Παρακολούθηση θεατρικής παράστασης από την Α΄τάξη

Τη Δευτέρα 20 Μαρτίου, οι μαθητές της Α΄τάξης θα μεταβούν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για να παρακολουθήσουν τη μουσικοθεατρική παράσταση «Ροβινσώνας Κρούσος».

Screenshot 1

«Ο Ροβινσώνας Κρούσος,  το πολυαγαπημένο ανάγνωσμα  των παιδικών μας χρόνων κλείνει φέτος 303 χρόνια ζωής. Στη μουσικοθεατρική μεταφορά του έργου για το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η ευφάνταστη διασκευή του Γιώργου Γαλίτη έχει χιούμορ, αναφορές σημερινές και λόγο σύγχρονο. Διανθίζεται με πολλά και διαφορετικά μουσικά ακούσματα σε πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Μηνά Αλεξιάδη, με ορχήστρα επί σκηνής και τραγούδια που μεταφέρουν με ευχάριστο και ψυχαγωγικό τρόπο διαχρονικά μηνύματα από τον πολυμελή θίασο. Οι εντυπωσιακές προβολές μαζί με τα σκηνικά και τα κοστούμια μάς μεταφέρουν στην εποχή και το ερημικό περιβάλλον του “Νησιού της Απόγνωσης”, όπως ονομάζει ο αγαπημένος ήρωας το μικρό νησί του και απογειώνουν το αισθητικό αποτέλεσμα.

Screenshot 2

Το έργο είναι ένας “οδηγός επιβίωσης”, με παιδαγωγικές αξίες για τους μικρούς θεατές  και με ρεαλισμό για τους ενήλικες. Η αγαστή σχέση του ανθρώπου με τη φύση, η εργατικότητα, η υπομονή, η επιμονή, η πειθαρχία, η διαχείριση της μοναξιάς και η χαρά της επικοινωνίας, η εφευρετικότητα, η πίστη, η ελπίδα αλλά και η συνεργασία και συνύπαρξη ανθρώπων με διαφορετικές καταβολές και πολιτισμικές αντιλήψεις προβάλλονται στην παράσταση σε μία διασκεδαστική και συναρπαστική ατμόσφαιρα εξωτικής περιπέτειας.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση