Ο «Ταρτούφος» του Μολιέρου υποδέχεται τους μαθητές της Στ’ τάξης

Την Τετάρτη 08-02-23 οι μαθητές της Στ’ τάξης θα μεταβούν στο Θέατρο Καρέζη και θα παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση «Ταρτούφος» του Μολιέρου.

Ο «Ταρτούφος» του Μολιέρου σε διασκευή – σκηνοθεσία της Ελένης Βλάχου και μουσική του Ηλία Βαμβακούση, ανανεώθηκε και μετακόμισε αυτήν την θεατρική περίοδο στην Παιδική – Εφηβική Σκηνή του Θεάτρου Τζένη Καρέζη!

TARTOUFOS 1920x800

“– Ταρτούφος! Τι υπέροχος, άρχοντα να τον πείτε! Όλα θα πάνε μια χαρά, αν τον αποδεχτείτε!
– Ψευτοκαλός, ψευτοπιστός, αισχρός, υποκριτής!
– Άγιος είναι, ενάρετος! Πρόσεξε τι θα πεις! Αυτός το δρόμο τον καλό να σας δείξει πασχίζει!
– Μα εκείνος απ’ το δρόμο αυτό συνέχεια ξεστρατίζει!”

Ποιος είναι άραγε ο Ταρτούφος; Ένας υποκριτής; Ένας “ψεύτης με περικεφαλαία”; Κάποιοι θα τον πιστέψουν, κάποιοι όχι. Κάποιοι θα τον αγαπήσουν, κάποιοι θα τον μισήσουν…Όσο για εμάς, θα ταξιδέψουμε ως τη Γαλλία! Θα παίξουμε κρυφτό γύρω από ένα τεράστιο τραπέζι!
Θα ξεγελάσουμε και θα ξεγελαστούμε κι ύστερα θα ξαναφιλιώσουμε, τραγουδώντας μουσικές βγαλμένες από τα παριζιάνικα Σαλόν, με την ελπίδα πως στο τέλος η αλήθεια, όποια κι αν είναι, θα βρει για άλλη μια φορά το δρόμο της και θα φανερωθεί.

Να λοιπόν μια ευκαιρία, να ακούσουν το έργο και την καθαρή γλώσσα του Μολιέρου οι πιο τολμηροί θεατές, οι λιγότερο υποκριτές του είδους μας, τα παιδιά… Κι ας κρίνουν εκείνα, που δε φοβούνται, ποιος είναι ανέντιμος και ποιος ειλικρινής, τι είναι αλήθεια και τι ψέμα…

https://frapress.gr/2017/02/molieros-zoi-ke-ergo-tou/

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση