Σχολικός Μαραθώνιος Ανακύκλωσης 2017-2018

                                 Προστατεύουμε το περιβάλλον                    Στηρίζουμε το σχολείο μας

Αγαπητοί Γονείς,

Ξεκίνησε ο Σχολικός Μαραθώνιος Ανακύκλωσης για όλα τα δημόσια Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Παλλήνης (16 συνολικά), με στόχο την ευαισθητοποίηση και επιβράβευση της Σχολικής Κοινότητας σε θέματα ανακύκλωσης.

Τι περιλαμβάνει ο Σχολικός Μαραθώνιος Ανακύκλωσης;

Μαθητές και εκπαιδευτικοί ανακυκλώνουν σε ειδικούς κάδους που τοποθετήθηκαν στα σχολείο. Ξεκινάμε από το σπίτι όπου διαχωρίζουμε τα παρακάτω υλικά και τα φέρνουμε στο σχολείο για ανακύκλωση:

  • Χαρτί έντυπο (βιβλία, περιοδικά, τετράδια, εφημερίδες)
  • Αλουμίνιο (μόνο κουτάκια από αναψυκτικά)
  • Πλαστικό (μπουκάλια από αναψυκτικά & καπάκια)
  • Μπαταρίες
  • Τηγανέλαιο τοποθετημένο σε πλαστικό μπουκάλι του 1-1,5 lt
  • Μικρές ηλεκτρικές ή ηλεκτρονικές συσκευές (από τις 15 Νοέμβρη)

22852264_1813929575565346_2659965331068215107_n

Όταν γεμίσουν οι κάδοι και τα υλικά πάνε για ανακύκλωση, το σχολείο λαμβάνει έως και 3000 πόντους (1000 για το χαρτί, αλουμίνιο & πλαστικό – 3000 για μπαταρίες & τηγανέλαια).

Οι γονείς εκφράζοντας την περιβαλλοντική τους ευαισθησία και  ενισχύοντας ταυτόχρονα την προσπάθεια του σχολείου (έχοντας κάνει εγγραφή στο followgreen.gr), μπορούν να δωρίσουν έως και 150 πόντους στο σχολείο μηνιαίως. Στην ειδική ενότητα «ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ», της δημοτικής πλατφόρμας, μπορούμε να δωρίσουμε πόντους επιβράβευσης στα σχολεία της επιλογής μας και να παρακολουθούμε τις επιδόσεις όλων των σχολείων.

Πώς παρακολουθούμε  την επίδοση του σχολείου μας;

Οι γονείς μπορούν να παρακολουθούν τις επιδόσεις του σχολείου αλλά και των άλλων σχολείων στο Δήμο Παλλήνης, στη σελίδα www.followgreen.gr/pallini/school

Στην ίδια σελίδα μπορούν να κάνουν και τη δωρεά πόντων στο σχολείο.

Πώς επιβραβεύεται το σχολείο μας;

Στόχος του Δήμου Παλλήνης είναι να επιβραβεύσει όλα τα σχολεία που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία αυτή και σε όλα θα δοθούν σε ειδική εκδήλωση, στο τέλος της περιόδου,  χρηστικά δώρα. Στα τρία πρώτα σχολεία θα δοθούν κάποια δώρα μεγαλύτερης αξίας.

Ο Σχολικός Μαραθώνιος υλοποιείται από τον Δήμο Παλλήνης σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Π/θμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Αττικής και υποστηρίζεται από την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης και Αξιοποίησης (ΕΕΑΑ) Α.Ε., την ΑΦΗΣ Α.Ε., την Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε., τη FREE RECYCLE, τη MARI RECYCLING A.E. και την Oil4Life στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας followgreen.

ΛΙΣΤΑ ΥΛΙΚΩΝ

Χαρτί·       Βιβλία·       Τετράδια

·       Σχολικά έντυπα

·       Περιοδικά

·       Εφημερίδες

·       Λοιπά έντυπα π.χ. από ΔΕΚΟ

·       Μικρές μη ογκώδεις χάρτινες συσκευασίες

Τα παραπάνω να μην είναι λερωμένα με υπολείμματα τροφίμων.

ΜπαταρίεςΌλα τα είδη φορητών μπαταριών (δηλαδή βάρους περίπου μέχρι 1500 γραμμάρια), είτε είναι πρωτογενείς (μίας χρήσης) είτε δευτερογενείς (επαναφορτιζόμενες).Ενδεικτικά, μπαταρίες από τις ακόλουθες συσκευές (ραδιόφωνα, παιχνίδια, κινητά, φακούς, ρολόγια, κλπ.).
Πλαστικό·       Πλαστικά μπουκάλια από νερό, αναψυκτικά ή άλλα μικρά και μεγάλα·       Πλαστικά καπάκια από οποιαδήποτε μπουκάλια

Τα μπουκάλια θα πρέπει να είναι άδεια από περιεχόμενο και να ΣΥΜΠΙΕΖΟΝΤΑΙ.

ΤηγανέλαιοΛάδι που έχει χρησιμοποιηθεί για το τηγάνισμα φαγητού.Θα πρέπει να έχει σουρωθεί (για να μην έχει κατακάθια από φαγητά) και να τοποθετηθεί σε πλαστικό μπουκάλι 1-1,5lt (μπουκάλι αναψυκτικού ή νερού).
Αλουμίνιο·       Κουτάκια αλουμινίου από αναψυκτικάΤα κουτάκια θα πρέπει να ξεπλένονται (να μην έχουν υπολείμματα από ρόφημα) και να συμπιέζονται.

Σας καλούμε όλους, και ιδιαίτερα τους γονείς, να στηρίξουμε ενεργά τον Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης:
 ξεκινάμε από το σπίτι και διαχωρίζουμε τα υλικά τα οποία φέρνουν τα παιδιά στο σχολείο για ανακύκλωση.
 Επισκεπτόμαστε μαζί με τα παιδιά μας η και μόνοι μας τη δημοτική πλατφόρμα ανακύκλωσης www.followgreen.gr/pallini και δωρίζουμε πόντους επιβράβευσης στο σχολείο μας.

  • Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.followgreen.gr ή να αποστείλετε email στο schools@followgreen.gr   

ΜΙΚΡΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ:

Είμαστε βέβαιοι ότι με αυτές τις πρωτοβουλίες από το Δήμο σε συνεργασία με το Σχολείο, τους μαθητές και γονείς θα μπορέσουμε να δώσουμε το καλό παράδειγμα στη νέα γενιά, για ένα βιώσιμο και υγιές περιβάλλον και φυσικά να … «αλλάξουμε συνήθειες!»            

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση