eBay: Οδηγός αγορών

Χώρα Πωλητή. Αν ο πωλητής βρίσκεται εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, τότε μπορούμε να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο και να παραγγείλουμε αβέρτα. Αν όμως βρίσκεται εκτός ΕΕ και το αντικείμενο που μας ενδιαφέρει ξεπερνάει τα $45 χωρίς τα έξοδα αποστολής, πρέπει στην δαπάνη που θα κάνουμε να υπολογίσουμε τατελωνειακά κερατιάτικα.

Έξοδα Αποστολής. Εξαρτώνται από τέσσερα πράγματα: βάροςόγκοςαπόσταση που θα διανύσουν και φυσικά απ’ τη βιασύνη του αγοραστή. Εδώ δεν τίθεται θέμα συμβουλής ή επιλογής αν εξαιρέσουμε τον τελευταίο παράγοντα που είναι καθαρά υποκειμενικός.

Τρόποι Πληρωμής. Ο πλέον ασφαλής τρόπος για πληρωμές όσον αφορά τις αγορές απ’ το eBay, είναι το PayPal. Γιατί? Η ασφάλεια που προσφέρει το eBay σε περίπτωση που δεν παραλάβεις το αντικείμενό σου πχ, ισχύει μόνο αν είχες πληρώσει έτσι! Συνιστώ να αποφεύγονται όλοι οι άλλοι τρόποι, όπως καταθέσεις σε λογαριασμούς, Western Union, ταχυδρομικές επιταγές κτλ.

Υπολογισμός Τιμής. Ο πιο εύκολος τρόπος υπολογισμού της τιμής ενός προϊόντος με μία απόκλιση πάνω κάτω 2% περίπου είναι ο καλός μας φίλος, to google! Παράδειγμα: έχουμε ένα αντικείμενο που κοστίζει 19 Δολλάρια Αυστραλίας και έχει έξοδα αποστολής 8,5 – κάνουμε μία “αναζήτηση” στο google με 27,5 aud to euroκαι παίρνουμε την τιμή μας

eBay Buyer Protection. Υπάρχει τυποποιημένη διαδικασία για την περίπτωση που κάτι δεν πάει όπως το περιμέναμε. Καλά θα ήταν να την έχετε διαβάσει πριν συμβεί η στραβή, ώστε να γνωρίζετε πως πρέπει να αντιδράσετε.
Step-by-Step Guide to Buyer Protection
Item Not Received or Significantly Not as Described Process
PayPal Buyer Protection