό για να το αντιμετωπίσουμε έχουμε κάνει μια διαχείριση του προσωπικού, των ανθρώπινων πόρων, με έναν τρόπο ορθολογικό, με έναν τρόπο λειτουργικό ώστε να μπορέσουμε να διαχειριστούμε αυτή την απώλεια». Β.Και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από 1.500 ωρομίσθιους θα έχουμε τη νέα χρονιά μόνο 150. Έτσι συνολικά το υπουργείο έχει συνεισφέρει στην κινητικότητα γύρω στους 11.000 ανθρώπους.

Πηγή: esos

Μητσοτάκης προς εκπαιδευτικούς: Κινητικότητα δεν σημαίνει απολύσεις

Έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης συγκεντρώθηκαν σήμερα περίπου 300 μέλη της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) οι οποία διαμαρτυρήθηκαν για τα επερχόμενα μέτρα της κυβέρνησης. Στις 12.40 εισήλθε στο υπουργείο πενταμελής αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ, για να συναντηθεί με τον υπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την υφυπουργό Εύη Χριστοφιλοπούλου. Εκεί έθεσαν την αντίθεσή τους στο μέτρο της κινητικότητας, της διαθεσιμότητας και των απολύσεων.

Ο υπουργός επεσήμανε ότι «η κινητικότητα δεν συνιστά νέες απολύσεις και ότι μέτρο αυτό θα γίνει κανονικά».

Οι εκπαιδευτικοί πάντως δεν ικανοποιήθηκαν με την απάντηση και αναμένονται να προβούν σε νέες κινητοποιήσεις.

Νωρίτερα οι εκπαιδευτικοί βρέθηκαν έξω από το ξενοδοχείο «Τιτάνια», όπου βρισκόταν σε εξέλιξη το συνέδριο της ΟΛΜΕ.

Σε σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει: «καμία διαθεσιμότητα, καμία υποχρεωτική μετάθεση, καμία απόλυση εκπαιδευτικού δεν θα γίνει αποδεκτή και θα είναι αιτία πολέμου».

Πηγή: Ζούγλ@

Μετακινούνται άμεσα 9.000 καθηγητές

Στον εξορθολογισμό του συστήματος τοποθέτησης δασκάλων και καθηγητών στηρίζεται το υπουργείο Παιδείας για να μην προχωρήσει η ένταξη υπεράριθμων εκπαιδευτικών σε καθεστώς κινητικότητας. Για «σοκ μείωσης εκπαιδευτικών» έκανε λόγο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, τονίζοντας πως ήδη ο χώρος της εκπαίδευσης έχει απωλέσει περί τους 11.000 αναπληρωτές και ωρομισθίους. Από την πλευρά τους, πάντως, οι εκπαιδευτικοί επιμένουν ότι είναι ορατός ο κίνδυνος να τεθούν σε διαθεσιμότητα περίπου 8.000 καθηγητές, με την ΟΛΜΕ να πραγματοποιεί σήμερα συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας.

Οι φόβοι
Τους φόβους ότι η εκπαίδευση θα αποτελέσει «δεξαμενή» για την ένταξη υπεράριθμων σε καθεστώς κινητικότητας πυροδότησε η συνάντηση που είχε ο κ. Αρβανιτόπουλος με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη την περασμένη Παρασκευή ενόψει της άφιξης της τρόικας. «Το υπουργείο Παιδείας έχει, ήδη, συνεισφέρει στην κινητικότητα 10.000 αναπληρωτές. Πέρυσι, μέσω του κρατικού προϋπολογισμού, έγιναν προσλήψεις 12.000 αναπληρωτών. Φέτος, θα πέσουμε από τους 12.000 στους 2.000 αναπληρωτές.

Ήδη, λοιπόν, το εκπαιδευτικό σύστημα έχει υποστεί ένα σοκ μείωσης 10.000 εκπαιδευτικών? Και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όμως, από 1.500 ωρομίσθιους θα έχουμε τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά μόνο 150. Έτσι, συνολικά το υπουργείο Παιδείας έχει συνεισφέρει στην κινητικότητα γύρω στους 11.000 ανθρώπους», τόνισε ο κ. Αρβανιτόπουλος σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε μετά τη συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη. Και πρόσθεσε: «Αυτοί, ήταν συμβασιούχοι επί δεκαετίες. Για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την απώλεια, κάναμε μια διαχείριση του προσωπικού με έναν τρόπο ορθολογικό και λειτουργικό».

Στα σχολεία
Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι για τη νέα σχολική χρονιά σχεδιάζεται η μετακίνηση περίπου 4.500 καθηγητών ειδικοτήτων -όπως Πληροφορικής, Ξένων Γλωσσών, Καλλιτεχνικών και Φυσικής Αγωγής- από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην πρωτοβάθμια, ενώ με βάση τις ίδιες πηγές επιπλέον 4.500 καθηγητές αναμένεται να μετατεθούν υποχρεωτικά από τη σημερινή τους περιφέρεια σε άλλες με κενά. Επίσης, στα σχολεία θα επιστρέψουν πολλοί εκπαιδευτικοί που σήμερα βρίσκονται αποσπασμένοι σε διοικητικές υπηρεσίες και φορείς.

Αιτία πολέμου
«H διαθεσιμότητα και η υποχρεωτική μετάθεση εκπαιδευτικών θα είναι ‘αιτία πολέμου’», δηλώνει, από την πλευρά της, η ΟΛΜΕ, καλώντας τους καθηγητές να συμμετάσχουν σήμερα (στις 11π.μ.) σε συγκέντρωση έξω από κεντρικό ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας και πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, εάν ισχύσουν οι σχετικές πληροφορίες, το αμέσως επόμενο διάστημα περίπου 8.000 εκπαιδευτικοί θα χάσουν την εργασία τους και θα μπουν σε λίστες αναμονής με το 75% του μισθού τους, ενώ πολλοί από αυτούς δεν θα επιστρέψουν ποτέ σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, προκειμένου να καλυφθεί ο κατάλογος των 25.000 απολύσεων από το Δημόσιο στο τέλος του 2015.

Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι μετακινήσεις θα γίνουν, εθελοντικά ή υποχρεωτικά

Στόχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν είναι οι απολύσεις εκπαιδευτικών, αλλά η κινητικότητα, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια συνάντησής του με αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ, διαμηνύοντας πάντως ότι οι μετακινήσεις θα γίνουν, είτε εθελοντικά, είτε υποχρεωτικά.

Κατά τη συνάντησή του με τους εκπαιδευτικούς, μετά από πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν οι τελευταίοι κατά των απολύσεων, της διαθεσιμότητας και των υποχρεωτικών μετακινήσεων, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επεσήμανε ότι η κινητικότητα θα πρέπει να γίνει εθελοντικά, αλλά, όπως είπε, σε καμία περίπτωση δεν θα διαφωνήσει εάν κάποια στιγμή γίνει και υποχρεωτικά.

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός, ο αριθμός των εκπαιδευτικών που θα μετακινηθούν και οι προτεραιότητες που θα τεθούν στις μετακινήσεις, είναι θέμα του υπουργείου Παιδείας, το οποίο σε κάθε περίπτωση θα συμμετάσχει στην κινητικότητα.

Σε ό,τι αφορά το μεταβατικό διάστημα από τη μία θέση εργασίας στην άλλη, ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια από την πλευρά του υπουργείου, ώστε να είναι το μικρότερο δυνατό.

Η αντιπροσωπεία των καθηγητών ζήτησε να καταργηθεί η ρύθμιση του νέου Πειθαρχικού Δικαίου, σύμφωνα με την οποία για οποιοδήποτε παράπτωμα και χωρίς να έχει αποδειχθεί η ενοχή, ο εκπαιδευτικός τίθεται σε αργία.

Για το θέμα αυτό, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από την ΟΛΜΕ να υποβάλει ενημερωτικό σημείωμα, στο οποίο θα περιλαμβάνονται και παραδείγματα ακραίων περιπτώσεων εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε αργία, προκειμένου να προχωρήσει σε αλλαγές στο Πειθαρχικό.

Μετά τη συνάντηση ο γ.γ. της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσυφάκης, μετέφερε στους εκπαιδευτικούς τη δέσμευση του κ. Μητσοτάκη ότι δεν θα γίνουν απολύσεις, εκφράζοντας πάντως την εκτίμηση ότι με την κινητικότητα, ουσιαστικά, το υπουργείο προσπαθεί να καλύψει τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε χθες με τους εκπροσώπους των δανειστών για τα θέματα των απολύσεων και της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί αύριο, με νέα συνάντηση που θα έχει με τους επικεφαλής της τρόικας.

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Trackback URL



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *