Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή

Την Πέμπτη 2-11- 2017 έχουμε προγραμματίσει εκπαιδευτική επίσκεψη για τους μαθητές της Β’ τάξης του σχολείου μας στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή (Λεβίδου 13 και Όθωνος 100, 145 62 Κηφισιά).

Οι μαθητές θα ξεναγηθούν σε όλους τους  εκθεσιακούς χώρους αφού παρακολουθήσουν βίντεο και ενημερωθούν  για τις γενικές έννοιες που αφορούν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

 Η υλοποίηση του προγράμματος στοχεύει:
την εξοικείωση με το φυσικό περιβάλλον,

-την κατανόηση των σχέσεων αλληλεξάρτησης που αναπτύσσονται σ’ αυτό,

-την ευαισθητοποίηση των μαθητών στους κινδύνους που διατρέχει το φυσικό περιβάλλον σήμερα και

-την ενεργοποίηση στην κατεύθυνση της διαφύλαξής του.

Γενικές πληροφορίες: 

Το 1964, ο Άγγελος και η Νίκη Γουλανδρή ίδρυσαν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας (Ν.Π.Ι.Δ.) ως εργαστήριο έρευνας και δράσης, που θα είχε ως στόχο την εθνική ετοιμότητα για την προστασία του πολύτιμου φυσικού πλούτου της χώρας και τη συνείδηση των νέων για ένα νέο κώδικα αξιών, με γνώμονα την ισόρροπη συνύπαρξη φυσικού περιβάλλοντος και ανθρώπου.

Η Ελλάδα παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω της γεωμορφολογίας, του κλίματος και της γεωγραφικής της θέσης στη συμβολή των τριών ηπείρων. Στην Ελλάδα σε σχέση με την έκτασή της, συναντάμε μεγαλύτερη βιοποικιλότητα από κάθε άλλη χώρα της Ευρώπης. Συναντάμε επίσης υψηλό ποσοστό ενδημικών ειδών, φυτών και ζώων, καθώς και ορισμένα σπάνια, που απειλούνται με εξαφάνιση.

Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Μουσείου συμβάλλουν στην έγκυρη γνώση και στη διαμόρφωση περιβαλλοντικής συνείδησης.

Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας. (ΤΑΙΝΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΤ3, 45:29)

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση