Κανάλι νέων (RSS Feed) του άρθρουΤρέχον άρθρο

ΔΑΚΕ ΠΕ Κέρκυρας: Επιτακτική ανάγκη η συσπείρωση όλων μας! Μακριά από σκοπιμότητες και φτηνούς λεονταρισμούς για τη δημιουργία εντυπώσεων!

Φίλες και φίλοι συνάδελφοι, Αδιαμφισβήτητα διανύουμε μια περίοδο άκρως εχθρική για τον κλάδο και τους εργαζόμενους γενικά. Επιτακτική ανάγκη, αλλά και απαίτηση του συνόλου των συναδέλφων, είναι η συσπείρωση όλων μας, πέρα από παραταξιακές σκοπιμότητες και μικροπολιτικές. Σ’ αυτή την πορεία μας είναι το ίδιο καταδικαστέα, τόσο κάθε προσπάθεια φίμωσης, όσο και κάθε απόπειρα  διάσπασης του συνδικάτου.

Πρόταγμα του σήμερα δεν μπορεί να αποτελεί η στενόμυαλη πολιτική που βασίζεται στην αναζήτηση του τι μας χωρίζει, αλλά η ενδυνάμωση και προβολή όλων εκείνων που μας ενώνουν.

Με γνώμονα τα παραπάνω διαμορφώσαμε τη θέση μας τόσο για τη διανομή των φρούτων, όσο και για το ζήτημα που τέθηκε από την παράταξη του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Κέρκυρας και αφορούσε τη στάση σχολικής συμβούλου κατά τη διεξαγωγή των σεμιναρίων για την προώθηση της κατανάλωσης φρούτων στα σχολεία.

Η θέση μας για το πρόγραμμα που αφορά στη διανομή φρούτων εκφράστηκε μέσα από προηγούμενη ομόφωνη απόφαση του συλλόγου. Για δε το ζήτημα της σχολικής συμβούλου, η ΔΑΚΕ Π.Ε. Κέρκυρας ζήτησε, ως όφειλε, να ακουστεί και η πλευρά της σχολικής συμβούλου. Προφανώς η παραπάνω διαδικασία είναι αντίθετη με την ηθική και τις πρακτικές κάποιων και γι’ αυτό σε ένα παραλήρημα υποκρισίας κάλεσαν το Δ.Σ. του συλλόγου να λάβει θέση μέσω μιας ανακοίνωσης που εξέδωσαν για να διατρανώσουν την αγωνιστικότητα και την ετοιμότητά τους.

Η ΔΑΚΕ Π.Ε. Κέρκυρας δηλώνει πως δεν πρόκειται να κάνει εκπτώσεις στις αρχές και την ηθική της και θα συνεχίσει να αγωνίζεται για το συμφέρον των συναδέλφων και του κλάδου, μακριά από σκοπιμότητες και φτηνούς λεονταρισμούς, που έχουν σαν μοναδικό σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων. Δεν πρόκειται να υποκύψει σε κανενός είδους εκβιασμό από όπου και αν αυτός προέρχεται.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΤΑΚΤΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ!

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΟΔΗ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΙΛΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΟΥ ΛΑΪΚΙΣΜΟΥ!

Τους αφήνουμε στην κρίση σας!


Για τη Δ.Α.Κ.Ε. Π.Ε. Κέρκυρας

Ο Πρόεδρος               Ο Γραμματέας

Νικόλαος Ράμμος       Βασίλης Μαγουλάς

Trackback URL763 Σχόλια προς “ΔΑΚΕ ΠΕ Κέρκυρας: Επιτακτική ανάγκη η συσπείρωση όλων μας! Μακριά από σκοπιμότητες και φτηνούς λεονταρισμούς για τη δημιουργία εντυπώσεων!”

  1.   Από ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΑΜΜΟΣ on Απρ 25, 2013 | Απάντηση

    Η αποχώρηση από το Σύλλογο είναι λάθος ειδικά τέτοια εποχή που διακυβεύονται πολλές κοινωνικές κατακτήσεις και τα πειθαρχικά τείνουν να πάρουν τη μορφή χιονοστιβάδας σε όλη τη χώρα. Φεύγοντας σίγουρα δε δίνουμε λύση στο πρόβλημα, απλά κάνουμε πως δεν το βλέπουμε.
     
    Πάντως η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ ΠΕ Κέρκυρας είχε σκοπό να σταματήσει τα φαινόμενα δημιουργίας εντυπώσεων και να τονίσει την ανάγκη συσπείρωσης ΟΛΩΝ μας (και αυτών που σήμερα τυγχάνει να είναι στελέχη της εκπαίδευσης), αν και ΣΙΓΟΥΡΑ θα βγουν κάποιοι να πουν ότι πλησιάζουν εκλογές για αντιπροσώπους στη Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ και γι αυτό τη βγάλαμε. Ξέρετε ότι κάποιοι είναι «μανούλες» σε τέτοια…

Αφήστε μια απάντηση