Εκδήλωση βράβευσης των σχολείων στο πλαίσιο περιβαλλοντικών δράσεων του Δήμου Παλλήνης

 Κυριακή 7 Μαΐου 2023 και ώρα 11.00 -13.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα

Την Κυριακή 7 Μαΐου και ώρα 11.00 -13.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα (Κλειτάρχου & Αριστείδου, Γέρακας) θα πραγματοποιηθούν βιωματικές περιβαλλοντικές δράσεις και εκδήλωση βράβευσης όλων των σχολείων του Δήμου Παλλήνης για τη συμμετοχή τους στον 7ο Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης και στον διαγωνισμό αφίσας – φωτογραφίας – κατασκευών «Γιατί λέμε ναι στις Α.Π.Ε.… Γιατί λέμε ναι στην εξοικονόμηση ενέργειας!».

1683155736733blob

Τα σχολεία, για 7η συνεχή χρονιά, στο πλαίσιο του Σχολικού Μαραθωνίου συνέλεξαν πόντους από τη διαλογή στην πηγή για ανακύκλωση 7 ρευμάτων υλικών (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, καπάκια, μπαταρίες, τηγανέλαια και συσκευές). Το πρόγραμμα διαλογής στην πηγή πρόκειται να συνεχιστεί μέχρι την λήξη του σχολικού έτους.

Παράλληλα, μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων, καθώς και ενήλικες και ΑμεΑ, υπέβαλαν τα έργα τους στο πλαίσιο του μεγάλου διαγωνισμού ζωγραφικής και φωτογραφίας με τίτλο «Γιατί λέμε ναι στις Α.Π.Ε.… Γιατί λέμε ναι στην εξοικονόμηση ενέργειας!».

Οι δράσεις υλοποιηθηκαν σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής.

Οι μαθητές του 1ου ΔΣ Παλλήνης και του 4ου ΔΣ Γέρακα θα πλαισιώσουν μουσικά την περιβαλλοντική γιορτή μας, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για το περιβάλλον.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα επιβραβευθούν με βεβαιώσεις  συμμετοχής, ενώ τα πρώτα σχολεία θα λάβουν βραβεία και δώρα για τις σχολικές τους μονάδες.

Σας περιμένουμε λοιπόν όλους, την Κυριακή 7 Μαΐου 2023 μαζί με τα παιδιά σας για να γνωρίσετε τον κόσμο της εξοικονόμησης ενέργειας, μέσα από τη δουλειά των άλλων παιδιών, αλλά και να συμμετάσχετε στις παρακάτω δράσεις στον εσωτερικό και υπαίθριο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Γέρακα:

  • στην έκθεση έργων μαθητών και ενηλίκων που συμμετείχαν στον διαγωνισμό ζωγραφικής – φωτογραφίας
  • στα εκπαιδευτικά περιβαλλοντικά παιχνίδια Followgreen

 

Εκδήλωση βράβευσης των σχολείων στο πλαίσιο περιβαλλοντικών δράσεων του Δήμου Παλλήνης

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση