Κανάλι νέων (RSS Feed) του άρθρουΤρέχον άρθρο

ΝΤ ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας: Πρόταση προς το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Η νέα συγκυβέρνηση, που διαμορφώθηκε ερήμην της θέλησης του Ελληνικού λαού, ουσιαστικά σαν συνέχιση της προηγούμενης, που αποτελεί επιλογή των δανειστών μας, της τρόικας και του εγχώριου οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου, έχει μοναδικό στόχο την υποταγή των εργαζομένων και της  κοινωνίας στην καταστροφική και αδιέξοδη πολιτική του μνημονίου. Πολιτική που όχι μόνο δεν έσωσαν την πατρίδα όπως υποστήριζαν και υποστηρίζουν, αλλά κατέστρεψαν με τον πιο απόλυτο τρόπο και την οικονομία και την κοινωνία.

Έτσι μετά τις πρώτες περικοπές αποδοχών και  δικαιωμάτων από την υπογραφή του μνημονίου, τα νέα βάρη και τις νέες περικοπές από το  Μεσοπρόθεσμο και τα δυσβάστακτα χαράτσια με τους εφαρμοστικούς νόμους, είδαμε με το πρόσφατα ψηφισμένο Πολυνομοσχέδιο τους εργαζόμενους να οδηγούνται στην απόγνωση και ολόκληρη την κοινωνία στη φτώχια και την εξαθλίωση.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, νέα σκληρότερα μέτρα θα ακολουθήσουν τη νέα δανειακή σύμβαση ως αντάλλαγμα για το “κούρεμα” του χρέους. Ένα κούρεμα που δε δίνει καμία διέξοδο και προοπτική στη χώρα αφού την οδηγεί σ’ ένα νέο κύκλο μακράς διάρκειας σκληρής λιτότητας ύφεσης και ανεργίας για τουλάχιστον 20 χρόνια. Η ανεργία, η φτώχεια, η  ακόμα μεγαλύτερη μείωση μισθών και συντάξεων, η κατάργηση της εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, η κατάργηση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων είναι το “όραμα” που μας περιμένει για μας και τα παιδιά μας.

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας, θεωρεί ότι ήλθε ο καιρός για μία μαζική – συνολική – ενωτική – διαρκής αντίδραση όλων των εργαζομένων Δημόσιου και Ιδιωτικού χώρου. Θεωρεί ότι οι κινητοποιήσεις με κλαδικά αιτήματα, μπροστά σε αυτήν την βαρβαρότητα, δεν έχουν σήμερα αποτέλεσμα. Αντιθέτως πιστεύει σε κινητοποιήσεις με σαφή στόχο την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης και την προσφυγή άμεσα σε εκλογές για να εκφραστεί ο κυρίαρχος λαός.

Στα πλαίσια αυτής της ομόφωνης τοποθέτησης, το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας, αποφάσισε να καταθέσει πρόταση στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ και να ζητήσει από το τριτοβάθμιο όργανο να προχωρήσει άμεσα σε Γενική Πολιτική Απεργία, αρχές Φεβρουαρίου (το αργότερο μέχρι 15 του μήνα) με στόχους την άμεση παραίτηση της Κυβέρνησης και την προκήρυξη Εθνικών εκλογών.

Η υπομονή όλων των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων και όλης της Ελληνικής κοινωνίας έφτασε στο τέλος.

Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει καμία δημοκρατική νομιμοποίηση.
Να ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ τώρα η κυβέρνηση.
Να ανατραπεί τώρα αυτή η πολιτική.
Εκλογές εδώ και τώρα.

Trackback URL



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *