“ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΠΕΛΙ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ”

Την Παρασκευή 13/10/2017 η Α’ και η Β’ τάξη θα πραγματοποιήσουν την βιωματική-εκπαιδευτική εκδρομή “ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΠΕΛΙ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ” στον Πύργο Βασιλίσσης.

Τα παιδιά θα συμμετέχουν σε ένα διαδραστικό θεατρικό δρώμενο με το μύθο του βασιλιά Οινέα για την προέλευση του σταφυλιού και του κρασιού. Θα γνωρίσουν το αμπέλι, το σταφύλι, το παραδοσιακό ξύλινο πατητήρι και θα γίνει αναπαράσταση πατήματος σταφυλιών. Έπειτα, θα επισκεφτούν το οινοποιείο για να  γνωρίσουν όλα τα σύγχρονα μηχανήματα παραγωγής κρασιού και θα γίνει ένα εικαστικό διάλειμμα με θέμα το αμπέλι, το σταφύλι και τον τρύγο.

Τέλος, θα πλάσουν και θα φάνε νόστιμα μουστοκούλουρα!

αρχείο λήψης

Η θαυματουργή διαδικασία της οινοποίησης… σε μια βόλτα!

Ένα ολοκληρωμένο, βιωματικό, εκπαιδευτικό πρόγραμμα, αποκλειστικά αφιερωμένο στο κρασί, ειδικά διαμορφωμένο και σχεδιασμένο για παιδιά.

Φιλοξενία στο κτήμα 250 στρ. του ΠΥΡΓΟΥ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ στο Ίλιον, σε ένα μοναδικά ιστορικό χώρο, περίπατο σε πραγματικά αμπέλια, ξενάγηση σε σύγχρονο Οινοποιείο για να δούμε πώς παράγεται το βιολογικό κρασί “Πύργος Βασιλίσσης”, παραδοσιακό πατητήρι με δυνατότητα πατήματος αληθινών σταφυλιών από τα παιδιά και ζύμωμα μουστοκούλουρων (κατόπιν πρότερης συνεννόησης και προετοιμασίας).

i18npic.C320x320.kivotosevents_krasi10.001

Βήμα-βήμα

1ος σταθμός |  15’

  • Κολατσιό σε ειδικά διαμορφωμένο, στεγαζόμενο χώρο

2ος σταθμός |  15-20’

  • Διαδραστικό θεατρικό δρώμενο με το μύθο του Βασιλιά Οινέα για την προέλευση του σταφυλιού και του οίνου.
  • Παραλαβή των παιδιών από τον Αμπελουργό τους.
  • Έναρξη της ξενάγησης.

3ος σταθμός |  30’

  • Επίσκεψη στον βιολογικό αμπελώνα, γνωριμία με το αμπέλι και το σταφύλι και αναπαράσταση συλλογής σταφυλιών. Απαραίτητη αμφίεση, τα ψάθινα καπέλα!
  • Γνωριμία με το παραδοσιακό, ξύλινο πατητήρι και αναπαράσταση πατήματος σταφυλιών με τη συνοδεία παραδοσιακών τραγουδιών τρύγου.
  • Δυνατότητα πατήματος αληθινών σταφυλιών (κατόπιν πρότερης συνεννόησης) ώστε να φέρουν τα παιδιά την κατάλληλη ένδυση & υπόδυση από το σπίτι!

kivotosevents_krasi2.001

4ος σταθμός |  15-20’

  • Επισκεπτόμαστε το σύγχρονο Οινοποιείο όπου θα γνωρίσουμε όλα τα μηχανήματα παραγωγής & εμφιάλωσης, ενώ θα μάθουμε τις διαφορές και την ποιοτική ανωτερότητα του βιολογικού κρασιού.

5ος σταθμός |  15-20’

  • Εικαστικό διάλειμμα & παιχνίδια με θέμα το αμπέλι, το σταφύλι και τον τρύγο.

Μουστοκούλουρα! |  20’

Θα πλάσουμε και θα φάμε νόστιμα μουστοκούλουρα!

6ος σταθμός |  10’

  • Διανομή δώρων.
  • Αναχώρηση
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση