Κανάλι νέων (RSS Feed) του άρθρουΤρέχον άρθρο

ΔΑΚΕ ΔΕ: Καταγραφή των γεγονότων στη Γ.Σ. των προέδρων της ΟΛΜΕ

Η ΔΑΚΕ Καθηγητών καταγγέλλει την παράταξη των Παρεμβάσεων για τον πρωτοφανή τυχοδιωκτισμό που επέδειξε κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των Προέδρων την Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013.  Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης καταγράφηκε από πολλούς Προέδρους ΕΛΜΕ ο προβληματισμός των συναδέλφων για το εάν υπάρχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις για την υλοποίηση του απεργιακού προγράμματος μέσα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Πολλοί Πρόεδροι τόνισαν ότι η εισήγηση της ΟΛΜΕ έφτασε στις τοπικές ΕΛΜΕ πριν η κυβέρνηση προχωρήσει στην αντιδημοκρατική ενέργεια της επιστράτευσης του κλάδου. Επίσης, πολλοί συνάδελφοι εξέφρασαν την άποψη ότι η ΟΛΜΕ στερείται συμμαχιών στην συγκεκριμένη περίοδο, αφού ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ αποφάσισαν να μην προκηρύξουν απεργία την Παρασκευή, 17 Μαΐου 2013, πρώτη μέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Κατόπιν τούτου η Γενική Συνέλευση των Προέδρων ζήτησε από το Δ.Σ της ΟΛΜΕ να προχωρήσει σε πρόταση που να απαντά στο ερώτημα εάν υπάρχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις για να προχωρήσουμε. Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ κατά πλειοψηφία έκρινε ότι δεν υπάρχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις για την υλοποίηση του απεργιακού προγράμματος. Στο Δ.Σ που έγινε κεκλεισμένων των θυρών η Αγγελική Φατούρου εκπρόσωπος των Παρεμβάσεων συμφώνησε ότι δε μπορεί να γίνει απεργιακός αγώνας ολόκληρου του κλάδου και πρότεινε να απεργήσουν 400 συνδικαλιστές. Ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ επεσήμανε ότι απεργία δι΄ αντιπροσώπων δε νοείται. Οι υπόλοιπες παρατάξεις (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ, Συνεργασία) παρέμειναν στην αρχική τους τοποθέτηση. Όταν όμως εισήλθε στο χώρο της Γενικής Συνέλευσης η εκπρόσωπος των Παρεμβάσεων πρότεινε εντελώς διαφορετικό πρόγραμμα, κάτι που επισημάνθηκε από τους εκπροσώπους του ΠΑΜΕ, της Συνεργασίας, αλλά και από τον Πρόεδρο της
Η Γενική Συνέλευση των Προέδρων επικύρωσε το απεργιακό πρόγραμμα με συντριπτική πλειοψηφία (92%) και ταυτόχρονα έκρινε ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την υλοποίηση του. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ Η ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ ΟΛΜΕ.

Αμέσως μετά συνδικαλιστές που πρόσκεινται στις Παρεμβάσεις επεχείρησαν να ανατρέψουν πραξικοπηματικά την απόφαση των Προέδρων των ΕΛΜΕ, ερμηνεύοντας την αυθαίρετα και καταθέτοντας προτάσεις εξωπραγματικές(απεργία την Παρασκευή 17 Μαΐου και Γενική  Συνέλευση το Σάββατο 18 Μαΐου και άλλες) τις οποίες δε μπορούσαν να υπερψηφίσουν οι Πρόεδροι γιατί δεν ήταν εξουσιοδοτημένοι.

Είναι λοιπόν καταφανέστατο ότι ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΕΠΕΧΕΙΡΙΣΕ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ.

Καταγγέλλουμε την απόπειρα αλλοίωσης του αποτελέσματος της ψηφοφορίας της Γενικής Συνέλευσης των Προέδρων από τις Παρεμβάσεις. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΟΥΝ.

Η ΔΑΚΕ  με αίσθημα ευθύνης υποστήριξε τα συμφέροντα των συναδέλφων. Αρνήθηκε να ρίξει τους συναδέλφους βορά στο λάκκο με τα λιοντάρια. Εμείς ποτέ δε θα προτείνουμε κινήσεις που θα οδηγήσουν σε απόλυση συναδέλφων. Η ΔΑΚΕ υφίσταται για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των συναδέλφων και όχι για να συντελέσει στην εξόντωση τους.

Τα θολά επαναστατικά οράματα των ψευτοεπαναστατών των Παρεμβάσεων μας αφήνουν αδιάφορους. Συνεχίζουμε τον αγώνα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Άμεση άρση της επιστράτευσης των καθηγητών
  • Απόσυρση του προς υπογραφή Προεδρικού Διατάγματος για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις
  • Έναρξη διαλόγου για όλα τα ανοιχτά ζητήματα της εκπαίδευσης


ΔΑΚΕ ΔΕ

Trackback URL



763 σχόλια προς “ΔΑΚΕ ΔΕ: Καταγραφή των γεγονότων στη Γ.Σ. των προέδρων της ΟΛΜΕ”

  1.   Από Μπουργουτζής Ηλίας on Μάι 16, 2013 | Απάντηση

    Έχετε δίκιο. Είναι γνωστό σε ολους πως στην ΑΔΕΔΥ, στην ΓΣΕΕ, στην ΔΟΕ και στην ΟΛΜΕ πλειοψειφούν οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ. Έχουν λοιπόν αυτοί και μόνο την ευθύνη για το ξεπούλημα του αγώνα μας όχι μόνο στο τέλος αλλά και από την αρχή του.
    Καλή συνέχεια στον αγώνα σας!

  2.   Από ΣΟΦΙΑ on Μάι 17, 2013 | Απάντηση

    “ΤΙΣ ΟΠΟΙΕς ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ…ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟΙ”.
    ΤΙ ΜΕΓΙΣΤΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ : ΕΣΕΙς, ΔΗΛΑΔΉ, ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΕΝΟΙ ΝΑ ΑΝΑΣΤΕΙΛΛΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΜΕΤΑ ΤΙς ΜΑΖΙΚΟΤΑΤΕς ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ; ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΘΕΩΡΗΣΑΤΕ ΌΤΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΝ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΓΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΟΤΙ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΕΠΑΙΞΕ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙΑ Ας ΕΒΓΑΙΝΕ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ. ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΔΑΚΕ, ΕΙΣΤΕ ΣΕ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ. ΕΞΑΛΛΟΥ, ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΕΞΑΡΓΥΡΩΝΕΤΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΣ ΣΑΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΡΟΥΣΦΕΤΑΚΙΑ, ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΣΑΣ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗς ΟΛΜΕ ΠΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ Δ/ΝΤΗ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΛΥΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΔΑΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ.
    ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΕ ΘΑ ΣΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΤΕ. ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΙΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ “ΕΦΙΑΛΤΕΣ”

  3.   Από Μαλαχά Ελένη on Μάι 17, 2013 | Απάντηση

    Αυτό που μαθαίνουμε σήμερα είναι ιδιαίτερα σημαντικό! Είναι πραξικόπημα να προτείνεις απεργία στις 17 και γενικές συνελεύσεις ώστε να εκφραστεί ο κλάδος, που είχε ήδη ψηφίσει με 90% και πρωτοφανή συμμετοχή στις Γενικές του συνελεύσεις,απεργία και δεν είναι πραξικόπημα αλλά υπεύθυνη στάση να εισάγεις τελευταία στιγμή ερωτήματα που δεν προβλέπονται από τη διαδικασία χωρίς να τον έχεις ρωτήσει, ώστε να ανασταλεί η βούλησή του! Πρέπει μάλλον να ορίσουμε ξανά κάποιες έννοιες. Γιατί η ΔΑΚΕ δεν κατέβασε άλλη εισήγηση στις Γενικές Συνελεύσεις να μιλήσουν οι ίδιοι οι συνάδελφοι για τις προϋποθέσεις, μετά την επιστράτευση; μήπως θεωρείτε ότι δεν έχουν μυαλό να κρίνουν και άγονται και φέρονται από τους συνδικαλιστές των παρεμβάσεων; τόση δύναμη έχουν πια; έλεος συνάδελφοι όχι τόση κοροϊδία, χάνουμε όλοι από αυτό!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *