Κανάλι νέων (RSS Feed) του άρθρουΤρέχον άρθρο

ΣΕΠΕ Κέρκυρας: Απάντηση σε έγγραφο του Περιφερειακού Δ/ντή ΠΕ & ΔΕ Ιονίων Νήσων

Συνάδελφοι –σσες, με έγγραφό του ο Περιφερειακός Διευθυντής καλεί τους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων να του κοινοποιήσουν όσους κι όσες από εσάς έχουν δεύτερο πτυχίο, μεταπτυχιακούς ήkerkyra διδακτορικούς τίτλους σπουδών. Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Ε ομόφωνα θεωρεί πως η παραπάνω ενέργεια εμπεριέχει στοιχεία προσπάθειας κατηγοριοποίησης των συναδέλφων.

Τα στοιχεία όλων των συναδέλφων υπάρχουν στην Υπηρεσία μας (surveyκαι Γραφεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης). Όσοι έχουν μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών τα έχουν καταθέσει  ήδη ή θα τα καταθέσουν για λόγους βαθμολογικής κινητικότητας. Καλούμε τα μέλη μας να μη «ξανα – δώσουν»  τους τίτλους σπουδών τους, και τον Περιφερειακό Διευθυντή να ανακαλέσει την εντολή του ώστε να μην εμπλακούν οι Διευθυντές σε ρόλους εφαρμοστών μιας εν δυνάμει «αξιολογικής» διαδικασίας.

Επίσης συνάδελφοι σας καλούμε να μην προθυμοποιηθείτε να στείλετε το εκπαιδευτικό σας υλικό στην σελίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης. Δεν είμαστε αντίθετοι με την ανατροφοδοτική παρουσίαση του εκπαιδευτικού υλικού που δημιουργείται. Η ανησυχία μας εδράζει στην πιθανή δημιουργία κλίματος διαχωρισμού της εκπαιδευτικής κοινότητας μέσω της προβολής εκπαιδευτικού υλικού σε χώρους της Περιφερειακής Διεύθυνσης, δηλαδή της θεσμικής αρχής που θα προβεί σε σύντομο χρόνο στον ελεγκτικό μηχανισμό μισθολογικής καθήλωσης, απαξίωσης και απόλυσης συναδέλφων που κατ ευφημισμό καλείται  «αξιολόγηση».

Συνάδελφοι – σσες, αρκετή διαφοροποίηση – βαθμολογική και μισθολογική – έχουμε ανάμεσα μας, ας μην είμαστε πρόθυμοι να δημιουργήσουμε νέα πεδία τεχνητής διαφοροποίησης.

Σας ενημερώνουμε πως ήδη υπάρχει ιστοσελίδα του Σ.Ε.Π.Ε. όπου μπορείτε να στείλετε εκπαιδευτικό υλικό και να είναι προσβάσιμο σε όσους επιθυμούν, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: sepekerkyra@yahoo.gr

Το έγγραφο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π.Ε. & Δ.Ε. Ιονίων Νήσων:

 

 

 

 

 

Βαθμός Ασφαλείας:

Να διατηρηθεί μέχρι:

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

Κέρκυρα :

04-06-2013

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ,

 

 

Αρ. Πρωτ.:

2835

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

 

—–

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

 

 

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

 

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

 

 

 

—–

 

 

 

Διεύθυνση:    Αλυκές Ποταμού, 49101 Κέρκυρα, Τ.Θ.456

 

ΠΡΟΣ:

Δ/ντές Σχολικών Μονάδων

Πληροφορίες: Σ. Κομψαρά (εσωτ.0116)

 

 

Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Ιονίων Νήσων

Τηλέφωνο:     26610 82194-5

 

 

(Διά των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης)

Φαξ:               26610 48135

 

 

 

 

 

Ιστοσελίδα:    http://ionion.pde.sch.gr

 

ΚΟΙΝ:

 

E-mail:            mail@ionion.pde.sch.gr

 

 

 

Θέμα: «Οργανωσιακή  Ανάπτυξη Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων»

Αποσκοπώντας στον επανασχεδιασμό της  Οργανωσιακής Ανάπτυξης της Περιφέρειάς μας και με δεδομένη  την πρόθεση εμπλοκής της υπηρεσίας μας σε προαιρετικά και καινοτόμα προγράμματα που αφορούν στην εκπαίδευση και στη διάχυση της  γνώσης στους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, θεωρούμε ότι θα ήταν  χρήσιμο να γνωρίζουμε τις δυνατότητες  του ανθρώπινου δυναμικού που υπηρετεί στις σχολικές μας μονάδες. Για τους παραπάνω λόγους καλούμε τους Διευθυντές όλων των σχολικών μονάδων να μας αποστείλουν μέσω των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και έως τις 10-6-2013, πίνακα όπου θα συμπεριλαμβάνονται το ονοματεπώνυμο του ιδίου ή των εκπαιδευτικών της μονάδας τους που είναι κάτοχοι τίτλων σπουδών πέραν του πτυχίου διορισμού τους (επιπλέον Πτυχία, Μεταπτυχιακός ή Διδακτορικός τίτλος, Μετεκπαίδευση)  με το αντίστοιχο γνωστικό αντικείμενο του τίτλου σπουδών, το ΑΕΙ ή ΤΕΙ έκδοσης του τίτλου,  την ειδικότητα, τα έτη υπηρεσίας και το τηλέφωνο επικοινωνίας.

Επιπλέον, παρακαλούμε όσους εκπαιδευτικούς – στα πλαίσια της διδακτικής πρακτικής τους   έχουν προσφέρει επιπλέον βοηθητικό υλικό προς μαθητές για επεξεργασία και άσκηση, πέραν του υποχρεωτικού που ορίζει το Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α, να το αποστείλουν – σε εθελοντική πάντα βάση –  στην Περιφερειακή Διεύθυνση (http://ionion.pde.sch.gr) σε ηλεκτρονική μορφή αναγράφοντας τα πλήρη στοιχεία τους, την τάξη, το μάθημα και την ενότητα που αναφέρεται η δουλειά τους.  Στόχος είναι η ανάρτησή του στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας  και η  δημιουργία μιας βάσης δεδομένων όπου όλοι οι εκπαιδευτικοί θα έχουν πρόσβαση και κατά εκτίμησή τους θα χρησιμοποιούν υλικό που τους ενδιαφέρει.  

 Ήδη η Υπηρεσία μας έχει ξεκινήσει την ανάρτηση υλικού για εκπαιδευτικούς και για μαθητές και θα συνεχίσει να το κάνει με όσους επιθυμούν να βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια μετάδοσης  της γνώσης.

 

                                                                                 Ο Περιφερειακός Διευθυντής

                                                        Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

                                                                                          Ιονίων Νήσων

 

                                                                             ΙΩΑΝΝΗΣ Ι. ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ

Trackback URL



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *