Πρόγραμμα οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής ΙΟΑΣ «Πάνος Μυλωνάς»

  Οι μαθητές της Γ΄ και Δ‘ τάξης θα συμμετάσχουν την Πέμπτη 19-01-2023 σε ένα βιωματικό και διαδραστικό πρόγραμμα οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» Ι.Ο.ΑΣστο σχολείο μας τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα αποφυγής της διασποράς του COVID19. Το πρόγραμμα είναι δωρεάν για όλους τους μαθητές μας και υλοποιείται ανά τμήμα.

Στόχος προγράμματος: Η κυκλοφοριακή διαπαιδαγώγηση των μαθητών μέσω βιωματικών διαδραστικών τεχνικών μάθησης. 

Χρόνος προγράμματος: 45 λεπτά (1 διδακτική ώρα). 

Τελεί υπό την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) 

 Φωτογραφίες από παλαιότερη δράση στο σχολείο μας

Παρακάτω εμφανίζονται πληροφορίες του προγράμματος και ένας οδηγός γονέων:

1. ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
 
Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» είναι το αποτέλεσμα ενός οράματος που γεννήθηκε από μια τραγική και άδικη απώλεια. Αυτή του Πάνου Μυλωνά, που έχασε τη ζωή του σε ηλικία μόλις 22 ετών σε τροχαίο δυστύχημα το μεσημέρι της 22ας Μαρτίου 2004 ενώ πήγαινε να παρακολουθήσει τα μαθήματά του στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας. 
 
Μια ιδέα, από μια ανάγκη: να μην χάνονται συνάνθρωποί μας στους δρόμους της χώρας μας. 
 
  Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Τα τροχαία συμβάντα αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου για νέους από 15 έως 24 ετών, 2η αιτία θανάτου για τις ηλικίες 5-14 ετών & 3η αιτία θανάτου για τις ηλικίες 30-44, ενώ αυξητική τάση παρουσιάζουν οι μόνιμες αναπηρίες λόγω τραυματισμών. 
 

  Ο βασικότερος ωστόσο παράγοντας για τα μεγάλα ποσοστά νεανικής θνησιμότητας από τραυματισμούς σε τροχαία δυστυχήματα είναι η ελλιπής ενημέρωση και εκπαίδευση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας και η μη τήρηση των σχετικών νόμων.

2. ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ – ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ. ΙΟΑΣ

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση