Κανάλι νέων (RSS Feed) του άρθρουΤρέχον άρθρο

Ανακοινώσεις της ΑΔΕΔΥ

Στις 6 Ιουνίου 2013 η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ εξέδωσε ανακοινώσεις και δελτία τύπου με τα παρακάτω θέματα: (1. Άμεση δημοσίευση της απόφασης του ΣτΕ για την προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα. 2. Συμπαράσταση στους εργαζόμενους του Δήμου Τήλου. 3. Καταδίκη της βίας της αστυνομίας κατα των διαδηλώσεων του Τούρκικου λαού. 4. Εναλλακτική σύνοδος Ευρωπαϊκών κινημάτων 7-8 Ιουνίου 2013.)

06/06/2013

Άμεση δημοσίευση της απόφασης του ΣτΕ για την προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. διαμαρτύρεται έντονα για την καθυστέρηση  δημοσίευσης της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας επί της προσφυγής που έχει ασκήσει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κατά της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας (Ν. 4024/11 άρθρο 33).

Η προσφυγή είχε ασκηθεί πριν από 18 μήνες, συζητήθηκε μετά από δύο αναβολές, ανακοινώθηκε από τα ΜΜΕ ότι η απόφαση είναι θετική και παρόλα αυτά δεν έχει δημοσιευθεί ακόμη με αποτέλεσμα πολλοί υπάλληλοι, οι οποίοι έχουν τεθεί σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας και έχουν προσφύγει στα αρμόδια δικαστήρια, να εξαναγκάζονται σε συνταξιοδότηση, διότι λόγω καθυστέρησης του ΣτΕ, αναβάλλεται και η εκδίκαση των υποθέσεων στα υπόλοιπα δικαστήρια.

Εκτιμώντας ότι η όλη υπόθεση εξελίσσεται σε έλλειψη σεβασμού με θύματα τους υπαλλήλους ζητούμε την άμεση δημοσίευσή της απόφασης.  

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

06/06/2013

Συμπαράσταση στους εργαζόμενους του Δήμου Τήλου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει τη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων του Δήμου Τήλου οι οποίοι διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους.

Οι υπάλληλοι του δήμου Τήλου παραμένουν επί τέσσερεις μήνες απλήρωτοι ενώ δεν υπάρχουν καθόλου χρήματα στα ταμεία του Δήμου για τα λειτουργικά του έξοδα, στην αρχή της τουριστικής περιόδου, εξαιτίας της μείωσης έως και εκμηδενισμού των Κ.Α.Π.

Παρά το γεγονός ότι τα προβλήματα έχουν επανειλημμένως επισημανθεί στο αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών και αφορούν στην καταβολή της μισθοδοσίας, την αντιμετώπιση των ελλείψεων προσωπικού και διαθέσιμων μέσων και υλικών προκειμένου ο Δήμος Τήλου να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του, καμία λύση δεν έχει δοθεί εδώ και μήνες.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων του Δήμου Τήλου και καλεί έστω και την ύστατη στιγμή τον Υπουργό Εσωτερικών και την ηγεσία της Κ.Ε.Δ.Ε. να δώσουν άμεσα λύση στο πρόβλημα. 

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

 

06/06/2013

Καταδίκη της βίας της αστυνομίας κατα των διαδηλώσεων του Τούρκικου λαού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει τη βία που ασκήθηκε από την αστυνομία ενάντια στις ειρηνικές διαδηλώσεις των εργαζομένων και του Τουρκικού λαού.

Παρακολουθούμε με μεγάλη αγωνία και ανησυχία τα γεγονότα που εκτυλίσσονται στην Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα και σε άλλες πόλεις της Τουρκίας.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους εκείνους που αγωνίζονται για την προάσπιση των δημοκρατικών, κοινωνικών, συνδικαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων τους.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί την Τουρκική κυβέρνηση να σεβαστεί τα Διεθνή Θεμελιώδη Δικαιώματα καθώς και τις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας, να σταματήσει τη χρήση βίας και να δεσμευτεί σε διάλογο με το λαό.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

 

06/06/2013

Εναλλακτική σύνοδος Ευρωπαϊκών κινημάτων 7-8 Ιουνίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εναλλακτική Σύνοδος Ευρωπαϊκών Κινημάτων, Αθήνα, 7 και 8 Ιουνίου 2013

Τα τελευταία χρόνια οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές σκληρής λιτότητας που απορρέουν από το διευθυντήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υλοποιούνται από τις Κυβερνήσεις των χωρών οδηγούν σε εξαθλίωση τους λαούς της Ευρώπης με πρώτη την Ελλάδα.

Μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί μεγάλες κινητοποιήσεις και στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Ευρώπης και αποτελεί πλέον κοινή πεποίθηση ότι οι πολιτικές λιτότητας δεν είναι μονόδρομος, ότι ο αντίπαλος έχει κοινή πολιτική και εμείς καλούμαστε να δώσουμε από κοινού τη μάχη με όλους όσους πλήττονται από την πολιτική τους.

Στα πλαίσια αυτά, με πρωτοβουλία συνδικάτων, κοινωνικών οργανώσεων και κινηματικών συλλογικοτήτων από όλη την Ευρώπη προετοιμάζεται το Alter Summit της Αθήνας στις 7 και 8 Ιουνίου. Στόχος του είναι η ανάγνωση της συστημικής κρίσης και της νεοφιλελεύθερης επίθεσης, καθώς και ο συντονισμός των αγώνων των εργαζομένων και των λαών της Ευρώπης. Ο τόπος διεξαγωγής του επελέγη ακριβώς επειδή η Ελλάδα, εκτός από πειραματόζωο των αντικοινωνικών σχεδίων του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας και της ΕΕ, αποτελεί και εργαστήριο αντίστασης στη λιτότητα, την ανεργία και τη λεηλασία των κοινών αγαθών.

Στην Οργανωτική Επιτροπή της Εναλλακτικής Συνόδου συμμετέχουν η ΑΔΕΔΥ και δεκάδες συνδικαλιστικές, κοινωνικές, μη κυβερνητικές, φεμινιστικές, οικολογικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις από την Ελλάδα, με την πεποίθηση ότι η νεοφιλελεύθερη επίθεση έχει διαφορετικούς ρυθμούς σε κάθε χώρα, αλλά τελικά είναι συνδυασμένη σε διεθνές επίπεδο και μόνο ο κοινός αγώνας των ευρωπαϊκών λαών, ιδιαίτερα όσων θίγονται σήμερα περισσότερο από την κρίση, μπορεί να έχει ουσιαστικά αποτελέσματα.

Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, όλους τους συναδέλφους να στηρίξουμε και να συμμετέχουμε στην Εναλλακτική Σύνοδο των Ευρωπαϊκών Κινημάτων, να συζητήσουμε και να διαδηλώσουμε από κοινού το Σάββατο στις 8 Ιούνη και να χτίσουμε δεσμούς ταξικής και διεθνιστικής αλληλεγγύης.

Το Alter Summit θα διεξαχθεί στον χώρο του ποδηλατοδρομίου στο ΟΑΚΑ.

Παρασκευή: 12:00-5:00, συνελεύσεις

          18:00, παρουσίαση του Μανιφέστου των λαών της Ευρώπης

          21:00, συναυλία στο χώρο του ΟΑΚΑ

Σάββατο: 9:30-16:30, συνελεύσεις

      18:30, ευρωπαϊκή διαδήλωση στην Αθήνα, προσυγκέντρωση στο Μουσείο

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ!

 

Trackback URL



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *