Κανάλι νέων (RSS Feed) του άρθρουΤρέχον άρθρο

ΣΕΠΕ Κέρκυρας: Κανένας να μη συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο της αξιολόγησης

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι το Δ.Σ. του συλλόγου μας ομόφωνα αποφασίζει:

ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΝΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ, ΣΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Το Υπουργείο Παιδείας δημοσίευσε το ερωτηματολόγιο για την «αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου και του έργου των εκπαιδευτικών» με το οποίο στην ουσία επιχειρεί να αποσπάσει τη συναίνεση των εκπαιδευτικών και των γονέων στην ποσοστικοποιημένη μισθολογική καθήλωση κι απόλυση εκπαιδευτικών.

Η κυβέρνηση,  λειτουργεί ως φερέφωνο και εκπρόσωπος των κατευθύνσεων της Ε.Ε., του Ο.Ο.Σ.Α. των τραπεζιτών και της τρόικα που διαμορφώνουν το πολιτικό οικονομικό κοινωνικό πλαίσιο μέσα στο οποίο καλούμαστε να αυτοτιμωρηθούμε ή έστω να νομιμοποιήσουμε το ζοφερό μέλλον που μας προετοιμάζουν σε εμάς και συνολικά στο δημόσιο χαρακτήρα του σχολείου.

Η στοχοποίηση εργαζομένων ως τεμπέληδων κι ανίκανων ήταν προάγγελος ενός οργανωμένου σχεδίου που αποκαλύπτεται από τις συνεχείς απαιτήσεις για χιλιάδες απολύσεις.

Ματαιοδοξεί όποιος πιστεύει πως εμείς οι εκπαιδευτικοί δεν θα υποστούμε απολύσεις ή καθηλώσεις μισθολογικές. Κι είναι αφελείς πολιτικά όσοι πιστεύουν στην ωραιοποίηση του μηχανισμού απόλυσης και φτωχοποίησης συναδέλφων καθώς αυτό θα καλείται «αξιολόγηση», καθώς αυτή είναι το εργαλείο για να προωθήσουν όλες τις αντιδραστικές αλλαγές στη δημόσια διοίκηση και στην Παιδεία. Η αξιολόγηση ως διαδικασία δεν έχει να κάνει με το πόσο καλύτερο θα γίνει το σχολείο και ο εκπαιδευτικός Είναι το εργαλείο για να προωθήσουν το σχολείο της αγοράς, και να τσακίσουν όσα δικαιώματα έχουν απομείνει στους εκπαιδευτικούς.

Συνάδελφοι –σσες να αντισταθούμε

Αυτοί που ρήμαξαν το τόπο και τη ζωή μας, αυτοί που διαλύουν την δημόσια παιδεία, υγεία και κοινωνική πρόνοια επιθυμούν τώρα να κατασκευάσουν ενόχους. Διάλεξαν εμάς!!!

Είναι ορατό σε όλους κι όλες πως αν η εκπαιδευτική πολιτική στόχευε στην ποιότητα της δημόσιας εκπαίδευσης θα στήριζε όλες τις ικανές συνθήκες ώστε να είναι ομαλή η εκπαιδευτική δράση.

Δηλαδή:

  • δεν θα υποχρηματοδοτούσε την δημόσια εκπαίδευση
  • δεν θα έκλεινε τα διδασκαλεία στερώντας τη δυνατότητα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών,
  • δεν θα έκανε απαγορευτικές τις μεταπτυχιακές σπουδές
  • δεν θα καθιστούσε αδύνατες τις μεταφορές των μαθητών
  • δεν θα εξαθλίωνε τους εκπαιδευτικούς
  • δεν θα τους απαξίωνε τάζοντάς τους κουραμάνες

Εξάλλου η ποσοστικοποιημένη αξιολόγηση φανερώνει το σκοπό της. Ανεξάρτητα από οποιοδήποτε χαρακτηρισμό  ενός εκπαιδευτικού, ανεξάρτητα αν κριθεί ως «ικανός» ή όχι, θα μείνει στάσιμος ή θα απολυθεί γιατί δεν θα χωρά στα προβλεπόμενα ποσοστά.

Ο στόχος είναι σαφής: Η χειραγώγηση και η δημιουργία ενός περιβάλλοντος επαγγελματικού δαρβινισμού στο χώρο μας, που θα στηρίζεται στο φόβο της βαθμολογικής καθήλωσης και της απόλυσης. Ο δάσκαλος που τολμά κριτικά  να διδάξει και να διδαχθεί στηρίζοντας το δημόσιο σχολείο είναι εμπόδιο στην κυβερνητική επιλογή της προώθησης του σχολείου της αγοράς, της εύρεσης σπόνσορα και της μετακύλισης των εξόδων του στους γονείς .

Η αξιολόγηση δεν είναι ουδέτερο εργαλείο σε μια σκληρά ταξική κοινωνία. Στοχεύει στη κατασκευή ενόχων και στην μετακίνηση πολιτικών ευθυνών για την εγκατάλειψή της δημόσιας παιδείας.

Συνάδελφοι – σσες παραμένουμε στις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων και συγκεκριμένα:

  • Να μη πέσουμε στην παγίδα της νομιμοποίησης της σφαγής μας .
  • Να μη συμπληρωθεί από κανέναν το ερωτηματολόγιο για «την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου και του έργου του εκπαιδευτικού» που θα σταλεί ηλεκτρονικά στα σχολεία.
  • Να ακυρώσουμε συλλογικά κάθε απόπειρα εφαρμογής της αξιολόγησης.
  • Δε συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε διαδικασία που σχετίζεται με τη εφαρμογή της.
  • Κανένα στέλεχος που θα πρωτοστατήσει στην εφαρμογή της αξιολόγησης δεν έχει θέση στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΕΡΓΑΛΕIΟ ΣΩΦΡΟΝΙΣΜΟΥ ΚΙ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ

ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΓΙΑ  ΤΟ ΔΣ

Η Πρόεδρος                     Ο Γεν. Γραμματέας

Ελένη Μαλαχά                     Λάμπρος Τασούλας

Trackback URL



763 σχόλια προς “ΣΕΠΕ Κέρκυρας: Κανένας να μη συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο της αξιολόγησης”

  1.   Από Α. Π. on Μάι 10, 2013 | Απάντηση

    Διορίσθηκα, ως Πτυχιούχος Μόνιμος Υπάλληλος, ΝΠΔΔ, μετά από επιτυχία μου στον Πανελλήνιο Δημόσιο Διαγωνισμό
     
    Στο ΝΠΔΔ που υπηρετώ, τα τελευταία 13 έτη  έγιναν εκατοντάδες προσλήψεις, χωρίς διαγωνισμό, κάτω από το απόλυτο καθεστώς γενικευμένης οικογενειοκρατίας και ως εκ τούτου με ενδεχόμενες παράνομες προσλήψεις και αποτελούν την μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων.
     
    Σε ένα καθεστώς οικογενειοκρατίας, μια συνεχής και διαρκής ηθική παρενόχληση (mobbing) και ένας επαναλαμβανόμενος εκφοβισμός και συστηματική εργασιακή ψυχολογική κακομεταχείριση (bullying), είναι βέβαιον, ότι έχει καταστροφικά αποτελέσματα για την σωματική και ψυχική υγεία των εργαζομένων-θυμάτων και κατ’ επέκταση, των οικογενειών τους. Φυσικό είναι τα μέλη της οικογενειοκρατίας να χαρακτηρίζουν δήθεν ικανούς τα μέλη τους και τους εκτός οικογενειοκρατίας δήθεν ακατάλληλους. 
     
    Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου, που ζητά το υπουργείο, σε ένα τέτοιο καθεστώς οικογενειοκρατίας, παράνομων προσλήψεων αοριστου χρόνου που μπηκαν από το παράθυρο, κλικών, κομματισμού, ημετέρων, ανομίας, διαπλοκής κ.λπ., εξυπακούεται ότι σε κάθε περίπτωση θα είναι αναξιόπιστο. Αυτό είναι ο νέος Καιάδας για να σώσουν την οικογενεικρατία, τους αορίστου χρόνου που μπήκαν από το παράθυρο, την διαπλοκή, την ανομία, τις “φαμίλιες”,τους ημέτερους, τους κοματικούς στρατούς. Στο καθεστώς οικογενειοκράτίας, τους έξω από αυτήν, τους εξαναγκάζουν σε αδράνεια (στο ψυγείο). Τα μέλη της οικογενειοκρατίας αποτελούν την συντριπτική πληοψηφία, εκλέγουν με την ψήφο τους υπηρεσιακά συμβούλια, διοικήσεις, συλογικά όργανα, τοποθετούνται αναξιοκρατικά προϊστάμενοι κ.λπ. Είναι αστείο να ζητά το υπουργείο συμλήρωση ερωτηματολογίου, για το τι κάνει υπάλληλος-θύμα των πιο πάνω και μάλιστα με την επιβεβαίωση των προϊσταμένων, δηλαδή της ίδιας της οικογενεοκρατίας κ.λπ.!!!!!!!!
     
               Μετά από προσωπική οδυνηρή εμπειρία μου, που λαμβάνει χώρα τα τελευταία περίπου 2,5 έτη, ως υπάλληλος,  εκθέτω τις απόψεις μου για τα εξής:
     
    Επιβάλλεται άμεσα η Νομοθετική ρύθμιση για την προστασία του εργαζόμενου από: Την ηθική παρενόχληση (mobbing) & τον εκφοβισμό και την εργασιακή ψυχολογική κακομεταχείριση (bullying):
     
    Στην Ελλάδα δεν υπάρχει ειδικό νομοθετικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ηθικής παρενόχλησης στον εργασιακό χώρο. Στην Ελλάδα για να τεκμηριωθεί νομικά το mobbing είναι δύσκολο με την υπάρχουσα νομοθεσία!
     
    Και είναι επιτακτική ανάγκη η αντιμετώπιση της εργασιακής παρενόχλησης, καθώς επιστημονικά τεκμηριωμένες μελέτες δείχνουν ότι έχει καταστροφικά αποτελέσματα για την σωματική και ψυχική υγεία των εργαζομένων και κατ’ επέκταση, των οικογενειών τους.
     
    Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης άρχισαν να περιλαμβάνουν στις νομοθεσίες τους προβλέψεις για την ηθική παρενόχληση από το 1990 και ύστερα. Πολύ σημαντικό στοιχείο είναι πως σε κάποιες χώρες, αιτία για να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση αποτέλεσαν επιστημονικές έρευνες σχετικά με το φαινόμενο, οι οποίες έτυχαν μεγάλης απήχησης και ενδιαφέροντος π.χ., η Σουηδία, η Γαλλία, η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Μεγάλη Βρετανία, η Ιρλανδία, η Ιταλία, η Γερμανία κ.λπ. Επίσης και σε άλλες χώρες υπάρχει νομοθεσία στην οποία μπορεί να καταφύγει ο εργαζόμενος που έγινε στόχος κακομεταχείρισης, όπως η Αυστραλία, ο Καναδάς, οι ΗΠΑ κ.λπ.
     
    Ανεξάρτητα από τα πιο πάνω, θα πρέπει άμεσα να γίνει νομοθετική ρύθμιση, για την προστασία των μαρτύρων για την διαφθορά. Τούτο εξάλλου ζητά και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Μόνον έτσι θα αποκαλυφθούν οι επίορκοι, ώστε να διωχθούν.
     
    Α. Π.

  2.   Από Α. Π. on Μάι 11, 2013 | Απάντηση



    ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙΑΔΑΣ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΑΘΛΙΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ, ΤΙΣ ΚΛΙΚΕΣ, ΤΙΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ, ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ, ΤΟΥΣ ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΥΣ!!!!!!!!! ΝΤΡΟΠΗ!!!!!!
    Α. Π.
     

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *