Μετάβαση της ΣΤ΄ τάξης στο 1ο Γυμνάσιο Γέρακα

Την Τετάρτη 17-05-2023, οι μαθητές/τριες της  Στ΄ τάξης του σχολείου μας, με τη συνοδεία των  υπεύθυνων εκπαιδευτικών τους και του Διευθυντή, θα επισκεφθούν πεζή το 1ο Γυμνάσιο Γέρακα που βρίσκεται σε απόσταση 650 μέτρων από το σχολείο μας. Η επίσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ομαλής  μετάβασης των μαθητών/τριών μας, στην επόμενη βαθμίδα εκπαίδευσης.

Σε συνεργασία με το 3ο Δημ. Σχ. Γέρακα προγραμματίστηκε να μεταβούν την ίδια ημέρα στο 1ο Γυμνάσιο Γέρακα οι μαθητές /τριες και των δυο σχολείων ώστε να συμμετάσχουν από κοινού στη δράση ομαλής μετάβασης στο Γυμνάσιο μοιράζοντας έτσι κοινές εμπειρίες και προετοιμάζοντας τη συμφοίτησή τους.

Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του γυμνασίου θα μιλήσει στους μαθητές μας ο Γυμνασιάρχης κος Κουρτέσης Θ. και η υποδιευθύντρια κα Άρχου Μ. καθώς και άλλοι καθηγητές, παρουσιάζοντάς τους τη δομή του εκπαιδευτικού προγράμματος  αλλά και τις αλλαγές στην σχολική τους καθημερινότητα.

Οι μαθητές/τριες έχουν προετοιμαστεί να ρωτήσουν ότι τους απασχολεί και μέσα από διαλογική συζήτηση να αντιληφθούν ότι θα έχουν την πλήρη υποστήριξη των καθηγητών τους σε αυτόν τον νέο κύκλο της ζωής τους.

07 big

Θα ακολουθήσει παρουσίαση από τους καθηγητές των ποικίλων καινοτόμων προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν φέτος και αμέσως μετά τα παιδιά θα γνωρίσουν τους χώρους του σχολείου.

Μέσα από τον κατάλληλο σχεδιασμό δραστηριοτήτων του προγράμματος, προωθείται η συνέργεια των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης και η αποτελεσματική συνεργασία των εκπαιδευτικών Δημοτικής και Μέσης, με κοινό στόχο την ομαλή μετάβαση των παιδιών από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο.

  • Θα δοθεί υπεύθυνη δήλωση συγκατάθεσης γονέα μετάβασης στο 1ο Γυμνάσιο Γέρακα.
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση