Κανάλι νέων (RSS Feed) του άρθρουΤρέχον άρθρο

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση-Bazaar

Η ΔΙ.ΠΕ. Κέρκυρας σε συνεργασία με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κέρκυρας διοργανώνει χριστουγεννιάτικη εκδήλωση-bazaar για τους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (νήπια και μαθητές δημοτικού), τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν σε Ίδρυμα για παιδιά. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει bazaar με κατασκευές των παιδιών, εικαστικές δραστηριότητες, μουσικοκινητικά παιχνίδια, χριστουγεννιάτικα κάλαντα, προβολή χριστουγεννιάτικων ταινιών, ζαχαροπλαστική κλπ.

Πιο συγκεκριμένα:

Α) Σε επίπεδο Σχολικής Μονάδας:

Γνωρίζοντας ότι εν όψει Χριστουγέννων τα σχολεία έχουν ήδη ξεκινήσει τις ετοιμασίες για το δικό τους bazaar ή γιορτή, και επειδή η εκδήλωση θα γίνει σε επίπεδο νομού, μπορεί το κάθε σχολείο να συμμετέχει με μικρό αριθμό κατασκευών 5-15 (κάρτες, στολίδια, κεράκια και ό,τι άλλο επιθυμούν οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά), ή ολιγομελή ή πολυμελή συμμετοχή μουσικής, εικαστικής, ή κατασκευαστικής ομάδας.

Παράλληλα μπορούν να προσφέρουν βιβλία, παραμύθια, παλιά παιχνίδια, cd/dvd που είναι σε καλή κατάσταση, με σκοπό να πωληθούν έναντι ενός συμβολικού ποσού.

Β) Σε επίπεδο εκπαιδευτικών – εθελοντών:

Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να βοηθήσουν στους εξής τομείς:

α) στην οργάνωση (συλλογή και μεταφορά κατασκευών στο χώρο της εκδήλωσης, διαμόρφωση χώρου, στήσιμο πάγκων,προετοιμασία εικαστικών δραστηριοτήτων κ.α)

β)στην καθ’αυτή εκδήλωση (στις εικαστικές και μουσικοκινητικές ομάδες ως συντονιστές, στους πάγκους των κατασκευών κ.α.)

Όσοι εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν μέχρι την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου με την Ορφανίδου Πωλίνα στο τηλ.: 26610 46774.

Η εκδήλωση προγραμματίζεται για το πρωί της Κυριακής στις 16 Δεκεμβρίου.

Αυτές τις δύσκολες εποχές, μέσα στο εορταστικό και ελπιδοφόρο πνεύμα των Χριστουγέννων, ας εμφυσήσουμε  στα παιδιά μας την αξία της προσφοράς και της αλληλεγγύης.

Παρακαλούνται οι Δ/ντές να ενημερώσουν τους εκπ/κούς, όπως επίσης και τους συλλόγους γονέων της μονάδας τους για την έγκαιρη συμμετοχή τους και την κατανομή των δραστηριοτήτων στις οποίες επιθυμούν να συμμετάσχουν.

Ο Σύλλογος Εκπ/κών Π.Ε. Κέρκυρας                    Η Δ/νση Π.Ε. Κέρκυρας

Trackback URLΑφήστε μια απάντηση