Τέχνη, Μαθηματικά, Επιστήμη και Τεχνολογία για την Ε τάξη!

Οι μαθητές της Ε’ τάξης θα συμμετάσχουν την Παρασκευή 30-10-2020 σε ενδοσχολικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα διασυνδέοντας τα Μαθηματικά με την Επιστήμη και τις Τέχνες.

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Τέχνη, Μαθηματικά, Επιστήμη και Τεχνολογία πραγματοποιείται μια διαδρομή στα θεμέλια της επιστημονικής σκέψης, μια πορεία αναζήτησης της διασύνδεσης Επιστήμης, Τέχνης και Μαθηματικών, μέσα από δραστηριότητες που προκύπτουν από την αλληλεπίδραση με διαδραστικά και παραστατικά εκθέματα εκλαΐκευσης και κατανόησης της επιστημονικής σκέψης, καθώς και επιλεγμένα έργα Τέχνης από τα σημαντικότερα εικαστικά ρεύματα.

Σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος Τέχνη, Μαθηματικά, Επιστήμη και Τεχνολογία είναι να αναπτύξει τη διερευνητική σκέψη των μαθητών, σε ένα περιβάλλον ελεύθερης αναζήτησης και άτυπης μάθησης.

Το πρόγραμμα λειτουργεί παράλληλα με το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών, στην κατεύθυνση της κοινά επιθυμητής από όλους τους ερευνητές της Διδακτικής, «διαθεματικότητας», διασυνδέοντας τα Μαθηματικά με την Επιστήμη, τις Τέχνες και τη Φιλοσοφία.

Το πρόγραμμα το παρουσιάζουν ειδικά επιμορφωμένοι και καταρτισμένοι εκπαιδευτικοί με τουλάχιστον μεταπτυχιακό δίπλωμα από το Stem education (https://stem.edu.gr/%ce%bf-stem-education/).

Το βασικό όφελος του μαθητή είναι ότι θα διαπιστώσει βιωματικά και μέσα σε ένα ευχάριστο και παιγνιώδες περιβάλλον ότι τα Μαθηματικά που κάνει στο σχολείο του, δεν είναι «στεγνοί» τύποι και εξισώσεις χωρίς αντίκρισμα στην καθημερινή του ζωή, αλλά εργαλείο ερμηνείας και πρόβλεψης των όσων συμβαίνουν γύρω του.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση