Τηλεκπαίδευση λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών.

Και την Τετάρτη 8-2-23 κλειστά τα σχολεία Δήμου Παλλήνης

Για όσες ημέρες διαρκέσουν τα φαινόμενα των έκτακτων καιρικών συνθηκών και τα σχολεία παραμένουν κλειστά με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής, θα πραγματοποιείται σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση σύμφωνα με έγγραφο της Γ.Γ. ΥΠΑΙΘ και της Δ/νσης ΠΕ Ανατολικής Αττικής. 

Οι εκπαιδευτικοί τμημάτων και ειδικοτήτων, θα κάνουν ό,τι προβλέπεται βάσει των συνθηκών, που αναμένονται να είναι δύσκολες και σύμφωνα με τις δυνατότητές τους.

Το πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης έχει διδακτική ώρα 30 λεπτών με 10λεπτα διαλείμματα.

Ακολουθείτε το ημερήσιο ωρολόγιο πρόγραμμα που θα σας έχει δοθεί και ενημερώνεστε και από τα mail του σχολείου, των εκπαιδευτικών και την eclass των εκπαιδευτικών στην οποία πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι.

ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΡΙΕΣ ΡΩΤΑΤΕ ΤΟΝ ΕΚΠ/ΚΟ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Ή ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΩΡΑΣ.

Συνδεόμαστε 10 λεπτά νωρίτερα, ελέγχουμε ήχο και κάμερα-αν σας ζητηθεί η χρήση της. Ανταποκρινόμαστε πάντα στα αιτήματα αλληλεπίδρασης των εκπαιδευτικών. Δεν ανταλλάσσουμε chat αν δεν σας δοθεί η άδεια. Συμπεριφερόμαστε με σεβασμό.

Όποιος/α δεν ακολουθεί τους κανόνες τηλεκπαίδευσης, απομακρύνεται από το δωμάτιο webex, έπειτα από τις συστάσεις του εκπ/κού που όμως δεν εισακούστηκαν.

ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η ώρα: 8:15 – 8:45,  ακολουθεί 10λεπτο διάλειμμα

2η ώρα: 8:55 – 9:25,  ακολουθεί 10λεπτο διάλειμμα

3η ώρα: 9:35 – 10:05,  ακολουθεί 10λεπτο διάλειμμα

4η ώρα: 10:15 – 10:45,   ακολουθεί 10λεπτο διάλειμμα

5η ώρα: 10:55 – 11:25,  ακολουθεί 10λεπτο διάλειμμα

6η ώρα: 11:35 – 12:05λήξη μαθημάτων.

………………………………………………………………………………….

Το αρχείο links των συναδέλφων εκπαιδευτικών βρίσκεται στο συνημμένο αρχείο που σας εστάλη ηλεκτρονικά με mail.

  • ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΣΤΟ mail ΠOY EXETE ΛABEI AΠO ΤΗ ΔΝΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΊΟΥ

Διευθύνσεις Webex Εκπαιδευτικών ΚΩΔΙΚΟΣ 2023

  • Αν δεν συνδέεστε σε κάποιο δωμάτιο εκπ/κού ή δεν υπάρχει ανταπόκριση υποδοχής σε αυτό, προσπαθήστε ξανά γιατί μπορεί να υπάρχουν δυσκολίες σύνδεσης.
  • Η εκπκός παράλληλης στήριξης συνδέεται τις ώρες που αντιστοιχούν στον σύνδεσμο του/της εκπκού και ειδικότητας που έχει εκείνη την ώρα μάθημα.

  • Έχετε ενημερωθεί και θα ενημερώνεστε, σύμφωνα με τη δική τους ενημέρωση, για τους/τις εκπ/κούς που δεν πραγματοποιούν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Δυσκολίες που παρουσιάζονται:

Τα σχολεία είναι κλειστά λόγω των καιρικών συνθηκών, συνεπώς είναι αδύνατη και επικίνδυνη η πρόσβαση στη σχολική μονάδα, των εκπαιδευτικών που δεν κατέχουν τον απαραίτητο οικιακό εξοπλισμό,  προκειμένου να έχουν πρόσβαση στον εξοπλισμό του σχολείου.  

Και αν όμως είναι δυνατή η πρόσβαση στη σχολική μονάδα, παρουσιάζεται αδυναμία σύνδεσης ταυτοχρόνως πολλών εκπαιδευτικών από το σχολείο καθώς η σύνδεση στο sch.gr είναι έως 24 mbps και δεν υπάρχει δυνατότητα αναβάθμισης, σύμφωνα με απάντηση σε αίτημά μας.

Επίσης κάποιοι εκπαιδευτικοί που έχουν παιδιά σε σχολική ηλικία και καλούνται και τα ίδια να παρακολουθήσουν μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης και εκπαιδευτικοί που δε διαθέτουν ικανοποιητικό τεχνολογικό εξοπλισμό στα σπίτια τους να υποστηρίξει την πλατφόρμα webex ή έχουν κακό δίκτυο, διακοπές σύνδεσης και ηλεκτροδότησης σε διάφορες περιοχές οικίας-εργασίας…


Χρήσιμες πληροφορίες για την ασφαλή τηλεκπαίδευση για μαθητές/τριες:

https://video.link/w/vl63e0aea9f08cf#


Υπενθυμίζουμε ότι για να συμμετάσχετε στη τηλεκπαιδευση webex, μπαίνετε στη διεύθυνση εκπ/κου της αντίστοιχης ώρας, σύμφωνα με το συνημμένο αρχείο -υπάρχει και στο ιστολόγιο ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΕΚΠΚΩΝ WEBEX 2023 και ανοίγει με ΚΩΔΙΚΟ – και γράφετε απλά το ονοματεπώνυμο του μαθητή/τριας.

(Ίσως χρειαστεί να περιμένετε λίγο να κατέβει η εφαρμογή κάτω αριστερά και να την εκτελέσετε, αν δεν υπάρχει ήδη στο pc/laptop/mobile/tablet)

Πατάτε join meeting και μετά περιμένετε να σας δεχτεί η/ο εκπκός. (ίσως χρειαστεί να επιλέξετε και computer audio..ok)

Παρακαλούμε καταγράψτε κάπου ή αποθηκεύστε στα αγαπημένα (bookmarks) τις διευθύνσεις των ηλεκτρονικών τάξεων που σας κοινοποιούν οι δάσκαλοί σας.


”Σύνδεση μαθητή για παρακολούθηση online μαθήματος. Πώς θα συνδεθώ ως μαθητής στην πλατφόρμα”.
Αναλυτικές οδηγίες βήμα προς βήμα. Δημιουργός video Θεόδωρος Γ. Γκίτσος.

https://video.link/w/HeRn6qFY7X8#

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση