Κανάλι νέων (RSS Feed) του άρθρουΤρέχον άρθρο

ΔΟΕ: Ψήφισμα για την κατάργηση ΟΕΚ και ΕΕ

Η Συγκυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με την Τρόικα συνεχίζει τη λεηλασία της ελληνικής κοινωνίας προωθώντας μέτρα που αποδεικνύουν περίτρανα ότι βασικός τους στόχος δεν είναι η αντιμετώπιση του δημοσιονομικού προβλήματος, όπως επί 2 ½ χρόνια προσπαθούν να πείσουν τον ελληνικό λαό, αλλά η πλήρης αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων, η ραγδαία μείωση των μισθών και η πλήρης κατάργηση του κοινωνικού κράτους.

Συγκεκριμένο παράδειγμα έκφρασης ακραίων νεοφιλελεύθερων επιλογών είναι η κατάργηση με συνοπτικές διαδικασίες των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας.

Οι δύο αυτοί Οργανισμοί χωρίς δημοσιονομική επιβάρυνση αλλά με κεφάλαια που προέρχονται από τις εισφορές εργοδοτών και εργαζομένων συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του στεγαστικού προβλήματος χιλιάδων μισθωτών με χαμηλό εισόδημα, χρηματοδοτούν τη λειτουργία βρεφονηπιακών σταθμών, προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού, παροχών σε θέατρα, βιβλία κ.λπ.

Επιπλέον απασχολούν 1.400 εργαζόμενους, οι οποίοι οδηγούνται σε απόλυση σύμφωνα και με τις δεσμεύσεις του νέου μνημονίου που προβλέπει εφεδρεία και απόλυση για 15.000 υπαλλήλους μόνο μέσα στο 2012!!!

Όλα αυτά αποτελούν έκφραση πρωτοφανούς κοινωνικής αγριότητας εκ μέρους της Κυβέρνησης.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταδικάζει αυτή τη πολιτική και δηλώνει ότι θα ενώσει τις δυνάμεις των εκπαιδευτικών μαζί μ’ αυτές όλων των εργαζομένων για να μη περάσει η κατάργηση των Οργανισμών και ουσιαστικά η κατάργηση του κοινωνικού κράτους.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ

ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Από τη Δ.Ο.Ε.

Trackback URL



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *