Κανάλι νέων (RSS Feed) του άρθρουΤρέχον άρθρο

ΣΕΠΕ Κέρκυρας: Κάλεσμα στη Γενική Απεργία στις 18 Οκτώβρη

Το νέο πακέτο μέτρων που προωθεί η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ υλοποιώντας  τις επιταγές της τρόικα, και του ελληνικού κεφαλαίου, οδηγεί  σε αποδόμηση  όσων έχουν απομείνει από τα εργατικά-λαϊκά εισοδήματα και δικαιώματα, με στόχο δήθεν την αποφυγή της χρεοκοπίας, ενώ οδηγεί ολοταχώς στη χρεοκοπία του λαού.

Η κυβέρνηση, με το νέο πακέτο περικοπών των 11,7 δις ευρώ προωθεί:

  • Νέα τεράστια μείωση μισθών και συντάξεων.
  • Μείωση ή κατάργηση κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων (ΕΚΑΣ, οικογενειακά, αναπηρικά, πολυτεκνικά κλπ).
  • Κατάργηση ή  συγχώνευση εκατοντάδων δημοσίων οργανισμών.
  • Εφεδρεία και απολύσεις εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, μέχρι να συμπληρωθεί ο αριθμός των 150.000 αποχωρήσεων μέχρι το 2015.
  • Συγχωνεύσεις – καταργήσεις νοσοκομείων, σχολείων, παιδικών σταθμών.
  • Αναστολή νέων προσλήψεων.
  • Περιορισμό των δημοσίων δαπανών για παιδεία, υγειονομική και φαρμακευτική περίθαλψη.

Ταυτόχρονα οι πρόσφατες κυβερνητικές «διαρροές» περί νέων απαιτήσεων της τρόικας στον ιδιωτικό τομεά, δηλώνουν ότι έρχονται κατ’ απαίτηση των εργοδοτών νέα αντεργατικά μέτρα για μεγαλύτερη ευελιξία να προσλαμβάνουν, να απολύουν, να απασχολούν τους εργαζόμενους όπως και όποτε τους βολεύει, που αυξάνουν στο έπακρο την εκμετάλλευση: διεύρυνση της ελαστικής εργασίας με κατάργηση του πενθήμερου και του οχτάωρου, γενίκευση της εκ περιτροπής εργασίας με δραστική μείωση των μισθών, κατάργηση της αποζημίωσης για τις απολύσεις.

Ο δημόσιος και κοινωνικός πλούτος της χώρας ξεπουλιέται.

Η μείωση μισθών και συντάξεων συνοδεύεται με τεράστια φορολογική επιβάρυνση εργαζομένων και συνταξιούχων, που απειλούνται με κατάσχεση ακόμα και πρώτης κατοικίας, εάν δεν πληρώσουν τους μισθούς τριών και τεσσάρων μηνών, που είναι ο υπεραυξημένος φόρος εισοδήματος και τα χαράτσια που τον συνοδεύουν. Εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκές οικογένειες  «πνίγονται μέσα στα χρέη τους». Οι μειώσεις των μισθών και συντάξεων έχουν καταστήσει αδύνατη την εξυπηρέτηση των δανείων τους.

Μπροστά σ’ αυτές τις εξελίξεις δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αναμονής.

Οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι άνεργοι πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, κάνοντας όλες τις απαραίτητες τομές για να νικήσουν οι αγώνες.

Απέναντι στη σφοδρή επίθεση που δέχεται το εργατικό κίνημα

Ζητούμενο σήμερα είναι ο παλλαϊκός – γενικός ξεσηκωμός με αποφασιστικούς αγώνες διαρκείας, με αμεσότητα στην αντίδραση, αλλά και σχέδιο, πρόγραμμα και προοπτική.

αγωνιζόμαστε για:

•    Να μην ψηφιστούν τα νέα μέτρα
•   Να ακυρωθούν τα μνημόνια, η δανειακή σύμβαση και όλο το νομοθετικό πλαίσιο που σκλαβώνει τον λαό στην δικτατορία του κεφαλαίου και της Ευρωπαικής Ένωσης
•    Υπεράσπιση των δημοσίων αγαθών και επιχειρήσεων. Υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας
• Yπεράσπιση των μισθών, των συλλογικών συμβάσεων, των συντάξεων και των δικαιωμάτων μας. Να καταργηθούν  όλα τα χαράτσια που επιβλήθηκαν στον λαό. Απαγόρευση των απολύσεων, όχι στην εφεδρεία
•    Aποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία – υγεία , κοινωνική ασφάλιση και πρόνοια
•    Ουσιαστική προστασία για τους ανέργους και τους κοινωνικά αποκλεισμένους

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας καλεί, σε συμμετοχή στη Γενική Απεργία στις 18 του Οκτώβρη για τα μεγάλα ζητήματα της Παιδείας, της Υγείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Την Πέμπτη 18 του Οκτώβρη ημέρα της απεργίας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο στις 10.00 το πρωί.

Καλούμε όλους τους φορείς και τα σωματεία  να πάρουν αποφάσεις στις Γενικές τους Συνελεύσεις και να βρεθούν στο δρόμο του αγώνα για την ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής.

Δε θα πληρώσουμε εμείς την κρίση τους!

Μόνο με την δύναμη του οργανωμένου λαού,

με την δύναμη του μαχητικού κι αποφασιστικού αγώνα,

μπορούμε να νικήσουμε!


Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος                              Ο  Ειδ. Γραμματέας

Ελένη  Μαλαχά                        Ηλίας Μπουργουτζής

Trackback URLΑφήστε μια απάντηση