Κανάλι νέων (RSS Feed) του άρθρουΤρέχον άρθρο

Επείγουσα ανάγκη πρόσληψης 10 αναπληρωτών για το μάθημα της Γερμανικής Γλώσσας στα Δημοτικά σχολεία της Κέρκυρας

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, Σύμφωνα με τα στοιχεία από τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Κέρκυρας, προκύπτει έλλειμμα 250 διδακτικών ωρών για το μάθημα της Γερμανικής Γλώσσας, δηλαδή απαιτείται η άμεση πρόσληψη πάνω από 10 αναπληρωτών πλήρους ωραρίου (24 ώρες την εβδομάδα) στο ΠΥΣΠΕ Κέρκυρας, ώστε να διασφαλιστεί το αυτονόητο δικαίωμα των μαθητών και των μαθητριών της πέμπτης και έκτης τάξης των Δημοτικών Σχολείων του νομού μας να διδαχθούν την Ξένη Γλώσσα της επιλογής τους, σε εφαρμογή της ΥΑ με Αρ. Πρωτ. 12873/Γ1/6-2-2012, στην οποία προβλέπεται πως «η διδασκαλία της 2ης ξένης γλώσσας, Γαλλικής και Γερμανικής πραγματοποιείται για δύο ώρες την εβδομάδα στις Ε & ΣΤ τάξεις των 6/θέσιων και άνω δημοτικών σχολείων, καθώς και των σχολείων με ΕΑΕΠ».

Θεωρούμε πως αυτό το ελάχιστο δικαίωμα δεν πρέπει να «μείνει στα χαρτιά» και πως η Πολιτεία, παρά τη δύσκολη συγκυρία, θα πρέπει να θέσει ως άμεση προτεραιότητα την κάλυψη όλων των σχολείων με εκπαιδευτικούς.

Επιπροσθέτως θέλουμε με την παρούσα να σας μεταφέρουμε την απορία μας για τους λόγους της μη εφαρμογής της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Παιδείας (ΦΕΚ, αρ. φύλλου 1493, τ. Β΄, 4 Μαΐου 2012) περί «Σύσταση κλάδων Γαλλικής Γλώσσας, Γερμανικής Γλώσσας, Καλλιτεχνικών Μαθημάτων, Πληροφορικής, Δραματικής Τέχνης και Θεατρικών Σπουδών εκπαιδευτικού προσωπικού Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης».

Αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες και για τα δύο θέματα που θέτουμε.

Με εκτίμηση
Η Τοπική Επιτροπή Κέρκυρας της ΠΕΚΑΓΕΠΕ

Trackback URLΑφήστε μια απάντηση