Κανάλι νέων (RSS Feed) του άρθρουΤρέχον άρθρο

ΔΑΚΕ-ΔΤ: Έχουν εφιάλτες γιατί μετά τη δόση, τι…

Οι εταίροι, στο ανώτατο ευρωπαϊκό επίπεδο (Σύνοδο Κορυφής), εξέφρασαν στήριξη στην προσπάθεια, που γίνεται στη χώρα μας (με το ζόρι), να εφαρμοστεί το μνημόνιο. Πολλοί μάλιστα, αξιωματούχοι (μη νομίσει κανείς ότι πρόκειται περί σπουδαίων πολιτικών – απεναντίας) διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση εξόδου της χώρας από το ευρώ.

Αποδόθηκαν ακόμη «εύσημα» γιατί μετά από μια κοπιώδη (κατά τα άλλα προκλητική και προσβλητική για τη χώρα και λαό της) διαπραγμάτευση, 2,5 και πλέον μηνών, με την τριμελή παρέα της συμφοράς (Τόμσεν – Μόρς – Μαζούχ) που εκπροσωπούν την τρόικα, οδεύουμε, λένε, προς την απελευθέρωση της καθυστερημένης (μεγάλης ομολογουμένως) δόσης των 31,5 δις ευρώ και η οποία μάλλον θα έρθει το Νοέμβριο (κανείς δεν γνωρίζει εάν θα είναι ολόκληρη ή με δόσεις). Φαίνεται καθαρά ότι η παρέα των «αρπακτικών» (θέλει να αρπάξει ότι πλούτο έχει η χώρα σε ευτελή τιμή) έκανε τα πάντα για να καθυστερήσει η δόση (τάχα από τις διαπραγματεύσεις), για να ζητήσουν και να τα πάρουν ΟΛΑ. Παραμένουν οι τελευταίες (υποτίθεται) λεπτομέρειες (το δράμα γίνεται περισσότερο ενδιαφέρον και ο τρόμος πολλαπλασιάζεται), για να συμβιβαστεί η κυβέρνηση με την τρόικα για να απελευθερωθεί, επιτέλους, η δόση.

Σε άλλες εποχές εάν ετίθετο θέμα που θα αφορούσε εργασιακές ρυθμίσεις, ίσως και να δημιουργείτο εξέλιξη πτώσης της κυβέρνησης.

Σήμερα όμως ……..

Περιμένουμε τη Νομοθετική Εξουσία των Ελλήνων (χειροπόδαρα δεμένη από τους τροϊκανούς και από την Εκτελεστική Εξουσία θεραπαινίδα και αυτή του ΔΝΤ και της παρέας των κερδοσκόπων και των τοκογλύφων) να αποφασίσει αυτά που ήδη δουλικά και με «πατριωτική» ευαισθησία έχουν συμφωνηθεί ήδη, αφού χωρίς αυτές τις εκχωρήσεις – παραδόσεις – ξεπουλήματα (των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας και τη διάλυση των υπηρεσιών του δημοσίου) προκειμένου να επενδύσουν σε σίγουρη κερδοσκοπία και νέα ακόμη χειρότερη εκμετάλλευση  του λαού μας, η παρέα των αρπακτικών  (ήδη είναι έτοιμο το πακέτο) το Eurogroup δεν πρόκειται να ανάψει το πράσινο φως της δόσης των 31,5 δις ευρώ. Όμως ας μην ανησυχεί κανείς, γιατί οι συμφωνίες έχουν γίνει και η δόση θα δοθεί.

Εξάλλου όλα τα χρήματα είναι δρομολογημένα και συμφωνημένα που θα καταλήξουν. Είναι γνωστό ότι τη μερίδα του λέοντος και πάλι θα «καταβροχθίσουν»  οι τράπεζες (24δις ευρώ τουλάχιστον) και τα υπόλοιπα θα δοθούν στις οφειλές του δημοσίου (διάφοροι μεγαλοεπιχειρηματίες, προμηθευτές του δημοσίου που ότι πάρουν θα τα προωθήσουν σε παραγωγικές επιχειρήσεις του εξωτερικού).

Στην άλλη πλευρά η θλιβερή εικόνα της καθημερινότητας των Ελλήνων δεν πρόκειται να αλλάξει στο ελάχιστο (προς το καλύτερο) και μάλλον (τι μάλλον, βέβαιο είναι) τα νέα μέτρα θα επιδεινώσουν  φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση που αφορά το 90% των Ελλήνων πολιτών. Οι Έλληνες πολίτες θα νοιώσουν, τη ζωή τους, με ακόμη βαρύτερες περικοπές μισθών, συντάξεων, αποζημιώσεων και δαπανών με μεγάλη κοινωνική ευθύνη (υγεία, παιδεία, ασφάλιση κ.λ.π.) που σίγουρα οδηγούν σε αύξηση της ανεργίας και  το βάθεμα της ύφεσης.

Άρα είναι ξεκάθαρη η εικόνα αφού αλλού είναι η υποχρέωση και η ευθύνη της κυβέρνησης των τριών κομμάτων που τη στηρίζουν και άλλες είναι οι ανάγκες  της χώρας και του λαού μας. Εάν πράγματι υπάρχει σοβαρότητα και πατριωτική ευθύνη πρέπει τώρα να δρομολογήσουν την πολιτική και οικονομική απόφαση της απαλλαγής  από τα «αφεντικά» της εξάρτησης, της υποτέλειας, της δουλοπρέπειας και τους επενδυτές-αρπακτικά.

Οφείλει η κυβέρνηση, εάν βεβαίως το θέλει και το πιστεύει, να παρουσιάσει τα «ισοδύναμα», τις ελπίδες των αληθινών επενδύσεων, της οικονομικής ανάπτυξης, μέσα από την αξιοποίηση των παραγωγικών μονάδων των  Ελλήνων, στην Ελλάδα για να μπει τουλάχιστον φρένο στην οικονομική απόγνωση των πολιτών. Είναι ανάγκη πράγματι να γίνει ανασυγκρότηση πραγματική του κράτους και όχι αυτό που επιχειρείται σήμερα, με την απαίτηση της τρόικας, δηλαδή τη διάλυση των υπηρεσιών για να εκχωρηθούν στους ιδιώτες. Η υποχρέωση του κράτους είναι να προστατεύει το λαό και να αντιμετωπίζει τα προβλήματα του, καθώς και να δρομολογεί με ουσιαστική υποστήριξη εξελίξεις που θα ανοίγουν θέσεις εργασίας και όχι διεύρυνση – όπως γίνεται σήμερα – της ανεργίας. Είναι υποχρέωση του να πατάξει τη φοροδιαφυγή και όχι να αποδυναμώνει την κατ’ εξοχήν υπηρεσία με καταργήσεις (ήδη αποφάσισαν την κατάργηση 150 ΔΟΥ σε ολόκληρη στην Ελλάδα) που είναι βέβαιο ότι το αλαλούμ και η ανεξέλεγκτη ήδη φοροδιαφυγή θα πάρουν εκρηκτικές διαστάσεις.

Δεν πείθουν κανέναν με τις δικαιολογίεςγελοιότητες για τις αποκρύψεις ή τις προσθαφαιρέσεις στις περίφημες λίστες.

Δεν πρόκειται να γίνουν παραδεκτές εκποιήσεις επιχειρήσεων όπως η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ και γενικά το νερό.

Η κυβέρνηση πράγματι οφείλει να κάνει πολλά και μάλιστα με ταχύτατους ρυθμούς. Όμως πάντα προς όφελος της χώρας της προστασίας των Ελλήνων, χωρίς ξένους και ξένες απαιτήσεις, χωρίς αυτούς που απαιτούν κατάργηση δικαιωμάτων εργασίας, ζωής, ελευθερίας, δημοκρατίας, κοινωνικού διαλόγου.

Η Ελλάδα δεν πουλιέται και ο λαός των Ελλήνων δεν πρόκειται να γίνει υποτακτικός και δούλος κανενός. Όσοι το αντιληφθούν νωρίς  είμαστε μαζί τους, όσοι επιμένουν να εξαρτήσουν τη ζωή μας  και τη δημοκρατική μας λειτουργία με τις δόσεις και τις απαιτήσεις των δανειστών είναι έξω και πέρα από τα χαρακτηριστικά που ανέδειξαν το λαό μας, ως έναν από τους σπουδαιότερους του πλανήτη που φώτισαν με τον πολιτισμό, τη δημοκρατία, την ειρήνη, την ελευθερία και πολλές ανθρώπινες αξίες που και σήμερα φωτίζουν τον πλανήτη.


Για την Ε.Γ. της ΔΑΚΕ-ΔΤ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΗΛΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ          ΕΡΜΗΣ  ΚΑΣΣΕΣ

Trackback URL



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *