Κανάλι νέων (RSS Feed) του άρθρουΤρέχον άρθρο

ΝΤ ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας: 3ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 22 του Νοέμβρη

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ αποφάσισε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στο Δημόσιο ενάντια στο ανάλγητο, αντεργατικό και αντισυνταγματικό μέτρο των απολύσεων, που η τρικομματική κυβέρνηση συνεχίζει να το παρουσιάζει με το μανδύα της διαθεσιμότητας, προσπαθώντας να αποκρύψει την οδυνηρή πραγματικότητα που ξημερώνει για χιλιάδες Δημόσιους Υπαλλήλους και εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α τους επόμενους 14 μήνες.

Στα πλαίσια των δράσεων του επόμενου διαστήματος αποφασίστηκε η πραγματοποίηση στάσης εργασίας (από 11.00 ως τη λήξη του ωραρίου) την Πέμπτη, 22 Νοέμβρη 2012.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Είμαστε σε συνεχή και ανυποχώρητη σύγκρουση με τις αντεργατικές, αντικοινωνικές και αδιέξοδες οικονομικές πολιτικές της κυβέρνησης και των τροϊκανών, που ξεθεμελιώνουν ιστορικές κατακτήσεις και δικαιώματά μας.

Η βάρβαρη επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζόμενων και της κοινωνίας συνεχίζεται και με το νέο πακέτο μέτρων, στο οποίο οι λέξεις «ανάπτυξη», «απασχόληση», «δικαιοσύνη» είναι απαγορευμένες. Οι μισθοί, οι συντάξεις (κύριες και επικουρικές), το εφάπαξ, τα όρια ηλικίας, οι εργασιακές σχέσεις, οι απολύσεις, η μείωση του προσωπικού στο Δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, η υγεία, παιδεία, το ξεπούλημα των ΔΕΚΟ και της Δημόσιας περιουσίας, τα προνοιακά επιδόματα, όλα ξαναμπαίνουν στην μνημονιακή κλίνη του Προκρούστη για να βρεθούν και πάλι χρήματα για τους τοκογλύφους δανειστές.

Εργαζόμενοι και κοινωνία διεκδικούμε και απαιτούμε:

  • Να αποσυρθούν τα  αντεργατικά και υφεσιακά μέτρα .
  • Να μην περάσουν οι εκβιασμοί της τρόικας.
  • Να μπει  τέλος στη λιτότητα και στους φόρους.
  • Να μη γίνει ούτε μια απόλυση εργαζόμενου.

Όλοι μαζί, ενωμένοι απαντάμε με αγώνα.

Όχι στις απολύσεις. Σήμερα εμείς αύριο η σειρά σας.

Από την Εκτελεστική Γραμματεία

Trackback URL



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *