Κανάλι νέων (RSS Feed) του άρθρουΤρέχον άρθρο

Δράσεις ΝΤ ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας

Η τρικομματική κυβέρνηση ακολουθώντας τις επιταγές του ΔΝΤ – ΕΕ – ΕΚΤ ψήφισε πρόσφατα το τρίτο καταστροφικό μνημόνιο και τον συνακόλουθο κρατικό προϋπολογισμό, που οδηγούν την κοινωνία σε ακόμα μεγαλύτερη διάλυση, τους εργαζόμενους στον εργασιακό μεσαίωνα και τη χώρα σε νέα αδιέξοδα.

Τα μέτρα που ψηφίστηκαν για το Δημόσιο συνεχίζουν τις βάρβαρες μνημονιακές επιταγές για απόλυση δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων και περαιτέρω συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους.

Θέλουν να διαλύσουν τις δημόσιες υπηρεσίες, να υποβαθμίσουν τις κοινωνικές υπηρεσίες σε κρίσιμους τομείς όπως η υγεία η παιδεία η κοινωνική πρόνοια. Οικοδομούν συνεχώς ένα ακόμα πιο ταξικό αρνητικό περιβάλλον όπου το δικαίωμα στην εργασία, γίνεται ανεργία και απασχολησιμότητα, το δικαίωμα στην υγεία μετατρέπεται σε υγεία για τους έχοντες,  το δικαίωμα στην παιδεία υποβαθμίζεται και συρρικνώνεται ή συνχωνεύεται.

Ήδη ξεκίνησαν να απολύουν πάνω από 2000 υπαλλήλους ενώ για το 2013 προβλέπεται ο αριθμός αυτός να φτάσει τις 25000, ενώ μέχρι το 2016 συνολικά οι μείωση των δημοσίων υπαλλήλων θα ξεπεράσει τις 150.000 χιλιάδες.

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας δηλώνει τα εξής :

  1. Η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ πρέπει να ξεπεράσει τις μικροπαραταξιακές, άσφαιρες κινητοποιήσεις και να προχωρήσει σε ουσιαστική πολιτική και σκληρή αντιπαράθεση με τις επιλογές της τρικομματικής κυβέρνησης.
  2. Ασκεί σκληρή κριτική στην μετατροπή της 24ωρης πανευρωπαϊκής απεργίας στις 14/11/2012 σε τρίωρη στάση. Την στιγμή που οι εργαζόμενοι και άνεργοι συνάδελφοι και πολίτες σε όλη την Ευρώπη, αγωνίζονται, συγκρούονται και αντιδρούν στα προγράμματα λιτότητας που επιβάλλει η Γερμανία σε όλα τα κράτη, με αιχμή τις χώρες του νότου, είναι για μας αδιανόητο να υποβαθμίζουμε αυτή την μεγάλη προσπάθεια συντονισμού, με τους φυσικούς μας σύμμαχους, τους εργαζόμενους όλης της Ευρώπης.
  3. Καλεί όλους τους δημόσιους υπαλλήλους της Κέρκυρας με τους αγώνες τους, τις κινητοποιήσεις τους να αποτρέψουν τις πρώτες απολύσεις που ήδη ετοιμάζονται για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Προειδοποιεί όλους μας ότι ολιγωρία, μη συμπαράσταση και κινητοποίηση σήμερα, ουσιαστικά ανοίγει τον δρόμο για όλες τις υπόλοιπες απολύσεις.
  4. Θεωρεί απαραίτητη την παρουσία όλων μας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να πιέσουμε όχι απλά για να ανασταλεί η εφαρμογή των απολύσεων, αλλά να καταργηθεί αυτή η προοπτική για όλους τους εργαζομενους. Η συνεδρίαση θα γίνει στο Μον Ρεπο στις 19/11/2012 ημέρα Δευτέρα στις 7:00 μ.μ. Να είμαστε όλοι εκεί.
  5. Θεωρεί ότι επιβάλλεται να υπάρξει συντονισμός όλων των πρωτοβάθμιων σωματείων του δημόσιου τομέα, να δημιουργηθεί με τη συμμετοχή όλων διαρκής απεργιακή επιτροπή που να πλαισιώνει τη λειτουργία της Εκτελεστικής Γραμματείας, για να συντονίσει και να οργανώσει με καλύτερο τρόπο τους αγώνες μας. Η δημιουργία αυτής της επιτροπής θα γίνει μέσα από την άμεση σύγκληση του Γενικού Συμβουλίου.
  6. Αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για το συντονισμό και την ανάπτυξη κοινών δράσεων και με τους εργαζόμενους ή ανέργους του ιδιωτικού τομέα.

Από την Εκτελεστική Γραμματεία

Trackback URL



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *