Κανάλι νέων (RSS Feed) του άρθρουΤρέχον άρθρο

Τι αλλάζει στις μεταθέσεις δασκάλων – καθηγητών

Τι αλλάζει στις μεταθέσεις δασκάλων - καθηγητών

Η εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτης» και η σύσταση νέων δήμων σε όλη τη χώρα προκάλεσαν προβλήματα με τις περιοχές μετάθεσης των εκπαιδευτικών και τη μοριοδότησή τους, με αποτέλεσμα τώρα το υπουργείο Παιδείας να αναζητά λύσεις για να μην αδικούνται οι δάσκαλοι και οι καθηγητές.

Στο πλαίσιο αυτό ο υφυπουργός Παιδείας, Θ. Παπαθεοδώρου, έστειλε έγγραφο προς τους περιφερειακούς διευθυντές ζητώντας τους σχετικές προτάσεις για τον επανακαθορισμό των περιοχών μετάθεσης για τους εκπαιδευτικούς εν όψει και των μεταθέσεων του σχολικού έτους 2012-13.

Ο καθορισμός των υφιστάμενων περιοχών μετάθεσης βασίστηκε στην αυτοτελή υπαγωγή των πρώην καποδιστριακών δήμων σε μία περιοχή μετάθεσης.

Μετά τις αλλαγές που σημειώθηκαν στη δομή των δήμων και των κοινοτήτων της χώρας με την εφαρμογή του προγράμματος «Καλλικράτης», σε ορισμένες περιοχές μετάθεσης, που δεν ταυτίζονταν με τη διοικητική διαίρεση του νομού, έχει προκύψει πρόβλημα «επικάλυψής» τους από τους νεοσύστατους δήμους με συνακόλουθο πρόβλημα στη μοριοδότηση της συνυπηρέτησης και της εντοπιότητας των εκπαιδευτικών στις μεταθέσεις.

Κατά τα λοιπά, σήμερα στο «Έθνος – Παιδεία» οι μαθητές του λυκείου και κυρίως οι υποψήφιοι της γ’ τάξης για τα ΑΕΙ θα βρουν ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τα επαγγέλματα του μέλλοντος, ενώ οι νέοι που θέλουν να σπουδάσουν σε ειδικότητες σχετικές με τον τουρισμό θα ενημερωθούν για τις προοπτικές που θα έχουν τα επόμενα χρόνια.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Trackback URLΑφήστε μια απάντηση