Κανάλι νέων (RSS Feed) του άρθρουΤρέχον άρθρο

Ν. Ράμμος: Σχετικά με τη συγκρότηση του ΠΥΣΠΕ Κέρκυρας

κ. Περιφερειακέ,

Βρισκόμαστε στα μέσα Φεβρουαρίου και μόλις την Παρασκευή 11-02-2011 έφτασε στα χέρια μου η νέα συγκρότηση του ΠΥΣΠΕ Κέρκυρας με ημερομηνία 10-02-2011. Παρά το ότι οι διατάξεις του άρθρου 10 (παρ. 2) του Π.Δ.1/2003 ορίζουν σαφώς ότι η συγκρότηση θα πρέπει να γίνεται εντός του μηνός Δεκεμβρίου κάθε δεύτερου έτους.

Μελετώντας την απόφαση συγκρότησης του ΠΥΣΠΕ Κέρκυρας μπορεί εύκολα κάποιος να διαπιστώσει την απουσία Προέδρου αλλά και την διπλή παρουσία του κ. Κ. Βλάση: ως αναπληρωτής πρόεδρος (Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Π.Ε. Κέρκυρας) και ως τακτικό μέλος (ως …;). Με λίγα λόγια τετραμελές Υπηρεσιακό Συμβούλιο με τέσσερα αναπληρωματικά μέλη, ενώ όπως προκύπτει από τη σχετική νομοθεσία τα Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης είναι πενταμελή με πέντε αναπληρωματικά μέλη. Προφανώς η απόφασή σας αυτή δεν κινείται στα πλαίσια της νομιμότητας.

Λίγο πριν το μεσημέρι της Παρασκευής 11-02-2011 φτάνει και δεύτερο έγγραφο (Ορθή επανάληψη) με τη συγκρότηση του ΠΥΣΠΕ Κέρκυρας. Με έκπληξη διαπιστώνω ότι δεν υπάρχει αντιπρόεδρος στο ΠΥΣΠΕ. Προφανώς και αυτή η απόφασή σας δεν είναι ορθή.

Εύλογα όμως μου δημιουργούνται και κάποια άλλα ερωτήματα:

Γιατί τέτοια προχειρότητα; Βάσει ποιας σχετικής απόφασης ο κ. Χρ. Άνθης δεν μπορεί να είναι πρόεδρος του ΠΥΣΠΕ Κέρκυρας; Γνωρίζουμε ότι είναι πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων και υπάρχει ασυμβίβαστο για την ιδιότητά του ως Διευθυντής Εκπαίδευσης. Υπάρχει όμως κάποια Υπουργική απόφαση πριν από τις 10-02-2010 που του χορηγεί ειδική άδεια και τον απαλλάσσει ή τον παύει από τα καθήκοντά του ως Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης; Εάν υπάρχει, παρακαλώ για την κοινοποίησή της.

Λαμβάνοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 10 (παρ.4) του Π.Δ.1/2003 εύκολα διαπιστώνουμε ότι τα συμβούλια βρίσκονται σε απαρτία όταν τα παρόντα μέλη είναι περισσότερα των απόντων και μεταξύ των παρόντων παρίσταται ο πρόεδρος ή αντιπρόεδρος αυτών. Σε περίπτωση απουσίας του προέδρου προεδρεύει ο αντιπρόεδρος και καλείται στη συνεδρίαση το αναπληρωματικό μέλος του προέδρου. Επίσης σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 13 (παρ. 1, 5, 6) του Ν.2690/1999 προκύπτει ότι ο ορισμός του ίδιου προσώπου με περισσότερες από μία ιδιότητες δεν επιτρέπεται. Το συλλογικό όργανο μπορεί να λειτουργήσει, όχι όμως πέρα από ένα τρίμηνο, αν κάποια από τα μέλη του εκλείψουν ή αποχωρήσουν για οποιονδήποτε λόγο ή απολέσουν την ιδιότητα βάσει της οποίας ορίστηκαν, εφόσον, κατά τις συνεδριάσεις του, τα λοιπά μέλη επαρκούν ώστε να υπάρχει απαρτία.

 

Επειδή θεωρώ ότι η συγκρότηση του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας δεν είναι σωστή, παρακαλώ για τις ενέργειές σας για την ορθή και νόμιμη συγκρότηση του συμβουλίου που θα έχει ως αποτέλεσμα την εύρυθμη λειτουργία του συμβουλίου, αλλά και τη μη υποβάθμιση του κύρους του, μιας και τα θέματα του συσσωρεύονται, με ότι αποτέλεσμα μπορεί να έχει αυτό για την εκπαίδευση αλλά και τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας.

          Με εκτίμηση

           ο Αιρετός του ΠΥΣΠΕ 

 

                Νικόλαος Ράμμος       

Trackback URL



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *